BB141010NJ016
Igår 09:08

Fick lämna Färjestad – nu kan han vara på väg tillbaka till Hockeyallsvenskan

Förra säsongen gjorde han 37 poäng på 50 matcher i Hockeyallsvenskan vilket gav honom chansen i SHL med Brynäs inför den här säsongen. En chans som Gustaf Thorell inte lyckades förvalta och efter en mindre bra start på säsongen gick flyttlasset vidare till Färjestad där det fortsatte att gå tungt. Nu kan han istället vara på väg tillbaka till Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskan. -- Ska jag vara ärlig så har jag inte tänkt så mycket på hockey just nu men BIK har hört av sig och vi har pratat. Jag har kontakt med många spelare i klubben och följer BIK mer än något annat lag, säger han i en intervju med nwt.se Bik Karlskogas klubbchef Thorsten Yngvesson ser gärna Thorell i sitt lag nästa säsong. -- Jag har ingen nämnvärd koll på hur Gustaf tänker. Jag har gett honom lite tid att landa så får vi ta det därifrån. Men det är klart att det är en intressant spelare.  

BB170225FK014
Igår 08:58

”Färjestad kan förstås inte matcha deras bud ekonomiskt”

Det blir sannolikt ingen fortsättning i Färjestad för den norske backen Jonas Holös. Han har tackat nej till klubbens bud efter att ha fått bättre erbjudanden på annat håll. – Åtta klubbar i Sverige, Ryssland, Schweiz, Tyskland och Tjeckien har erbjudit mig tvåårskontrakt. Färjestad kan förstås inte matcha deras bud ekonomiskt, säger Holös till NWT. Magnus Nygren är redan förlorad och även Milan Gulas kommer att försvinna. Nu ser Färjestad även ut att gå miste om norske backen Jonas Holös. I en intervju med NWT säger 29-åringen att han fått ett bud från klubben som han har tackat nej till eftersom det inte föll honom i smaken. Intresset för Holös är enligt honom själv stort och många klubbar har erbjudit honom tvåårskontrakt. Enligt honom själv är det totalt åtta klubbar som har hört av sig med konkreta anbud. – Färjestad kan förstås inte matcha deras bud ekonomiskt, säger norrmannen till NWT. Trots att parterna inte hörts sedan Holös tackade nej till klubbens sista bud vill han inte helt och hållet utesluta en fortsättning i FBK. Men då krävs det inte bara att klubben höjer sitt ekonomiska bud. – Det är så mycket som hänger i luften runt Färjestad. Blir Pennerborn…

gulas
24 april, 2017

SHL-klubben bekräftar att poängmaskinen lämnar: ”Väljer att avstå”

Nu är det bekräftat. Milan Gulas kommer inte att spela kvar i Färjestads BK till nästa säsong. Den poängstarke forwarden kommer att fortsätta sin hockeykarriär på annat håll. – Tyvärr blir det så. Han är en fantastisk spelare och person men eftersom han vill komma senare under hösten och missa 12–14 matcher väljer vi att avstå. Nu har vi dessutom hittat lite andra spännande pjäser framåt tycker vi, säger sportchefen Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad. Gulas kom till FBK säsongen 2013/2014 och har sedan dess varit en pålitlig poängmaskin. Under hans fyra säsonger i Värmland har han producerat 138 poäng på 177 matcher, varav 58 av dessa har varit mål. Hans kommande klubb är ännu inte känd.

bb170102jm006
24 april, 2017

Joel Eriksson Ek utsedd till årets junior

Det har nog sällan varit enklare att utse årets junior i svensk ishockey. På måndagsmorgonen meddelade det svenska ishockeyförbundet att Joel Eriksson Ek får utmärkelsen 2017. Eriksson Ek har haft en alldeles makalös säsong med framgång i NHL (sju poäng på 15 matcher), 16 poäng i SHL, en lagkaptensroll i JVM, tre poäng på tre matcher i Tre Kronor och ett slutspel där han var Färjestads bästa poängplockare med sex poäng och nästan på egen hand sänkte Djurgården i åttondelsfinalen. Linköpings Gustav Forsling, nu i Chicagos organisation, vann priset förra säsongen. Bland tidigare pristagare märks Alexander Wennberg, Viktor Arvidsson, Jacob Markström, Nicklas Bäckström, Patrik Berglund, Victor Hedman, Henrik Lundqvist, Niklas Kronwall, bröderna Sedin och Peter Forsberg. Ishockeyjournalisternas Kamratförenings styrelse har utsett vinnaren sedan 1993 då Peter Forsberg vann, 1961-1992 delade Expressen ut priset.

Mikael Johansson of HIFK during Finnish Hockey League match HIFK vs KooKoo at Helsinki ice hall in Helsinki Finland on 25th November 2016. Matti Raivio / All Over Press
22 april, 2017

UPPGIFTER: Trefaldige guldcentern nära återkomst i SHL

Han har varit med och vunnit tre guld med Färjestad. Nu tyder mycket på att en återkomst i Karlstadsklubben är nära förestående för Mikael Johansson, 31. Det är Värmlands Folkblad som skriver att Mikael Johansson är nära en övergång till Färjestad från IFK Helsingfors, som han anslöt till under säsongen efter en tid i KHL-laget Lada Togliatti. Tidningen skriver att den nye sportchefen Peter Jakobsson aktivt letar efter en center och att han för nwt.se bekräftat att Mikael Johansson finns med på listan. Enligt Värmlands Folkblad kommer 31-åringen presenteras av klubben under veckan. Mikael Johansson har tidigare under karriären gjort nio säsonger i klubbens a-lag och har även spelat för Leksand under en SHL-säsong. Han har också representerat Rapperswill i NLA.