991202 Leksand: Greg Parks jublar© BildbyrŒn - 50214 Greg ParksFoto: Bildbyrån

En annan favorit i repris (ni minns kanske Psych-klippet från tidigare) från den amerikanska TV-industrin som man en sommardag utan någon större action eller fantasi måste slänga upp är förstås den här från CSI: Crime Scene Investigation.
Det är fem år sedan jag slängde upp det här så det har nog flera av er både missat eller glömt bort, så vi kör igen.

Det är från andra säsongen, avsnitt 16, ett avsnitt som heter Primum Non Nocere där karaktären Greg Sanders förklarar för Sara Sidle att han en gång delat rum på college med en kille från Edmonton som åkte iväg och spelade i Elitserien.

 

Det vore ju förstås rimligt (för att ge någon form av mervärde till er som sett/läst detta tidigare) att försöka hitta en spelare som kan vara aktuell att vara personen det handlar om i det här läget, hur mycket vi än förstår att det här är en fiktiv händelse som förstås aldrig har hänt på riktigt.
Det vore ju också på sin plats att jag faktiskt utöver att reprisera videon efter fem år faktiskt gör en analys av vem spelaren i fråga faktiskt skulle kunna vara. Om vi nu bara ser till det vi får veta i klippet. Alla som slaviskt följt den här serien får tids nog vetskapen om att det college Sanders gått på är Stanford, vilket i sammanhanget gör det lite skrattretande att det ens nämns att någon han bott med där skulle ha lyckats dra och spela i Elitserien.

Men vi bortser från det orimliga i att Stanford skulle hysa Elitseriemässiga hockeyspelare. Det blir så mycket roligare då.

Greg Parks (Leksand, Brynäs) blev den första spelaren jag kom upp med passar in, eftersom han kommer från Edmonton och de facto gått på college.
Men han gick straight outta college till Leksand när det begav sig. Och rent tidsmässigt (relativt Greg Sanders ålder) passar han inte heller in eftersom Sanders torde ha haft sin collegetid nånstans mellan 1991 och 1997 om vi tar in faktorer som att killen var ett underbarn och började skolan tidigare och väger in att det ska finnas någon form av logisk åldersnivå här och inte den klassiska Beverly Hills 90210-åldern där det diffar tiotalet år på skådisen och karaktären.
Parks var klar med college 1989.

En annan spelare som kan vara aktuell är François Bouchard (Djurgården, Modo), som rent tidsmässigt skulle passa in betydligt bättre. Men han kommer från Montréal.
Och även där handlade det om att det tog lite tid innan han faktiskt dök upp i Sverige, även om det nu inte sägs rakt ut att spelaren stack till Sverige direkt, men indirekt förstår man ju att spelaren i fråga stack direkt från college till Elitserien.

Brian Rafalski passar däremot in både tidsmässigt och ur hänseendet att han lämnade college direkt för Elitserien (Brynäs 1995), men med den tunga missen att han är från USA och inte Edmonton.

Så det är väl ganska tydligt att spelaren vi söker inte finns på riktigt, men om vi blandat Greg Parks (ursprung) med Brian Rafalski (tidsmässigt och straight outta college) så får vi en perfekt träff.
Bortsett från det där med Stanford.