Alexander Bergström Alexander BergströmFoto: Bildbyrån

Alexander Bergströms målsvit i KHL är över. Den stannade på sju matcher efter att han ‘bara’ noterat en assist i bortamatchen mot Amur idag.
Att det inte var Bergströms dag märktes kanske även i att han brände sin straff i straffläggningen också, där Sibir ändå vann till slut.

Men en målsvit på sju matcher är så klart respekt. När jag häromveckan satte mig och försökte hitta info på målsviter i KHL, så var det inte direkt många jag hittade som hade nått den nivån.
Inte Martin Thörnberg, inte Richard Gynge, inte André Petersson och andra målstarka svenskar i ligan genom åren.
Inte Ilja Kovaltjuk, inte Steve Moses, inte Nigel Dawes, inte Janne Marek eller Pavel Brendl som öst in mål några säsonger.

Den svensken som var bäst innan Bergström var överraskande nog Patrik Hersley, som gjorde mål i tre raka matcher i början av säsongen.
Och den enda spelare jag hittat som slår Bergström är Sergej Moziakin. Förstås. Med sina över 300 mål i KHL har han så klart en och annan målsvit att tala om.
Han har en på sex matcher, en på sju och en rackare nio.

Även om Bergströms målsvit sprack idag, så höll han igång som poängsvit. Och den startade redan innan målsviten tog sin början.
Dagens match var den elfte i rad som han gjorde poäng i.

Som riktmärke där kan nämnas att Linus Omarks bästa poängsvit är på åtta matcher och Tony Mårtenssons på nio.

Sergej Moziakin, undrar då? Ja, han har en på elva, tre på 13, en på 14 och en på 16.