Linden Vey Linden VeyFoto: Bildbyrån

Han är trea i KHL:s poängliga och snittar över en poäng per match. Han ska även spela OS för Kanada. Nu har Linden Vey brutit sitt KHL-kontrakt och lämnar ligan. Den stora frågan är var han hamnar.

Barys Astana har, tydligen, gett upp hoppet om att ta sig till slutspel om Gagarin Cup den här säsongen. Laget ligger just nu tolv poäng från en slutspelsplats med fem matcher kvar att spela, så det är inga större konstigheter där.

Vad som är desto mer intressant är att klubben släpper Linden Vey idag. Den 26-årige kanadensiske centern kom till klubben från Calgarys organisation och har gjort stor succé i KHL. Han ligger trea i poängligan med 52 poäng på 50 matcher. Han är dessutom uttagen i Kanadas OS-trupp.

Nu är den stora frågan var han hamnar. För att han hamnar i någon ny klubb och redan har klart med något sådant krävs det nog inga större hjärnceller för att räkna ut.

Men någon ny KHL-klubb kommer det inte att bli för Vey, för det fönstret är stängt sedan länge.
En orsak till Veys klubbyte skulle mycket väl kunna vara att Barys bara spelar matcher fram till 28 januari, därefter tar KHL OS-uppehåll för att de ryska spelarna ska kunna träna sig samman och vinna det där efterlängtade OS-guldet.
Men det skulle, för Veys del, innebära över två veckor utan matcher innan OS startar.