27 mars, 2019

Oväntade draget – materialansvarige tar över SDHL-klubben

Tidigare under onsdagen meddelade Leksand att man går skilda vägar med damlagets huvudtränare Ulf Hedberg. Nu har klubben gjort klart med en ersättare. Lars Stenmark, senast materialansvarig i Björklöven, plockas in av SDHL-klubben. Leksand har hittat sin nya huvudtränare till den kommande SDHL-säsongen. Det blir Lars Stenmark som tar över efter Ulf Hedberg i Leksandsbåset, meddelar Leksand i ett pressmeddelande. Stenmark kommer närmast från Björklöven, där han de senaste två säsongerna har varit huvudansvarig för materialet. 45-åringen har också en gedigen tränarkarriär bakom sig, då han coachat bland annat Tegs SK och Västerbottens TV-pucklag. – I Lars får vi en erfaren och kunnig huvudtränare. Lars har ett ledarskap och en erfarenhet i föreningslivet som blir en stor tillgång för Leksands IF i byggandet och utvecklandet av vår damorganisation, säger Leksands general manager Thomas Johansson. Stenmarks kontrakt med Leksand sträcker sig över säsongen 2020/21.

27 mars, 2019

Forwarden förlänger med Brynäs: ”Ett självklart val för mig”

Hanna Rylander blir Brynäs trogen. Under onsdagen meddelade klubben att gotlänningen förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger. Hanna Rylander kom till Brynäs från Modo under säsongen 2015/16. Sedan dess har 23-åringen varit Gävleklubben trogen. Nu står det klart att forwarden stannar i Brynäs minst två säsonger till. – Det känns fantastiskt kul och som ett självklart val för mig. Jag är jätteglad över att jag skrivit på och att Brynäs vill ha mig kvar. Den här säsongen har varit tuff spelmässigt men ändå varit en av de roligaste säsonger, säger Rylander till klubbens hemsida. "HAR OTROLIGT MYCKET HOCKEY I SIG" Brynäs damansvarige Erika Grahm är nöjd med förlängningen. — Vi är glada att förlänga med Hanna. Hon är en spelare som varit i klubben under en tid nu och som vill fortsätta utveckla både sig själv och föreningen. Hon är fortfarande en ung spelare och hon har otroligt mycket hockey i sig, säger Grahm. Rylander stod för nio poäng (5+4) på 34 matcher i SDHL den här säsongen.

27 mars, 2019

Leksand och tränaren går skilda vägar

Ulf Hedberg återvände till Leksands bås inför den här säsongen efter sju säsongers frånvaro. Efter säsongen gick kontraktet med dalaklubben ut och nu bekräftar Leksands GM Thomas Johansson att det inte blir någon förlängning av avtalet. – Vi vill tacka Uffe för hans insatser i Leksands IF och önskar honom all lycka framöver, säger Johansson till Leksands hemsida. Efter sju säsonger borta från båset återvände Ulf Hedberg till Leksands bås inför den här säsongen. 53-åringen skrev på ett ettårskontrakt med dalaklubben, ett kontrakt som alltså löpte ut efter denna säsong. HOPPAS HITTA ERSÄTTARE SNABBT Nu väljer klubben att inte förlänga avtalet med Hedberg. I stället kommer klubben att leta efter andra alternativ gällande huvudtränare till nästa säsong. – Vi arbetar med en ersättare till Ulf Hedberg, och hoppas att kunna presentera detta under den kommande veckan. Vi vill tacka Uffe för hans insatser i Leksands IF och önskar honom all lycka framöver, säger Leksands GM Thomas Johansson i ett uttalande till klubbens hemsida. Leksand slutade på en fjärdeplats i SDHL-tabellen den här säsongen. I slutspelet tog resan mot SM-guldet slut redan i kvartsfinalen, då HV71 kunde vinna matchserien med 3–1 i matcher.

19 mars, 2019

Storstjärnan får ny roll – blir damansvarig för Brynäs: ”En klippa för oss”

Hon är lagets enda kontrakterade spelare och är en storstjärna i SDHL. Nu blir Erika Grahm dessutom damansvarig i Brynäs. - Jag blir ytterst ansvarig för spelarrekryteringen så länge hon är aktiv, säger sportdirektör Andreas Dackell. Det slog ned som en jättebomb när Erika Grahm inför den här säsongen lämnade Modo för spel i Brynäs. Hon gjorde det med löftet om att hon efter sin aktiva karriär skulle bli ny ansvarig för klubbens damlag. Men redan nu blir hon ny damansvarig. Brynäs gör sig av med Magnus Carlsson som bara haft posten i en säsong, och gör Erika Grahm till ny ansvarig för klubbens damverksamhet. Så länge hon själv spelar kommer hon dock få hjälp av klubbens sportdirektör Andreas Dackell, som kommer ansvara för spelarrekryteringen tills vidare. -  Erika är en klippa för oss i Brynäs. Med hennes kunskap om hockey kommer hon bli en nyckelfigur i organisationen. Hon har ett grymt kontaktnät inom damhockeyn och det är ett namn som vi kommer vara rädda om. Det känns fantastiskt att ha henne i min sportorganisation som ansvarig för dam- och flickverksamheten, säger Dackell till klubbens hemsida. "HAR GJORT ETT FANTASTISKT JOBB" 28-åriga Erika Grahm berättar att hon finner inspiration i sitt…

15 mars, 2019

Ikonen bekräftar: Karriären är över

En av svensk damishockeys stora profiler i historien har gjort sitt. Jenni Asserholt slutar med ishockey. - Jag har levt med hockeyn så länge att jag i princip inte vet något annat, säger Jenni Asserholt till HV71:s hemsida. Ett OS-silver, två VM-brons, två SM-guld. 211 poäng på 215 matcher i SDHL. Galna 235 landskamper och ett par säsonger som lagkapten för Damkronorna. Att Jenni Asserholt är en av de riktigt stora inom svensk ishockey råder det inga som helst tvivel kring. Nu slutar hon spela ishockey. 30-åringen har gjort sitt. - Nu känns det bra att ha tagit beslutet. Det har varit en process att bearbeta som jag nu gått igenom. Jag har levt med hockeyn så länge att jag i princip inte vet något annat, säger Jenni Asserholt till HV71:s hemsida. HV blev hennes sista klubb. Där blev det fyra år, tre där hon spelade och en som hon ställde in då hon blev mamma. Men mest förknippad är Asserholt kanske med landslaget, samt med Linköping där hon spelade under sju år och blev en riktig ikon. - Jag har alltid varit nyfiken på nya utmaningar. När jag kom till Linköping gjordes en femårsplan upp och klubben satsade stort. Det resulterade i…

27 februari, 2019

Trots tappet – Luleå vann första semifinalen mot HV71

Luleå tappade en 3–0-ledning till 3–3. Trots det kunde den regerande mästaren rida ut stormen och vinna den första semifinalen mot HV71 med 4–3 efter att Noora Tulus blivit stor övertidshjälte för hemmalaget. Luleå såg länge ut att gå mot en säker seger när semifinalserien mot HV71 inleddes under onsdagskvällen. Emma Nordin, Ronja Savolainen och Petra Nieminen såg till så att norrbottningarna hade en 3–0-ledning redan efter drygt 17 minuters spel. FINSKAN FRÄLSTE Innan den första perioden var över hade HV71 lyckats reducera genom Riikka Sallinen i spel i numerärt underläge. I mittperioden kunde Lina Ljungblom få in en ytterligare en reducering  och i den tredje perioden fullbordade Michelle Claesson upphämtningen när hon satte 3–3-pucken bakom Sara Grahn i Luleå-kassen. Matchen gick sedan vidare till förlängning där de 1 124 åskådarna fick se Luleåforwarden Noora Tulus avgöra 6:18 in i sudden death. Målet kom i spel fem mot fyra och innebär att norrbottningarna nu leder semifinalserien med 1–0 i matcher. Nästa match i matchserien spelas på fredag, då HV71 får chans till revansch hemma i Kinnarps Arena.