Tomas Montén Tomas MonténFoto: Bildbyrån

Bra målvaktssida, suverän backsida men kanske lite för tunt på forwardssidans spetsdel. Det är hur JVM-truppen ser ut i mina ögon.

Juniorkronornas trupp till JVM är uttagen och att det är ett lag som har sin främsta kompetens på backsidan råder det ju inget större tvivel om. Rasmus Dahlin, Erik Brännström och Timothy Liljegren lär ju alla tre bli sylvassa offensiva giganter på en större scen vad det lider. Och framförallt ska det bli grymt kul att se de här tre spela JVM.

Men jag är tveksam till om laget räcker till för att det ska bli något guldfirande. Men å andra sidan så är det ju knappast heller något som sker speciellt ofta heller. Det som skiljer, för mig, jämfört med många tidigare säsonger är att man inte ens på förhand riktigt känner att det ”nog fan kan bli guld”. Jag tycker att det känns lite för tunt offensivt, bakom de tunga namnen som Elias Pettersson och Lias Andersson även om det alltid brukar bli ett par namn som gör sig betydligt bättre på den här scenen än man kanske räknat med på förhand. Men det känns som att det behövs ganska många sådana den här gången.

Det här skulle förstås förändras en hel del om Alexander Nylander kommer loss. Även om jag ändå tror att det kommer att behövas att ytterligare två-tre namn steppar upp och överträffar sig själva för att det ska bli större framgångar i Buffalo.

Annars var väl det mest anmärkningsvärda hur Tomas Montén förklarade hur många spelare som gått från klarhet till klarhet. Vilket inte helt oväntat fick mig att fundera på uttrycket som sådant.
Eftersom klarhet till klarhet är något positivt. Att man går från en, uppenbarligen då, sämre klarhet till en bättre klarhet. För mig blir det otydligt att just bara säga klarhet till klarhet då, eftersom det rimligtvis lika gärna skulle kunna innebära att man blir sämre och sämre. Går från bra klarhet till sämre klarhet.

Bara som ett tips där. Använd bättre ord för någon som går framåt än att gå från en sak till samma sak. Det är för otydligt.