Tre Kronor Tre KronorFoto: Bildbyrån

Tre Kronor blev snuvade på bragdguldet. Igen. Ännu ett VM-guld utan att det anses vara en tillräckligt stor bragd. Trots en debutant som förbundskapten, åtta debutanter som spelare och ett lag som fick åka FEM HUNDRA METER TILL FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET TILL ARENAN!

Inget ont om Sarah Sjöström. Hon är en skitbra simmare som förtjänar all respekt.
Men hur kan svensk hockey återigen nobbas för sina framgångar?

Sverige har inte fått bragdguldet sedan 1987, när man lyckades domstolsgnälla sig till finalspel och i princip tog guld genom att spela oavgjort mot Sovjet.
Därefter har man vunnit VM 1991, 1992, OS 1994 (det gick till fotbollen… för ett brons!), VM 1998, VM OCH OS 2006, VM 2013 och nu VM 2017, utan att få bragdguldet. Det är helt otroligt hur en så stor sport som hockey kan förbises på det här viset.

I år vann Tre Kronor VM trots att man var rankade femma i världen. Man var alltså inte ens rankade att ta sig till semifinal. Ändå gick man hela vägen och vann. Detta trots att man tvingades byta om i träningshallen i Köln varje match och sedan ÅKA BUSS 500 METER till arenan.

Man gjorde det dessutom med en förbundskapten som gjorde sitt första VM som huvudansvarig och hade dessutom typ åtta VM-debutanter i truppen.
Är inte det en bragd så är fan ingenting en bragd. Det är dags för juryn att avgå. Omedelbart.

 

Detta inlägg kan ses som ett bidrag till SM i Please Like My Sport som iscensatts av diverse fotbollsfantaster runt om i Sverige under dagen.