11 maj, 2017

Spelschemat är släppt – så inleds SHL i höst

På torsdagen släppte SHL-spelschemat för säsongen 17/18. Ligaspelet drar igång 16 september med fem matcher. Där spelas hetaste mötet i Malmö Arena mellan Malmö och Rögle. Nykomlingarna Mora inleder borta mot Frölunda och regerande mästarna HV71 spelar hemma mot Djurgården. Karlskrona, Skellefteå, Växjö och Brynäs blir de fyra lagen som får vänta på att dra igång ligaspelet. De spelar sin första match först tre dagar efter SHL-premiären. I spelschemat finns det ett uppehåll 10-24 februari på grund av OS-hockeyn. 16 september 2017 15:15 HV71 - Djurgården, Kinnarps Arena 15:15 Färjestad - Linköping, Löfbergs Arena 15:15 Malmö - Rögle, Malmö Arena 18:00 Luleå - Örebro, Coop Norrbotten Arena 18:00 Frölunda - Mora, Scandinavium 19 september 2017 19:00 Karlskrona - Skellefteå, ABB Arena Karlskrona 19:00 Växjö - Brynäs, Vida Arena 21 september 2017 19:00 Skellefteå - Färjestad, Skellefteå Kraft Arena 19:00 Brynäs - HV71, Gavlerinken Arena 19:00 Mora - Rögle, Smidjegrav Arena 19:00 Örebro - Luleå, Behrn Arena 19:00 Djurgården - Malmö, Hovet 19:00 Linköping - Växjö, Saab Arena 19:00 Frölunda - Karlskrona, Scandinavium

10 maj, 2017

Skellefteå värvar konkurrentens poängkung

Matt Anderson fortsätter sin karriär i Sverige. Precis som det rapporterats om tidigare. Idag offentliggjorde Skellefteå att man skrivit kontrakt med den högerfattade centern. – Matt är en klasscenter som vi kommer att få stor nytta av i vinter, det känns verkligen jättekul att han valt att spela hos oss nästa säsong, säger sportchefen Mikael Lindgren till klubbens hemsida. 34-åringen kom till Djurgården för två år sedan och har haft två starka säsonger i klubben. Han har skjutit 18 mål båda sina säsonger och gjorde 40 poäng första säsongen och 34 poäng den senaste säsongen. Med det har han varit lagets bästa målskytt båda säsongerna han varit i klubben. – Han är en högerskytt med bra skridskoåkning som dessutom producerat bra med poäng det två senaste säsongerna i SHL, säger Lindgren.  

8 maj, 2017

JVM-svensken lämnar Nordamerika – klar för SHL-spel

Precis som det ryktats kring kommer William Lagesson spela SHL-hockey nästa säsong. JVM-svensken från 2016 lånas ut från Edmonton Oilers för att i stället spela för Djurgården. Det bekräftar NHL-klubben på twitter. Den 189 centimeter långe backen skrev NHL-kontrakt för en månad sedan efter att ha slutfört sina studier på college. Edmonton draftade Lagesson för tre år sedan i den fjärde rundan, som spelare 91 totalt. Den senaste säsongen blev det 2+6 på 36 matcher för UMass i NCAA. - iden i USA har varit jättebra och jag har utvecklats mycket. Jag har fått mycket förtroende och tycker att jag har utvecklat mitt spel, säger Lagesson till Djurgårdens hemsida. I Sverige spelade Lagesson för Frölunda under sin juniortid, innan han vände över för spel i Nordamerika säsongen 2014/2015. Under tiden i Frölunda var Djurgårdens tränare Robert Ohlsson också i klubben. - William är en stor och stark defensiv back som besitter ett bra positionsspel. Han är van att spela mot motståndarnas topplinor och stänga ner dem. Det är en spelare som är väldigt utvecklingsbar och som i första hand ska ses som en defensiv back, säger Ohlsson.

7 maj, 2017

UPPGIFTER: Poängstark center byter SHL-klubb

Han har producerat 74 poäng under de två senaste säsongerna. Nu ska Djurgårdens Matt Anderson vara klar för Skellefteå enligt Norrans hockeyblogg. Matt Anderson kom till Djurgården inför förra säsongen från spel i KHL och amerikanen har gjort 74 poäng på sina 102 SHL-matcher. Nu ska han vara klar för Skellefteå enligt tidningen Norrans hockeyblogg. -- Jag har inga kommenterare i detta läge, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren till tidningen. Skellefteå uppges vara på jakt efter en stark tekare. En specialitet 34-åringen behärskar väl.

7 maj, 2017

JVM-målvakten lämnar SHL-klubben: ”Inte funnits någon dialog”

Han var med och vann silver i U18-VM ifjol och draftades av Detroit Red Wings. Nu lämnar målvaktstalangen Filip Larsson Djurgården. Han vaktade Sveriges mål i fyra matcher under U18-VM ifjol där det blev silver efter förlust mot Finland i finalen. Han draftades i somras av Detroit Red Wings och tillhörde en av Superelits främsta målvakter säsongen som var. Nu lämnar Filip Larsson Djurgården avslöjar Hockeymagasinet. -- Det har inte funnits någon dialog överhuvudtaget med dem. Absolut ingenting, säger han till sajten och fortsätter. -- Jag har inte heller visat något intresse av att spela ett till år i J20 utan det har nog varit tydligt från båda håll att det här är en bra lösning. Jag får testa något nytt och de kan satsa på tre andra målvakter i J20. Istället blir det nu spel för Tri-City Storm i USHL för 18-åringen. -- Beslutet är helt och hållet mitt eget men däremot så anser dem (Detroit) att det är positivt även för deras del just för att det blir lättare även för dem att se mig spela, berättar målvakten om klubbvalet.

3 maj, 2017

Skellefteå hyr ut backen en säsong till: ”Känns väldigt bra”

Alexander Urbom blir kvar i Djurgården. Stockholmarna bekräftar på sin hemsida att den NHL-meriterade backen hyrs ut ytterligare en säsong från Skellefteå. - Det känns väldigt bra att få till en lösning med Skellefteå och Alexander i ytterligare ett år. Alexander och Ville Varakas var två väldigt viktiga spelare i vårt försvarsspel och box play i fjol och när nu Ville lämnar oss så blev det viktigt att få fortsätta jobba vidare med Alexander, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson. 26-åringen kom till Skellefteå inför säsongen 15/16 efter en säsong i Severstal i KHL. Inför förra säsongen hyrdes han ut till Djurgården, som också var den klubb han inledde sin seniorkarriär i. Den defensive backen väntar alltjämt på karriärens första SHL-mål. Det har blivit 126 mållösa matcher för Urbom.