11 juni, 2019

Succé för Frölunda – fick två tunga priser på EHC-galan

Precis som vid galans debut 2017 prisades Roger Rönnberg idag som årets coach på European Hockey Clubs årliga gala. 2017 vann Roger Rönnberg. 2018 vann Fredrik Söderström. Idag tog Rönnberg tillbaka titeln som Europas bästa coach den gångna säsongen. Han vann priset på den årliga EHC Galan. Rönnberg hade framför allt en lysande vår med Frölunda. De vann Champions Hockey League för tredje gången på fyra år och var sedan Sveriges klart bästa lag under SHL-avslutningen och framför allt under slutspelet. De vann som bekant SM-finalen mot Djurgården med 4-2 i matcher. - Det här är inget individuellt pris. Ingen coach kan göra det ensam. Han kan aldrig vara bättre än spelarna han har att tillgå eller få framgång utan stödet från en klubb, säger Rönnberg. Roger Rönnberg fick sedan vara med och ta emot ett pris till. Precis som 2017 vann Frölunda också utmärkelsen som går till årets klubb i Europa. 38-årige Michael Wolf från Red Bull München prisades för lång och trogen tjänst. Han lägger nu av med ishockey, Kärpäts nya finska stortalang Aleksi Heponiemi fick priset som bästa unga spelare. Elias Pettersson tog förstås hem den utmärkelsen för ett år sedan.

10 juni, 2019

Miljonregn över Frölunda efter guldsäsongen

Frölunda hade inte bara en fantastisk sportslig säsong. Under måndagen meddelade Göteborgsklubben att man gjorde en vinst på hela 8,6 miljoner kronor under den gångna säsongen. I februari blev Frölunda CHL-mästare efter att ha finalbesegrat Red Bull München. I maj korades man till svensk mästare efter att ha gått segrande ur en tuff finalserie mot Djurgården. Men det var inte bara på det sportsliga planet som Frölunda hade framgångar den gångna säsongen. Under måndagen meddelade klubben att man gjorde en vinst på hela 8,6 miljoner kronor under den gångna säsongen. Samtidigt ökade klubbens egna kapital från 25,8 miljoner kronor till 34,1 miljoner kronor. I och med detta besked har Göteborgsklubben nu gått med plusresultat sju år i rad.

7 juni, 2019

Så många importer har DITT lag just nu – de är enda klubb utan importspelare

Vaknade du upp i morse och undrade hur många importer varje SHL-klubb har i sin trupp just nu? Vi har svaret nedan. Ännu återstår det ett hårt arbete för de flesta SHL-klubbarnas sportchefer innan de satt sina starttrupper inför seriestarten i september. Det är väl ingen vågad gissning att tro på en ökning av antalet importspelare innan den första pucken släpps. Men så här ser det ut just i detta nu. Färjestad 0 Skellefteå 1 Mantas Armalis (mv), Litauen *Mantas Armalis har Haninge som moderklubb, men är född i Litauen och representerar även landet i landslagssammanhang. Djurgården 2 Jason Garrison (b), Kanada Michael Haga (fw), Norge HV71 2 Markus Lauridsen (b), Danmark Anthony Camara (fw), Kanada Leksand 2 Janne Juvonen (mv), Finland Thomas Valkvæ Olsen (fw), Norge Växjö 2 Roman Horák (fw), Tjeckien Brendan Shinnimin (fw), Kanada Brynäs 4 Jonathan Sigalet (b), Kanada Jaedon Descheneau (fw), Kanada Tomi Sallinen (fw), Finland Samuel Solem (fw), Norge *Samuel Solem har Hedesunda som moderklubb, men är född i Norge och representerar dem i landslagssammanhang. Oskarshamn 4 Jake Newton (b), USA David Goodwin (fw), USA Tyler Kelleher (fw), USA Janne Kivilahti (fw), Finland Linköping 4 Andrew Gordon (fw), Kanada Broc Little (fw), USA Jaakko Rissanen…

7 juni, 2019

Frölundatalang får chansen i allsvenskan: ”En offensiv back med en fin skridskoåkning”

Han skulle egentligen ha spelat i Pantern. I stället blir det laget som fick deras plats, Almtuna, som blir ny klubbadress för Filip Hasa. - Det känns väldigt kul och inspirerande att få spela seniorhockey för första gången på riktigt och utvecklas vidare där, säger Filip Hasa till klubbens hemsida. Filip Hasa är född i Uppsala och fostrad i Enköping. Nu vänder backen hem till närregionen då han är klar för Almtuna till kommande säsong. Junioren, som fick byta om till sex SHL-matcher med Frölunda förra säsongen, skulle egentligen ha spelat med Pantern. Nu blir det spel i laget som fick Malmöklubbens plats i HockeyAllsvenskan. - Filip Hasa är en spelande back med sina rötter i närregionen. Han är en offensiv back med en fin skridskoåkning och ett bra spelsinne. Filip har en stor utvecklingspotential och det är kul att kunna hälsa honom välkommen till Almtuna, säger Almtunas Niklas Sjölund. Kontraktet är skrivet på en säsong.

5 juni, 2019

Amerikanska jättetalangen tränar med SHL-klubb: ”En världsklassorganisation”

Han är en av världens största hockeytalanger. I sommar tränar Oliver Wahlstrom med Frölunda. - Jag gillar strukturen och att få träna med ett lag och det är jag tacksam för, säger Oliver Wahlstrom till klubbens sajt. För ett år sedan valdes Oliver Wahlstrom som elfte spelare i NHL-draften. Den gångna säsongen spelade han för Boston College och gjorde fem matcher för New York Islanders farmarlag i AHL. Nu tränar 18-åringen, som har svensk pappa, med Frölunda. -Min pappa känner Christian (Lechtaler) och när vi satte oss ner och planerade sommaren var Frölunda det bästa alternativet. En världsklassorganisation med ett upplägg som passar mig. Jag gillar strukturen och att få träna med ett lag och det är jag tacksam för, berättar han. Till hösten hoppas 18-åringen, som spelade JVM i vintras, på spel i NHL. - Jag skall vara med på Islanders main camp i september. Vi får se vad det leder till, men siktet är inställt på att spela i NHL nästa säsong. Han ska träna med Frölunda till 22 juni.

3 juni, 2019

Spelschemat klart: Så inleder SHL-lagen Champions Hockey League

Den 29 augusti drar Champions Hockey League igång igen. Idag släpptes spelschemat och det blir åka av direkt för de svenska lagen.  Luleå, Färjestad, Skellefteå, Djurgården och Frölunda är de svenska bidragen i nästa säsongs turnering. Fyra av fem inleder på hemmaplan när gruppspelet inleds i slutet av augusti. Den 29 augusti inleder Luleå mot det tyska laget Augsburger Panterhs medan Färjestad tar sig an HC Banská Bystrica från Slovakien. Den 30 augusti möter sedan de regerande CHL-mästarna Frölunda österrikiska Graz99ers där bland annat Sebastian Collberg håller till. Skellefteå inleder mot SC Bern från Schweiz vars laguppställning innehåller Calle Andersson. Djurgården inleder borta mot polska GKS Tychy. Hela spelschemat hittar du här.