5 juli, 2018

Skrällen: Allsvenske poängmakaren klar för spel i Hockeyettan

Han avslutade säsongen starkt i Oskarshamn, med åtta poäng på 17 matcher. Nästa säsong spelar Markus Persson med Borlänge. -  För mig är han en 30-poängsspelare i HockeyAllsvenskan, så det är kanon för oss, säger sportchef Mats Johansson till MrMadhawk. Borlänge slår till med en av ettans hetaste värvningar till kommande säsong. Markus Persson är klar för klubben, bekräftar sportchef Mats Johansson för MrMadhawk. Kontraktet skrevs på idag. Persson har sedan tidigare gjort 145 poäng på 124 matcher i Hockeyettan, för Tingsryd, Skövde, Mariestad och Hudiksvall. För de sistnämnda gjorde han 65 poäng, varav 32 var mål, på 38 matcher 2011/2012. Så sent som 15/16 gjorde han 30 poäng i Tingsryd innan ett par röriga säsonger följde. Det blev fem poäng på elva matcher under en skadefylld säsong i Västerås, och förra säsongen gjorde han bara fyra poäng på 15 matcher i Södertälje innan säsongen avslutades med åtta poäng på 17 matcher i Oskarshamn. "HAFT EN HEL HÖG ALLSVENSKA BUD" Nu ska han alltså återvända ned till Hockeyettan, som 28-åring. -  Efter ett par månaders dialog, och han har haft en hel hög av allsvenska bud så kom han till slut fram till att spela med oss, vilket jag är…

14 maj, 2018

Leksandslegendaren kliver in i båset hos grannklubben

Han gjorde sig känd som en karismatisk spelare som vann Leksandsfansens hjärta. Nu tar Tomas Forslund klivet in i Borlänges bås som assisterande tränare. I slutet av 80 och början av 90-talet for Tomas Forslund fram i Leksandströjan och gjorde livet osäkert för motståndarna. Tack vare sin spelstil och karismatiska sätt vann han snabbt supportrarnas hjärtan och fick smeknamnet "Wild Thing". HOPPAT IN SOM TRÄNARE Efter att han lade skridskorna på hyllan 2004 har han hoppat in i både Leksand och Borlänge som assisterande tränare. Senast i Borlänge 2012/2013 och det är där han nu tar upp tränarbanan igen då han ska assistera huvudtränaren Dennis Hall i laget som tog sig till den allsvenska kvalserien i år. -- Som människa är Tomas lättsam och han är duktig på att hantera olika personer samtidigt som hans erfarenhet från elithockeyn är stor, säger sportchefen Mats "Horndal" Johansson i en kommentar på klubbens hemsida.

7 maj, 2018

Lämnar mästarna – för spel i Hockeyettan

Han går från svenska mästarna på seniorsidan, eller silvermedaljörerna på juniorsidan om ni så vill, till spel i Hockeyettan. Ludwig Wistén ansluter till Borlänge. 20-åringen Ludwig Wistén har noterats för 19 SHL-matcher, fyra av dem den gångna säsongen, för Växjö. Men nu fortsätter hans karriär i Hockeyettan. Forwarden är nämligen klar för Borlänge i Hockeyettan. Den juniorlandslagsmeriterade spelaren var en stark poängproducent i Växjös J20-lag den gångna säsongen och stod där för 12 mål och 21 målgivande passningar på  36 matcher. Han var sedan en stark bidragande orsak till lagets SM-silver genom att göra sex mål på åtta slutspelsmatcher. - En hårt arbetande forward som trots sin unga ålder fått en del seniorrutin i Växjö. Ludwig är en lojal kille som spelar för laget och har ett bra sinne för vart målet är beläget. En spelare som jobbar hårt och som passar in i vårt sätt att spela hockey med hög fart över hela banan. Extra kul och ett erkännande för vår verksamhet att Ludwig väljer oss i konkurrensen från många andra klubbar, kommenterar sportchefen Mats Johansson på Borlänges hemsida. Wistén var den gångna säsongen också utlånad till Västervik där det blev ett mål på åtta allsvenska matcher.

28 april, 2018

Karriären fortsätter söderut – poängbacken uppges vara klar

Han fick sin fostran i Luleå och har sedan dess vandrat söderut i landet. Nu uppges Borlänges back Isak Pantzare vara klar för Oskarshamn. Isak Pantzare är från Övertorneå från början men spelade sin juniorhockey i Luleå utan att få några SHL-matcher på meritlistan. Sitt sista juniorår spelade han seniorhockey hos Piteå i Hockeyettan, men var under en period av åtta matcher utlånad till Asplöven, då i allsvenskan med Per Kenttä som sportchef. PRESENTERAS NÄSTA VECKA Per Kenttä är numera sportchef i Oskarshamn och det är där Pantzare kommer hamna nästa säsong uppger Mr.Madhawk. Enligt källor till bloggen ska 22-åringen presenteras i början av nästa vecka. 22-åringen spelade den senaste säsongen för Borlänge i Hockeyettan och gjorde under seriespelet 31 poäng. I kvalet följde han sedan upp det med fem nya.

15 april, 2018

Storebrorsan drar till SHL – nu värvar de lillebror: ”En kvick forward”

Christopher Bengtsson lämnar för spel i Rögle. Men nu är lillebror Sebastian klar för Södertälje. - Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet, säger huvudtränaren Ulf Lundberg. Förra säsongen gjorde Christopher Bengtsson succé i Södertälje. Han vann den interna skytte- och poängligan med 21+20 på 49 matcher och fick SHL-kontrakt av Rögle. Men Bengtsson-fritt blir det inte i SSK nästa säsong. Lillebror Sebastian Bengtsson är nämligen klar, efter en mycket stark säsong i Borlänge. Han noterade 49 poäng på 40 matcher i Hockeyettan och presenterades på söndagskvällen som ny Södertäljespelare. Bengtsson spelade i SSK 2012 till 2014 men gjorde då bara 19 A-lagsmatcher. - Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet. Han har som bekant varit i klubben tidigare och vill, liksom broder Christopher, bli bättre varje dag, säger huvudtränare Ulf Lundberg. Kontraktet är skrivet på två år. - Jag vill leverera offensivt och använda min kreativitet, fart och skott. Men samtidigt vill jag jobba hårt över hela banan, täcka skott och bidra i alla delar också. Självklart hoppas jag att vi ska sikta på att…

10 april, 2018

Tors hammare hjälpte inte – Troja i praktiken degradrade

Troja hade kniven på strupen i kvällens match mot Borlänge på hemmaplan och tre poäng var närmast ett måste. Då föll man i ett rejält målkalas med 5-6 på övertid.  För ett år sedan var det klang och jubel i Ljungby när Troja efter tre säsongers frånvaro återigen blev klart för Hockeyallsvenskan. I år är det aningen med dämpad stämning och ikväll blev det i praktiken klart att de degraderas efter förlusten mot Borlänge. Borlänge var i ledning med både 0-2, 1-3 och 2-5 innan Troja i den tredje perioden hämtade ikapp till 5-5. Tor Immo gjorde tre mål för hemmalaget. I förlängningsspelet kunde sedan Adam Byström Johansson avgöra. VÄSTERVIK NÄRA NU Samtidigt vann Västervik borta över Piteå med 1-2 efter straffar sedan Christopher Fish avgjort. Det innebär att Västervik har fem poäng tillgodo på trean Borlänge med två omgångar och sex poäng kvar att spela om. De båda möts förövrigt på torsdag i en ytterst avgörande match. Vinner Borlänge den så finns fortfarande chansen kvar för Troja som måste gå rent i de två sista omgångarna av kvalserien för att ha chans att hänga kvar.