Sergej MoziakinFoto: Skärmdump/KHL

Igår skrev giganten Sergej Moziakin på ett nytt tvåårskontrakt med Magnitogorsk.
Därefter har det mesta snacket om det handlat om 36-åringens lön.

Det snackas om att Moziakin får runt 35 miljoner kronor per säsong på sitt nya kontrakt. Men det mer sannolika är att någon bara missuppfattat den summan, att döma av Magnitogorks vice president Gennadij Velitjkin.
– Lön på 250 miljoner rubel? Absolut vansinne. Dela det på hälften och du får ungefär hans lön. Vi har aldrig haft sådana löner i Magnitogorsk. Visst, det finns bonusar, men kontraktet i sig är helt annorlunda än det du pratar om, säger han till Sport-Ekspress.

17,5 miljon kronor per säsong, med andra ord. I grundlön. Där han får betala runt två av dem i skatt.
Lägg därtill att han spelar i Magnitogorsk, som oftast plockar med sig en och annan seger under säsongen och därmed lär kunna räkna med en ganska saftig extrainkomst i segerbonus. Utöver det fullt möjligt att det finns personliga bonusar för Moziakin rörande hans framfart i skytte- och poängligor.