Alexander Bergström Alexander BergströmFoto: Bildbyrån

Han var nära att nå hela vägen. Hela vägen upp till Sergej Moziakins rekordsvit på 16 raka matcher med poäng i KHL. Men igår tog sviten slut för Alexander Bergström och stannade på 15.

Alexander Bergströms poängsvit i KHL tog slut igår. En match kort om Sergej Moziakins rekordnotering på 16 raka matcher med poäng.
Sibir vann med 1-0 borta mot Lada och Bergström var inne på matchens enda mål. Ett mål som kom i powerplay inskickat av Patrik Zackrisson, men utan att Bergström som omväxling fick någon poäng på målet.

Bergström gjorde 19 poäng (elva mål) under sin 15 matcher långa poängsvit, vilket innebär ungefär hälften av de poäng han gjort totalt under säsongen.
Han ligger på trettonde plats i KHL:s poängliga med sina 39 poäng, men blev under gårdagen omkörd av Patrik Zackrisson som med sitt mål nådde upp till 40 poäng.

Zackrisson, som bildar kedja med Bergström, har också haft en bra period i Sibir den senaste tiden och har bara varit poänglös en av sina tolv senaste matcher och gjort 16 poäng under den perioden.

Efter att Sibir haft den lite halvknackigt vissa delar under hösten, så har man nu vunnit åtta av sina nio senaste matcher. Laget är nu på slutspelsplats i den östra konferensen, något som tidigare såg hopplöst ut.
Man har en poäng mer än Amur, som dock har två matcher mindre spelade. Men i praktiken är det Salavat Julajev (80p, 52 matcher), Sibir (79/52) och Amur (78/50) som slåss om att undvika att bli det laget som missar slutspel.
Grundserien består av 56 matcher.