Robert Pettersson
Så slutar SM-slutspelet
ANNONS

Snart är det dags för slutspel och jag tänkte att jag skulle ge någon sorts spådom om hur jag tror att det kommer gå, även om det egentligen är väldigt ointressant vad folk tror och tänker om hur det ska sluta.

Jag tänker så här: Man tippar hur något ska gå för att man tror att man ska få ryggdunk när man prickar in rätt, men i själva verket är folk i allmänhet i princip bara intresserad av att se hur man tippar för att kunna sitta och förklara för en att man haft fel när de sen sitter med facit i hand.
Skulle man pricka rätt är det däremot ingen som kommer och förklarar hur bra någon är, för det är inte riktigt så samhället fungerar och skulle man själv stoltsera med att förklara hur rätt man hade, ja, då är man bara en dryg jävel.

Men skit samma. Jag kör.

Jag tänker att Färjestad och Luleå vinner i socialslutspelet och utgår därifrån.
Då spelar Skellefteå mot Luleå och Frölunda mot Färjestad.

Jag är väldigt mycket inne på att ett sådant scenario skulle sluta med två skrällsegrar. Att både Färjestad och Luleå rullar vidare till semifinal.
Luleå är elaka, tunga, fula och jävliga och skulle mycket väl kunna vara det lag som är mest sannolika att rubba giganten Skellefteå.

De två redan nu klara kvartsfinalerna mellan Linköping-HV71 och Växjö-Örebro tror jag går till bäst placerade lag.
Linköping tror jag definitivt vinner mot HV, som känts ganska dassiga den senaste tiden även om de lyckats rada upp ett par vinster för en tid sedan. Men det var mestadels mot ligans bottenskrap.

Växjö är jag väl lite mer skeptisk till i vad som kan bli en mycket jämn matchserie mot Örebro. Ju jämnare en matchserie är, desto mer tillfälligheter kommer avgöra (nähä?!), men någon måste jag ju ändå tro på.
Ifjol var det väldigt poppis att döma ut Växjö på grund av ‘bristande slutspelsrutin’. Då var det ingen som tyckte inbördes möten (som man hade kraftig övervikt mot dåvarande semifinalmotståndaren Färjestad) från grundserien var så noga.
I år tycks det vara tvärtom. Örebro och deras bristande slutspelsrutin tycks vara skit samma, till förmån för just inbördes möten.

Det skulle ge oss Växjö-Luleå och Linköping-Färjestad i semifinal och där vinner Växjö och Linköping. Bara för att det vore så kul att få se två av de däringa plastlagen spela final eftersom det skulle provocera så många.

Vem som vinner den finalen? Spoiler: Det blir inte Linköping.

Allt det här kan ju omkullkastas av olika anledningar. Vi kan få andra semifinaler av att ett lag jag inte tror på vinner och så där, typ att det blir Frölunda-Luleå och Växjö-Linköping eller liknande.
Jag vill i så fall understryka att jag tror att Luleå blir Växjös finalmotståndare om de undviker att få Växjö i semifinalen.

Roade mig för övrigt med att kolla igenom mitt tabelltips inför säsongen. Det var bortsett från att jag hade väldigt fel på Leksand (femma) inte så jävla tokigt ändå.
Jag prickade iofs bara in Frölunda och Modo rätt, men var en placering snett ute på Brynäs (-1), Djurgården (-1), Färjestad (-1), Linköping (+1), två snett på Växjö (+2), HV71 (+2) och Luleå (-2) och tre på Skellefteå (-3) och Örebro (-3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL