4 februari, 2019

HV-forwarden stängs av efter huvudtacklingen

HV71-forwarden Claudia Kepler stängs av fyra matcher för den huvudtackling hon delade ut mot Luleåbacken Pernilla Forsgren. Det meddelade disciplinnämnden under måndagseftermiddagen. Det var under fredagskvällens match mellan Luleå och HV71 i SDHL som HV71:s amerikanska Claudia Kepler delade ut en huvudtackling på Luleåbacken Pernilla Forsgren. Kepler fick matchstraff för tilltaget och nu meddelar disciplinnämnden att 23-åringen stängs av i fyra matcher. Det innebär att forwarden skulle komma tillbaka tidigast till en potentiell femte och avgörande match i kvartsfinalserien mot Leksand. Samtidigt meddelar disciplinnämnden att Brynäsforwarden Andréa Cordoba stängs av två matcher för fighting i samband med lördagens match mot SDE.

15 januari, 2019

Modo vände och vann – efter galet straffdrama

Det krävdes inte mindre än 24 straffar för att utse en vinnare mellan Modo och Brynäs i kvällens SDHL-match. Kaitlyn Tougas blev stor matchvinnare för sitt Modo när hon i den tolfte straffomgången kunde avgöra matchen och fastställa slutresultatet 2–1. Publiken i Fjällräven Center fick valuta för entrépengen i tisdagens SDHL-match mellan Modo och Brynäs. Efter 1–1 vid ordinarie tid gick matchen till förlängning och sedermera straffläggning, där det skulle krävas hela 24 straffar innan en vinnare kunde koras. TOUGAS MATCHVINNARE Brynäs hade ledningen två gånger om i straffavgörandet, men mål från Kaitlyn Tougas och Michela Cava tog straffläggningen vidare. På den 24:e straffen kunde sedan Tougas göra sitt andra mål i straffläggningen och skjuta bonuspoängen till Örnsköldsvikslaget. Lagens målvakter bjöd på storspel mellan stolparna, då Klara Peslarova i Modo-kassen räddade 31 av 32 skott, medan Ellen Jonsson i Brynäs stoppade 30 av 32 skott. I och med segern hakar Modo på i toppen av SDHL-tabellen. Efter kvällens seger har Modo bara två poäng upp till serieledaren Luleå.

9 januari, 2019

Landslagsforwarden heltidssatsar på hockeyn – tack vare NHL-brorsans stöd

Fanny Rask är en av få SDHL-spelare som kan spela ishockey på heltid. HV71-forwarden har möjlighet att proffssatsa tack vare NHL-brorsan Victor Rasks ekonomiska hjälp. – Det får mig att kunna fokusera på hockeyn och lägga ner den tid som jag tycker krävs för att vi ska kunna höja damhockeyn i Sverige, säger Rask i en intervju med SVT Sport. Att det är stora löneskillnader mellan hockeyspelande män och kvinnor på elitnivå är ingen hemlighet. De flesta spelarna i SDHL tvingas antingen jobba eller studera för att få ekonomin att gå ihop. "KÄNNER ETT ANSVAR ATT VARA EN TONGIVANDE SPELARE" HV71:s och Damkronornas forward Fanny Rask är en av få spelare som kan spela hockey på heltid. Detta tack vare ekonomiskt stöd från lillebrorsan Victor, till vardags center i Carolina Hurricanes. – Jag är väldigt tacksam över att få den hjälpen. Det får mig att kunna fokusera på hockeyn och lägga ner den tid som jag tycker krävs för att vi ska kunna höja damhockeyn i Sverige. Sedan har jag ändå en liten oro i bakhuvudet om hur framtiden ser ut. Det finns inga pengar på något sparkonto någonstans, säger Rask till SVT Sport. 27-åringen har stått för 22 poäng (8+14) på…

13 november, 2018

SDHL-laget värvar brittisk forward

Göteborg HC värvar den brittiska forwarden Louisa Durnell. Hon ansluter närmast från spel i USA med Elmira College.  Göteborg HC har haft en tung inledning på säsongen. Med endast en seger på 16 matcher ligger man just nu på jumboplatsen i SDHL. Men nu plockar man in ytterligare en brittisk spelare, Loiusa Durnell. Sedan tidigare spelar Nicole Jackson, Louise Adams och Abbie Thornton i laget, alla från Storbritannien. Loiusa Durnell beräknas vara spelklar till helgens bortamatcher skriver Göteborg HC på sin hemsida. Då möter man Djurgården och Luleå. – Jag känner mig förväntansfull över att få möjligheten att fortsätta spela på en hög nivå, säger hon i en intervju på Göteborg HC:s hemsida.

5 november, 2018

Ishockeyparet om livet och landslagsdrömmen ”Finns alltid i bakhuvudet”

Sofia Reideborn och Erik Aterius är båda landslagsaktuella. Nu berättar ishockeyparet om säsongsinledningen, landslagsplanerna och sitt förhållande.  LEKSAND/ULLVI (HOCKEYSVERIGE.SE) Sofia Reideborn är landslagsaktuell med Damkronorna och Erik Aterius med herrarnas lag till junior-VM. Inte nog med att det är två framtidsnamn inom svensk hockey. Det som också förenar Reideborn och Aterius är att de båda är ett par sedan en tid tillbaka. Sofia Reideborn spelar för SDE Hockey i Enebyberg och är uppväxt på Essingen medan Erik Aterius, som är från Borås, spelar för Leksand. Anledningen till att de är ett par idag är just landslagsspel. – Första gången jag spelade med landslaget var både vi och deras lag till Finland. Då träffades vi, men vi blev bara kompisar och var så i flera år, berättar Erik Aterius samtidigt som han ser med ett leende på sin flickvän när Hockeysverige.se träffar dom båda vid Ullvi Bystuga i Leksands utkanter. – För ungefär ett år sedan blev det mer seriöst, fortsätter Aterius. Båda hade då börjat bli lite mer intresserade av varandra. Då såg vi till att träffas och allt kändes bra direkt. Kan ni se en fördel att ha ungefär samma bakgrund och intresse i ett förhållande? – Jag tror att…

10 oktober, 2018

Tredje raka för AIK – talangen höll nollan igen

AIK kunde under onsdagskvällen ta sin tredje raka seger i SDHL när man hemmabesegrade Brynäs med 2-0. Det var en kamp mellan två bra målvakter i kvällens drabbning mellan AIK och Brynäs i SDHL. Ellen Jonsson i Brynäsmålet stred tappert för att hålla sitt lag kvar i matchen, men i början av den andra perioden kunde AIK ta ledningen genom ett powerplaymål av Aneta Ledlova. Lisa Johansson utökade till 2-0 i den tredje perioden, vilket också blev slutresultatet. I AIK-målet höll Anna Amholt sin andra raka nolla då hon räddade samtliga 14 Brynässkott. I och med segern ökar AIK glappet ned till Brynäs på sjundeplatsen, dit det nu är fyra poäng ner.