160831 Fršlundas sportchef Fredrik Sjšstršm under trŠningsmatchen i ishockey mellan Fršlunda och FŠrjestad den 31 augusti 2016 i Stenungsund.
Foto: Daniel Stiller / BildbyrŒn / kod DS / 59044
22 april, 2017

Sportchefen om de som lämnar: ”Jag har förståelse för att folk har synpunkter”

Frölundas säsong tog slut i den sjunde och avgörande semifinalen mot Brynäs. Sportchefen Fredrik Sjöström säger att det är dubbla känslor när det kommer till att summera 2016/2017 som också innehöll ett CHL-guld. -- Jag tror att det är två olika känslor. En är resultat och en är hur vi presterat, berättar han i en intervju med hockeysverige.se. Han berättar också hur tankarna går runt nästa säsongs trupp och beslutet att låta vissa spelare lämna. I tisdags meddelade Frölunda att hela elva spelare från den nyligen avslutade säsongens trupp lämnar klubben. Vissa lämnade självmant, medan andra fick beskedet att de inte fick vara kvar. -- Jag kommer inte gå in på detaljer om enskilda spelare. Vissa ville vi behålla och i andra fall valde vi att gå vidare. Så är det alltid och det finns olika anledningar till det. Men jag kommer inte sitta här och kommentera enskilda spelare, det är mellan oss och dem, säger Fredrik Sjöström bestämt till hockeysverige.se. -- Från mitt och klubbens håll vill vi ha ett så bra lag som möjligt nästa år och vi tar beslut för klubbens bästa helt enkelt. Ibland är det konkurrens om positioner och ibland är det ekonomi som fäller avgörandet…

BB150402DS060
21 april, 2017

Storväxte centern har skrivit NHL-kontrakt: ”Reglerna är ganska tydliga där”

Han tog en ordinarie tröja i Frölunda under säsongen. Men nu är frågan om klubben kommer få fortsätta njuta av 21-åringens tjänster kommande säsong. Christoffer Ehn har nämligen skrivit på för tre säsonger med Detroit. Det är på sin hemsida Detroit meddelar att de kontrakterat Christoffer Ehn för de tre kommande säsongerna. 21-åringen, som draftades av klubben 2014, stod för 13 poäng under säsongen i Frölunda och följde upp med två i slutspelet. Ehn har redan åkt över till Nordamerika och ska spela AHL-slutspel för Detroits farmarlag Grand Rapids. Centern skrev tidigare under säsongen på ett kontrakt med Frölunda som sträcker sig till 2020 och det kan bli så att han spelar i SHL kommande säsong om han inte tar en plats i NHL. -- Reglerna är ganska tydliga där. Är du inte draftad i första rundan och inte tar en plats i NHL första året så ska spelaren lånas ut till oss, berättar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström för hockeysverige.se. -- Sen är det ju upp till klubben vad de har för plan, men givetvis hoppas jag att Christoffer kommer spela för oss minst ett år till.

151113 Fršlundas Ryan Lasch under en ishockeymatch i SHL mellan Fršlunda och DjurgŒrden den 13 november 2015 i Gšteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89
21 april, 2017

Efter alla tappen – nu stärker Frölunda upp sin offensiv

I går presenterade Frölunda sitt första nyförvärv och i dag är det dags för nästa. Det är dock ett bekant ansiktet som kommer ikläda sig den röda Frölundatröjan nästa säsong. Klubben presenterar nämligen på sin hemsida att Ryan Lasch återvänder till Göteborg efter bara ett år utomlands. -- Det är jättekul att Ryan kommer tillbaka. Vi känner honom, han känner oss och han vet vad som gäller i Frölunda, det är en trygghet, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström. Ryan Lasch spelade i Frölunda spelade en och en halv säsong i Frölunda innan han inför förra säsongen valde att flytta till Schweiz för spel i Bern. Nu väljer han alltså att komma tillbaka efter bara ett år. --  Det är i Frölunda jag vill vara. Det är en klubb som vill vinna titlar, precis som jag, och det skall bli kul att komma tillbaka. Det är en speciell klubb och en grym organisation med fantastiska supportar, säger Ryan Lasch. Lasch är en riktigt bra offensiv värvning för Frölunda som nyligen tappat en hel del av sina tongivande spelare. Totalt har Lasch gjort fem säsonger i SHL och under dem fem åren har han spelat 229 matcher och gjort 173 poäng.

Kristian Vesalainen.
20 april, 2017

UPPGIFTER: Draftaktuelle jättetalangen klar för ny klubb

Han spås gå högt i draften kommande sommar. Men även om det inte skulle bli NHL nästa säsong lär Kristian Vesalainen inte bli kvar i Frölunda. Enligt finska tidningen Ilta Sanomat ska 17-åringen vara klar för en finsk klubb. Kristian Vesalainen kom till Frölunda förra säsongen och debuterade i SHL redan som 16-åring. Denna säsong har det gått tyngre i klubblaget och han har även varit utlånad till HPK i Liiga under nio matcher. När han kom tillbaka till Frölunda upplevde kommunikationsbrist från ledningen i klubben. Nu skriver Ilta Sanomat att en permanent övergång till HPK ska vara nära förestående och att han kommer spela där nästa säsong om det inte blir NHL för 17-åringen som förväntas gå högt i draften i sommar. Vesalainen gör just nu succé för sitt Finland under U18-VM i Slovakien där han gjort 11 poäng på fyra matcher. I eftermiddag väntar kvartsfinal mot Tjeckien för Vesalainen och Finland.

BB150911BB331
20 april, 2017

Elva spelare ut i förrgår – idag blev första nyförvärvet klart: ”Nästan chockad”

I tisdags meddelade Frölunda att hela elva spelare från den nyss avslutade säsongens trupp lämnar klubben av olika anledningar. Idag presenterade de sitt första nyförvärv. Målvakten Johan Mattsson hämtas från Timrå. Den initierade hockeyreportern Johan Rylander var först ut  på Twitter om att målvakten Johan Mattsson förväntas presenteras idag. Bara minuter efter bekräftade Frölunda första nyförvärvet inför säsongen 2017/2018. https://twitter.com/rylanderjohan/status/854963047059922944 Redan i december började det ryktas om att den 24-årige målvakten skulle lämna Timrå för en flytt till Göteborg. Nu är det alltså vara klart att Mattsson ersätter Dan Bakala som parhäst till Johan Gustafsson. Bakala fick ju som bekant lämna Frölunda i tisdags tillsammans med ytterligare tio spelare som av olika anledningar lämnar Göteborgsklubben. -- När klubben kontaktade mig blev jag förvånad, nästan chockad, men glad. Det är ett stort steg att spela för Frölunda, en av de ledande föreningarna i landet, men det skall bli kul, säger Mattsson som är fostrad i Huddinge i en kommentar på Frölundas hemsida. Johan Mattsson har de fyra senaste säsongerna vaktat kassen i Hockeyallsvenskan för Djurgården, Björklöven och Timrå. -- Johan är erfaren trots sin ålder och det skall bli kul att få jobba med honom igen. Vi känner varandra från juniorlandslaget, säger Frölundas målvaktstränare…