JVM JVMFoto: Bildbyrån

Alex Schulman sågade JVM ordentligt i en krönika igår. Han har inte rakt igenom fel, men större delarna av Hockeysverige hanterar det som skrivits på ett ganska uselt rätt.

Igår skrev Alex Schulman en krönika i Expressen om JVM som upprört ungefär hela Hockeysverige.
Jag tycker inte att krönikan är fullt så usel som många andra tycks tycka. Det finns saker där som inte är direkt osanna. Sen finns det saker som så klart är fel, men det är jag fullt övertygad om att han själv är medveten om också.

Det klart fler länder och nationaliteter än Sverige bryr sig. Det är fakta.
Men det är också givet att JVM är en lite för stor bryddhetscirkus i förhållande till vad det faktiskt är för något. Det borde egentligen ingen protestera emot. För så är det. Jag är lite förvånad över att så många protesterar så högljutt mot det och nånstans vill jag hävda att Schulman på sätt och vis därmed också får vatten på sin kvarn.
Ironiskt nog.

Det som jag tycker är allra gulligast med den här krönikans svallvågor är att det finns tre läger av personer. Kanske fyra.

1) De som är skitarga och sitter och skriver ut sin vrede och bifogar länken till krönikan, och ger den hatade krönikan mer och mer luft och fler och fler läsare.

2) De som förnuftigt, tror de, sitter och uppmanar folk att ge fan i att dela krönikan. ”För att den bara ger Schulman det han vill ha, klick!”. Man kan tro att det är en bra grej. Men det är det inte. Heller. För det ger till att börja med Aftonbladet 5-6 klick, när folk sitter och klickar runt där för att hitta krönikan de blivit supernyfikna på. Sen inser de att det nog är på Expressen Schulman skriver, och ger Expressen 5-6 klick i sin jakt på krönikan, som de sedan troligen väljer att dela i ilska.

3) De som är lite sura över krönikan men väljer att inte kommentera det för någon alls och därmed inte bidrar med mer än sitt eget klick.

4) De som helt enkelt inser att Schulman får ha sina egna åsikter och att man absolut inte behöver bry sig om vad andra personer tycker om något man tycker om. De som inser att alla faktiskt får tycka vad de vill, men att det bara är vad man själv tycker som är relevant och därmed inte orkar bli upprörda överhuvudtaget över att EN ANNAN PERSON TYCKER ATT NÅGOT JAG GILLAR ÄR DÅLIGT.