23 maj, 2018

Fick sparken efter skandalen – här är hans nya klubb: ”Ge folk en andra chans”

Det var i mars som nyheten kom ut om att Södertäljes back Jonas Liwing gripits av polis misstänkt för misshandel. Senare tvingades han lämna klubben - men nu är han klar för konkurrenten Västerås. Jonas Liwing stängdes av resten av säsongen från Södertälje med hänvisning till misshandeln som han misstänks för och som ska ha skett under alkoholpåverkan. Senare bröts kontraktet mellan spelare och klubb. KLAR FÖR KONKURRENT Men nu berättar vlt.se att backen är klar för den allsvenska nykomlingen Västerås. -- Offensiva spetsbackar, högerskyttar med powerplay-egenskaper, är hårdvaluta i hockeysverige. Det är en back vi letat efter, säger sportchefen Patrik Zetterberg i en livesändning från vlt.se. Innan värvningen blev ett faktum diskuterades den nämnda händelsen i slutet av säsongen, både inom klubben och med spelaren själv. -- Självklart har vi diskuterat situationen. jag har varit tydlig med att det inte är okej från VIK:s sida, men man måste ge folk en andra chans. Han är 35 år och ställer till det för första gången. Få människor går igenom ett liv utan att ställa till det på ett eller annat sätt. Sedan är det två sidor av ett mynt om vad som hände där. Kontraktet är skrivet på ett år. Jonas Liwing har…

23 maj, 2018

Nykomlingen gör sig av med tre spelare

Västerås sejour i Hockeyettan blev bara ettårig och inför återkomsten till Hockeyallsvenskan renoverar sportchefen Patrik Zetterberg om rejält. Idag meddelar klubben att tre spelare får lämna inför nästa säsong. Västerås har sedan tidigare gjort klart för en stor mängd spelare som var med att ta tillbaka klubben att de inte ingår i nästa säsongs planer. Däribland Conny Strömberg och Niclas Lehmann. TACKAR FÖR DERAS INSATSER Idag meddelar klubben att trion Oscar Pettersson, Lucas Venuto och Joel Werner inte heller de erbjuds nya kontrakt. - Vi vill tacka alla för deras insatser i VIK under en säsong som slutade helt fantastiskt. Det kommer de alltid ha varit en del av. Vi önskar alla tre stort lycka till i framtiden, säger Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

22 maj, 2018

VIK Hockey värvar back från Hockeyettan

VIK rustar för sin comeback i HockeyAllsvenskan. Senaste värvning in i truppen är backen Acke Ringström från Kristianstad IK.  När allsvenskan drar igång till hösten gör den det med  VIK Hockey tillbaka i finrummet. Deras senaste förstärkning Ringström kommer från fyra års spel med Kristianstad dit han kom från Visby/Roma till säsongen 2014/15. - Acke är en riktigt skicklig tvåvägsback som vi har haft ögonen på ett tag. Jag ser en stor utvecklingspotential i honom, han har varit toppback i div 1 flera år och är redo för allsvenskan, säger Sportchef Patrik Zetterberg till lagets hemsida. Förra säsongen spelade Acke Ringström plus-30 i plus/minusstatistiken för Kristianstad.

16 maj, 2018

Kvalhjälten följer med upp: ”Hockeyn i hockeyallsvenskan passar honom bättre”

Efter en stark säsong i Hockeyettan får Alexander Nilsson Lindelöf förtroendet också i HockeyAllsvenskan. Han förlänger med Västerås. - Det ska bli kul att jobba vidare med "Alex", säger sportchef Patrik Zetterberg. 21-årige Alexander Nilsson Lindelöf har tillhört Västerås under hela sin karriär. Så kommer det förbli åtminstone över nästa säsong också. Han följer med laget upp i HockeyAllsvenskan. - Det ska bli kul att jobba vidare med "Alex". En spännande spelare med stor utvecklingspotential. Han har ett otroligt bra spelsinne, är en bra passningsspelare och har bra blick för spelet, säger sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida. "Zäta" tror att Lindelöf kommer få ut än mer än vad han fick ut i Hockeyettan. - Jag tror hockeyn i Hockeyallsvenskan passar honom bättre än den i Hockeyettan, som är lite fladdrig och flängig. Alex har under säsongen som gått lärt sig mer att värdera spelet, när man kan spela enkelt och vara kyligare med pucken. Det är de delarna vi ser att vi ska fortsätta jobba med. Att det enkla kan vara det bästa, man behöver inte alltid leta ett avgörande alternativ. Lindelöf noterade 6+14 i Hockeyettan och 2+6 på 16 matcher i kvalet.

12 maj, 2018

Anslöt under säsongen – nu stannar han hos nykomlingen

Västerås meddelar under lördagskvällen att de förlänger med forwarden Anthon Eriksson över nästa säsong också. Anthon Erikssons tidigare allsvenska meriter sträcker sig till 56 matcher med Asplöven under två säsonger. De senaste åren har han spelat i Hockeyettan och mitt under säsongen anslöt 23-åringen till Västerås från Arboga. STANNAR KVAR Nu står det klart att den juniorlandslagsmeriterade spelaren stannar hos den allsvenska nykomlingen. -- Det känns jättekul att Anthon blir kvar med oss nästa år också, en härlig personlighet och en duktig hockeyspelare som vi kommer ha nytta av nästa år med hans tyngd och fart. Betyder mycket för gruppen och ger energi både på och utanför isen, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

11 maj, 2018

Tillbaka i allsvenskan igen efter helvetesåret: ”Ville bara fly landet och spela utomlands”

Johan Skinnars har haft en lång och framgångsrik resa inom hockeyn runt om i världen. Allt började i Säter, men han har även spelat i USA, Norge och Frankrike. Efter en poängstark säsong i Division 1 är han nu tillbaka i Hockeyallsvenskan och Västerås. -- Förhoppningen är att vi ska få ihop laget, att alla känner sig delaktiga och kommer att prestera på en så hög nivå man kan, berättar Skinnars för hockeysverige.se. Inför säsongen 2015/16 skrev den 29-årige forwarden på för Södertälje. Första säsongen där slutade med att laget tog klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan, men den andra säsongen liknade mest ett kaos. Det har varit två säsonger med stora kontraster för Johan Skinnars i Södertälje: -- Det var himmel och helvete om jag ska hårdra det. Vi fick kämpa säsong två och verkligen bekänna färg. Samtidigt visste vi att det skulle bli en tuff utmaning, vilket det också blev, berättar Johan Skinnars för hockeysverige.se och fortsätter: -- Det var två väldigt olika säsonger, men alla som var inblandade under bägge åren lärde sig en hel del. Helt klart en bra erfarenhet. Även om Södertälje gick upp i Hockeyallsvenskan säsong ett var inte den resan en dans på rosor hela tiden.…