19 januari, 2018

Beskedet: Djurgårdsback stängs av och Brynäsforward bötfälls

Djurgårdens back Linus Hultström anmäldes till disciplinnämnden för en tackling mot huvudet på Johan Alcén i torsdagens match mot Brynäs. Samtidigt anmäldes Brynäs Kevin Clark för filmning. På fredagen kom domarna från SHL.  Hultström anmäldes fter att ha knäat Brynäs-forwarden Johan Alcén i huvudet i en situation bakom Djurgårdens förlänga mållinje med knappt två minuter kvar att spela av den andra perioden. Förseelsen gav då ingen utvisning utan anmäldes i efterhand till disciplinnämnden som nu gett sin dom. Backen stängs av i tre matcher och måste dessutom böta 8000 kronor. I sin dom tryckte disciplinnämnden på tre faktorer. Tacklingen är medveten och respektlös Tacklingen innebär risk för skada Relativt låg kraft Djurgården möter Brynäs, Rögle och Växjö i sina tre kommande matcher. Även Brynäs Kevin Clark straffas. Forwardens bedöms ha filmat i en situation med Markus Ljungh under gårdagens match och straffas med 5000 kronor i böter "Genom filmsekvensen finner nämnden det utrett att Kevin Clark gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff", skriver SHL på sin hemsida.

19 januari, 2018

Djurgårdsbacken anmäld efter fula tilltaget

Djurgårdens back Linus Hultström har anmälts till diciplinnämden efter en händelse i gårdagens match mot Brynäs. Det meddelade SHL på fredagsmorgonen. Hultström anmäls efter att ha knäat Brynäs-forwarden Johan Alcén i huvudet i en situation bakom Djurgårdens förlänga mållinje med knappt två minuter kvar att spela av den andra perioden. Förseelsen gav då ingen utvisning. Djurgårdens Linus Hultström har anmälts till disciplinnämnden efter den här situationen. 🎥 C More #shl #rlgifs #brynäs #difhockey pic.twitter.com/6RvXiZkfzI — RoadLaker (@RoadLaker) 19 januari 2018 Djurgården vann matchen med 5-1 sedan Hultström svarat för en assist.

18 januari, 2018

Jonathans tuffa tid när broder Marcus var borta: ”Jag kände mig ensam i laget”

Jonathan Davidsson har sedan broder Marcus kommit tillbaka från JVM blivit hel både som människa och hockeyspelare.  Tillsammans har duon hittat en otrolig kemi med Gustav Possler.  Nu talar Jonathan ut om tuffa tiden när hans lillebror var på andra sidan Atlanten.  - Det kändes som att jag behövde trampa igång ordentligt för att få en plats i laget när han var borta, säger han till hockeysverige.se.  STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE) Djurgården har återigen hittat formen sedan de där förlusterna runt nyår. Axel Jonsson-Fjällby och Marcus Davidsson har kommit tillbaka från JVM och från dessa har Stockholmslaget gjort en kraftinsamling. DIF körde över Brynäs med 5-1 under torsdagskvällen. Under kvällen gjorde den förstnämnde comeback - i förstakedjan med Patrik Lundh och Markus Ljungh. Han levererade en assist på Lundhs ena mål. Alltså fick bröderna Marcus och Jonathan klara sig utan speedstern. Hur påverkade det er att Jonsson-Fjällby inte spelade med i er kedja? - Han är där på bänken, så vi känner av hans närvaro. Sedan går han in med Lundh och Ljungh och skejtar lika mycket som när han spelar med vilken som helst. - Jag och Mackan har hittat bra kemi med Gustav Possler nu. Vi får se om vi…

18 januari, 2018

Jonsson-Fjällby tillbaka – då körde Djurgården över Brynäs

Axel Jonsson-Fjällby fick en skön återkomst i Djurgården.  Davidssonbröderna låg bakom fyra av lagets fem mål när man besegrade Brynäs med 5-1.  STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE) JVM-silvermedaljören Axel Jonsson-Fjällby var tillbaka i Djurgårdströjan när Brynäs gästade Hovet under torsdagskvällen. Med applåder välkomnades han in i laget där han matchades rätt in i första kedjan när René Bourque var på skadelistan. Efter ett sjukdomsfall på läktaren, så avbröts matchen tillfälligt, och lagen tvingades gå ut till omklädningsrummet. Men räddningstjänstpersonalen som var på plats gjorde ett strålande jobb och spelet var åter efter några minuters väntetid. Då satte hemmalaget fart i vingarna och började skjuta pucken bakom Linus Fernström i Brynäs-kassen. Patrik Lundh gjorde först 1-0 i spel fem mot fyra, och sedan utökade han även till 2-0, framspelad av just Jonsson-Fjällby. DAVIDSSONBRÖDERNA BAKOM FYRA MÅL Djurgården fortsatte mala på även i den andra akten av matchen. Adam Reideborn, som den här dagen fyllde 26, fick verkligen svettas i målet när Brynäs hade powerplay där Djurgården hade två spelare utvisade. Men med 14.28 in i den andra perioden stod bröderna Jonathan och Marcus Davidsson för ett härligt nummer som resulterade i att DIF ökade på till 3-0. Brynäs hade fortsättningsvis inte särskilt mycket att…

18 januari, 2018

JUST NU: Matchen avbröts efter akut sjukdomsfall

Matchen mellan Djurgården och Brynäs fick avbrytas efter sex minuter spelade av den första perioden. Anledningen - ett hastigt sjukdomsfall på läktaren. Spelarna fick lämna isen efter att en person drabbats av akut sjukdom på läktaren i mötet mellan Djurgården och Brynäs på Hovet. Personen omringades snabbt av tillskyndande vårdpersonal och bars efter några minuter ner från läktaren på bår. Efter uppehållet återupptogs matchen. I samband med det meddelade matchspeakern att personen var på väg till sjukhus i ambulans och mådde efter omständigheterna bra.  

18 januari, 2018

SITUATIONSRUMMET: ”Förvånad, förbryllad och frustrerad”

Här kommer veckans avsnitt av Situationsrummet - en Podcast om SHL. Det är dags för ett nytt avsnitt av Situationsrummet! Denna vecka gästas vi av ingen mindre än SM-guld och CHL-vinnaren Petter Carnbro. Det blir snack om OS-truppen. Vilka ska ta de två sista platserna? Lias Anderssons osäkra framtid diskuteras, precis som HV:s förväntade målvaktsvärvning. Och framför allt: Vad sysslar egentligen Mora med? Vi går förstås igenom veckans omgång, och snackar lite extra om Djurgården utan Andreas Engqvist. Vi hade stora tekniska problem med veckans avsnitt vilket gjorde att ljudet blev lidande. Förhoppningsvis går det ändå att lyssna på. Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!