bb100918jm013
25 mars, 2017

Bekräftar samtal med publikfavoriten: ”Tror inte det bara handlar om pengar”

Dick Axelssons kommande klubbval har gett upphov till många spekulationer i diverse forum och sociala medier. I en intervju med Värmlands Folkblad bekräftar Färjestads avgående sportchef Håkan Loob att han varit i kontakt med 29-åringen. Han har två SM-guld med Färjestad (2009 och 2011) och satte rejäla avtryck hos fansen under sina  år i Karlstad. Nu bekräftar Färjestads avgående sportchef Håkan Loob att samtal med Dick Axelsson förts. -- Vi har träffat Dick och frågat honom om hur han ser på saker och ting. Vi vill höra hur landet ligger och veta om vi är ett alternativ över huvud taget. Han har sagt att han vill satsa på spel i Sverige men inte funderat på i vilken klubb han vill spela, säger Loob i en intervju med Värmlands Folkblad. Dick Axelsson har sedan han lämnade Färjestad 2011 representerat Modo och Frölunda i SHL. De tre senaste säsongerna har han spenderat i NLA och Davos där han och klubben vann mästerskapet 2015. Denna säsong har det bara blivit åtta matcher för Axelsson som har dragits med en knäskada, men åren innan har han gjort 72 poäng på två säsonger i Schweiz.. -- Det är något vi ville förhöra oss om, att han blir…

170324 HV71:s Lawrence Pilut jublar med lagkamrater efter 3-0 under kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan FŠrjestad och HV71 den 24 mars 2017 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185
24 mars, 2017

HV71 bröt mardrömssviten – svepte Färjestad: ”Det var en tuff avslutning”

HV71 har haft sina tunga år. Men nu är åtminstone den sex år långa mardrömmen av utslagningar i kvartsfinalen över. Kvartsfinalserien mot Färjestad vann man i fyra raka matcher efter 3-2 på bortaplan ikväll. - Det är jätteskönt. Det var en tuff avslutning med två riktigt tuffa matcher, så jag är jätteglad, säger HV-tränaren Johan Lindbom. HV71 var under lång tid en stormakt i svensk hockey och bara i undantagsfall bommade man semifinal. 2008, 2009 och 2010 vann man guld två gånger och finalförlorade den gången man inte vann. Sedan dess har det mesta varit ett slutspelsmörker - i vissa fall även ett grundseriemörker. Sex raka år åkte man ut i kvartsfinal. Men nu är den mardrömslika sviten över. I årets kvartsfinal mot Färjestad - ett annat lag som är inne i en mörk svit just nu - gjorde man processen kort och vann med 4-0 i matcher. Matchen i Karlstad ikväll vann man med 3-2 efter att ha haft 3-0-ledning tidigt i andra perioden som Färjestad var nära att hämta in, men inte riktigt lyckades komma ikapp. - Det är jätteskönt. Det var en tuff avslutning med två riktigt tuffa matcher, så jag är jätteglad, säger HV-tränaren Johan Lindbom. Martin…

bb161122fk008
24 mars, 2017

Ödesmatch ikväll: ”Det kan vara min sista hemmamatch”

Förlust senast i Jönköping och underläge med 0-3 i kvartsfinalserien. I kväll vänder serien tillbaka till Karlstad i vad som kan bli säsongen sista hemmamatch för Färjestad och sista hemmatchen i FBK-tröjan på ett tag framöver för Joel Eriksson Ek. Förlust i kväll eller i söndagens eventuella match på bortaplan och säsongen är slut för i år. Nästa säsong kan det bli spel i NHL med Minnesota Wild. - Det kan vara min sista hemmamatch här men det vet jag inte. Jag hoppas verkligen inte det. Jag hoppas på flera matcher till den här säsongen, säger han i en intervju till nwt.se. Under säsongen som gått har han fått prova på spel både i AHL, där han spelade en match, och NHL innan han kom tillbaka till Färjestad och hade sin poängmässigt bästa säsong i SHL trots att han bara spelade hälften av matcherna. Nu hoppas han alltså kunna förlänga säsongen. - Vi vet vad som gäller, vi måste vinna. Vi ska vara där när det är dags. Vi ska fortsätta pröva det vi gjort, men göra det lite bättre. våga fortsätta utmana och tro på det vi bestämt oss för att göra, konstaterar Eriksson Ek.

170320 FŠrjestads Per slund och HV71:s Mikko Lehtonen under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan FŠrjestad och HV71 den 20 mars 2017 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185
23 mars, 2017

Konstaterad hjärnskakning efter omdebatterade smällen igår

Igår sänkte Andreas Borgman Färjestads Per Åslund med en armbåge som fick FBK-spelaren att lämna isen för resten av matchen. Nu står det klart att Åslund drabbats av en hjärnskakning och att det därmed inte blir mer spel i kvartsfinalserien mot HV71. Borgman, som senare avgjorde matchen i förlängningen, är anmäld till Disciplinnämnden och får senare idag sin dom om huruvida han får spela i den fjärde kvartsfinalen. Färjestad har däremot inga klara besked om juniorstjärnan Rasmus Asplund, som klev av i kvartsfinal två och missade matchen i Jönköping igår. Där meddelar klubben att han kommer att testas imorgon innan man vet om han kan spela eller inte.

170322 HV71:s Andreas Borgman gšr 4-3 bakom FŠrjestads mŒlvakt Stefan Steen under kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och FŠrjestad den 22 mars 2017 i Jšnkšping. 
Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107
22 mars, 2017

Omdiskuterad matchvinnare för HV: ”Som jag ser det är det en armbåge”

Färjestad är i jättebrygga mot HV71, som har 3-0 i matcher efter seger med 4-3 på onsdagskvällen. I en högdramatisk match avgjorde till slut Andreas Borgman i sudden death. Ett inte helt okontroversiellt mål eftersom det fanns en del röster som höjdes om att han borde fått matchstraff i första perioden. - Jag tycker han är ganska lågt nere och jag försöker bara kliva på hårt. Det är inte så mycket att säga om det, säger han om smällen på Per Åslund. Färjestad får en jobbig resa för att ta sig till semifinal efter att man förlorat med 3-4 borta mot HV71 och hamnat i underläge med 0-3 i matcher. Man såg ett tag ut att åka på en sen förlust när Simon Önerud satte 3-2 i numerärt överläge med två och en halv minut kvar. Men Jonas Holøs lyckades kvittera i slutminuten och ordna fram en förlängning. Där blev ändå HV71, tidigt, för starka. Andreas Borgman satte segermålet efter bara 1.26. Ett mål som inte var helt odiskutabelt. Inte för att målet var tveksamt på något sätt, utan för att han i första perioden sänkte Per Åslund med en tackling som var omdiskuterad och som mycket väl kan hamna på…