Robert Pettersson

Ni vet hur det är. En tavla blir bara en tavla om bommen man gör leder till mål. Det är oftast så det fungerar. Ibland kan något som inte ens är en tavla vara en tackla just bara för att det råkade bli mål.
Om det inte blir mål av tavlan man gör, så blir tavlan däremot väldigt sällan en tavla.

Ett sådant läge var Niklas Svedberg inblandad i när Salavat Julajev mötte Ak Bars på tisdagseftermiddagen.

Det skickades ner en puck som han skulle ta tag i och spela undan, men råkade fippla den mellan benen och ramla(?)/lägga(?) sig eller både och i hopp om att få fatt i pucken som sedan bara var en hårsmån i från att leta sig in i mål till slut.
Men han klarade sig utan baklängesemål i det skedet.

Det blev däremot fem andra baklängesmål i matchen. Ak Bars vann med 5-4 efter att ha vänt ett 2-4-underläge i tredje perioden.
Oscar Möller sköt 3-4-reduceringen med sin första försäsongspoäng ett prickskytte från ganska nära håll i numerärt överläge tidigt i tredje perioden.

Mattias Sjögren fick en ful tackling i ryggen i första perioden och blev liggande ett tag på isen innan han av egen maskin kunde resa sig och fullföljde matchen.

I Salavat Julajev hade Linus Omark en assist och har hittills haft poäng i samtliga fem försäsongsmatcher för sin nya klubb.
Det var Salavat Julajevs första förlust i turneringen efter två inledande segrar. Nu har man samma poäng som Ak Bars efter tre spelade matcher. Lokomotiv och Torpedo har chansen att göra de två sällskap på sex poäng senare idag.

Utöver sina fem insläppta mål hade Svedberg det kämpigt på straffarna där han bara stoppade två av fem straffar.
Linus Omark fick, precis som igår, chansen att lägga en straff och missade.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL