BB140213BB457 Foto: Bildbyrån

Ny dag och nya förutsättningar i Sotji. Vi lär kunna räkna in fler medaljer idag och dessutom kan vi nog tänka oss att få en liten smak på vad som komma skall långt, långt fram i OS-turneringen också. Det är åtminstone vad som toppar min lista för lördagen.

1) TV3 13.30 Ishockey, USA-Ryssland (h)
Skepp å hoj, här lär det bli åka av. OS-hockeyns första riktiga supermöte, och ska vi vara helt ärliga är det väl också det egentligen enda supermötet som kommer att spelas innan det blir dags för kvartsfinalspel, ja, kanske till och med semifinalspel.

2) TV3 11.00 Längdåkning, stafett (d)
Silver? Brons? Tyvärr kanske efter Norge den här gången. Men det kanske räknas ändå?

3) TV3 18.00 Ishockey, Sverige-Lettland (h)
Sista chansen för Tre Kronor att vinna lite offensivt självförtroende innan kvartsfinalen på onsdag. Bortsett från första halvan mot Tjeckien har ju den svenska offensiven haft en hel del att önska.

 • Rosabullen

  Någon som vet varför man har gruppspelet på detta vis i OS? Ojämnt antal grupper, och alla går vidare? Ser inte vitsen med det överhuvudtaget. Ok, ”alla ska ha en chans”, låter väl bra. Men var är underhållningen då? Inga roliga matcher alls att titta på.
  Just nu är det väl bara Ryssland-USA som blir en het match. Sen är det kvalomgång, totalt ointressant. Då ska de bästa lagen vila, underhållningen? Borta.

  Är det rättvist att hälften av lagen i kvartsfinalerna ska ha spelat en omgång extra?

  Gör man om detta till två grupper istället, sex lag i varje, fyra från varje grupp direkt till kvartsfinal. Blir ju bara en omgång extra? Om vi då räknar in kvalomgången i det nuvarande systemet. Men med två grupper istället så ser vi fler och mer underhållande matcher. Ser ju hellre fler matcher med t.ex. Kanada, Ryssland och Sverige än att kolla på dessa kvalomgångar som man måste hålla på med.

  Nej, de tycker väl att vi ska hålla oss fast i det ointressanta och dåliga system vi nu lyckats hitta på. Tre grupper, de bästa ska inte möta varandra.

  • Robert Pettersson

   Allt handlar om att ge lagen en ranking och samtidigt göra det så svårt som möjligt för lagen att kunna bestämma sitt eget motstånd i kvartsfinalen.