Kevin Dallman och Nigel Dawes Kevin Dallman och Nigel DawesFoto: Bildbyrån

Ibland tar livet oväntade vändningar som gör att saker och ting blir extra surt. Ta Nigel Dawes och Kevin Dallman som exempel. De insåg att deras chanser att spela landslagshockey för Kanada var noll, blev giriga att få spela VM och kanske OS och valde att byta till Kazakstan. Nu när NHL nobbar OS hade båda troligen varit givna OS-spelare för Kanada. 

Det är många som vill vara med och slåss om planer i Kanadas OS-lag i Pyeongchang i februari.
Två som mycket väl hade kunnat vara givna inslag i den truppen är däremot inte med och slåss om platser dit: KHL-stjärnorna Kevin Dallman och Nigel Dawes, som tillhört ligans bästa backar respektive forwards under åtskilliga säsonger och inte gör något undantag inledningsvis den här säsongen.

Dallman är ligans poängmässigt näst bästa back med tio poäng på åtta matcher.
Dawes toppar hela KHL i både mål och poäng efter en helt sanslös inledning av säsongen, tolv mål och totalt 16 poäng på åtta matcher. Och då ska ni veta att han bara hade 0+1 på de två inledande matcherna.

Valde bort Kanada – för Kazakstan

Både Dallman och Dawes insåg att deras chanser att spela landslagshockey för Kanada mer eller mindre var lika med noll för ett par år sedan och valde att, när chansen fanns efter tillräckligt många år i Kazakstan, att spela för dem istället för att få en möjlighet att spela VM-hockey och kanske, kanske få en möjlighet att kvala in till OS.

Nu står de där utan någon OS-chans för Kazakstan och med Svarte-Petter på hand när NHL valt att nobba OS, vilket hade gett duon en sannolik OS-plats med det klassiska lönnlövet på bröstet.
Snacka om surt.

Å andra sidan lär inte valet att bli kazaker enbart ha handlat om en chans att få spela landslagshockey och delta i ett VM. Det ligger nog en hel del ekonomiska orsaker bakom också.
Det ganska dassiga kazakiska landslaget har förstås slantat upp rätt bra med pengar för att de här två (tillsammans med Dustin Boyd och den numera pensionerade Brandon Bochenski) skulle hoppa på det kazakiska landslagståget och kanske kunna etablera nationen i VM:s A-grupp eller föra laget till ett OS.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *