20 april, 2018

Lämnar Djurgården – men stannar i SHL: ”Center av yttersta klass”

Det har ryktats ett tag och nu är det klart att centern Markus Ljungh lämnar Djurgården och förstärker HV71 de kommande två säsongerna. Markus Ljungh har sex raka säsonger bakom sig i Djurgården, varav de fyra senaste i SHL. Nu står det klart att han lämnar och flyttar söderöver till Jönköping och HV71. -- Markus har vuxit ut och blivit en center av yttersta klass i SHL. Han går att använda i alla spelformer och är en pålitlig poänggörare. Vi är väldigt glada över att Markus väljer HV71 och ser fram emot att se vad han kan uträtta i HV-tröjan, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande. TREDJE KLUBBEN I KARRIÄREN 27-åringen har Västerås som moderklubb och HV blir hans tredje klubb i karriären. -- Jag känner mig oerhört inspirerad och motiverad när det nu är klart. HV71 har ett sätt att spela hockey som tilltalar mig och jag ser fram emot att ansluta till mina nya lagkamrater och lära känna klubben och staden, säger Markus Ljungh. Markus Ljung gjorde 21 poäng under SHL:s grundserie. Det följde han senare upp med 11 poäng på lika många matcher i slutspelet som tog slut i semifinal för Djurgården mot Skellefteå.

19 april, 2018

Guldskytten klar för allsvenska succégänget: ”Han har egentligen alla verktygen”

Han avgjorde vårens JSM-final mellan HV71 och Växjö. Nu står det klart att Filip Sveningsson lämnar Jönköping för spel i Oskarshamn de kommande två säsongerna. Under de två senaste säsongerna så har Gislavedsfostrade Filip Sveningsson hunnit med att spela 13 SHL-matcher för HV71. 18-åringen har också hunnit med att göra fina 68 poäng i Superelit för klubbens J20-lag under den tiden. SKRIVIT KONTRAKT PÅ TVÅ ÅR Men nu är det klart att juniorlandslagsmannen kommer spela för Oskarshamn till 2020. -- Ung och talangfull offensiv forward med bra fart på skridskorna och näsa för målet. Han har egentligen alla verktygen som en offensiv producent behöver och vi ska se till att ge honom möjlighet att utvecklas ytterligare, säger sportchefen Per Kenttä i ett pressmeddelande från klubben. Sveningsson var den som avgjorde JSM-finalen mellan HV71 och Växjö för några veckor sedan i "sudden"

19 april, 2018

Efter succén – han ser ut att vara förlorad för HV

Efter det att HV71 slogs ut i åttondelsfinalen av Linköping åkte Pierre Engvall över till Toronto för att spela för Marlies i AHL. Där har det nu gått så bra att Jönköpingsklubbens sportchef Johan Hult ser Ljungby-sonen som förlorad till nästa säsong. Pierre Engvall värvades till HV71 inför den nyss avslutade säsongen och trots ett nästan tre månader långt brejk på grund av en nyckelbensfraktur lyckades SHL-rookien skrapa ihop 20 poäng på 31 SHL-matcher. På nio matcher i Toronto Marlies stod forwarden för åtta poäng och trots kontrakt med HV71 även nästa säsong tror nu sportchefen Johan Hult att 21-åringen är förlorad. -- Det vi har hört och som vi är ganska säkra på är att de kommer att skriva med honom. Sedan, vad som händer efter det, det är ett beslut som Toronto tar, säger Hult till Hockeynews. FÅTT INDIKATIONER Pierre Engvall fyller 22 år i slutet av maj och det innebär att Toronto Maple Leafs kan skriva kontrakt med honom oavsett om han har kontrakt i Sverige eller ej. -- Skriver de med honom har de rätt att sätta honom i AHL utan att skicka honom hit. Där står det skrivet i stjärnorna just nu, men de indikationer vi har fått…

19 april, 2018

Ryktas till andra klubbar – snart bestämmer han sig om framtiden: ”Går inte att utesluta något”

Han stod för sin bästa allsvenska säsong i karriären och toppade den med att ta steget upp i SHL med Timrå. Men ännu har inte Johan Johnsson bestämt sig för om han ska stanna eller flytta till någon annan klubb. -- Jag har inte bestämt mig än, men jag kommer göra det närmaste dagarna, säger 25-åringen till Hockeypuls. Johan Johnsson fick ett litet genombrott säsongen som var i Timrå och det har under en tid ryktats om moderklubben HV71 eller Brynäs nästa säsong. Men i och med att Timrå tog klivet upp i SHL är nu även de ett alternativ. ÄNNU INTE BESTÄMT SIG Forwarden ska ännu inte ha bestämt sig var han kommer spela hockey nästa säsong. -- Det går inte att utesluta något innan man skrivit på något och jag har inte skrivit på något kontrakt än, säger han till Hockeypuls men vill inte avslöja för dem vilka alternativ han har att spela med. Johnsson gjorde sin tredje raka säsong i Timråtröjan och skrapade ihop 25 poäng under grundserien. Han säger att det även skulle kännas fint att stanna i Timrå. -- Det hade varit roligt att stanna med tanke på resan vi gjort. Att få fortsätta bygga vidare på det vi…

17 april, 2018

Lämnade Örebro – nu är han klar för fjolårsmästarna: ”En naturlig ledare”

Joakim Andersson lämnade Örebro Hockey efter två säsonger i Närke. Nu är han klar för en annan SHL-klubb. I dag presenterades han av HV71. – HV71 är en klubb med höga ambitioner, säger Andersson. Skador kom att prägla Joakim Anderssons två säsonger i Örebro Hockey. Efter att ha missat hela fjolårssäsongen gjorde den före detta Detroit Red Wings-centern debut för Örebro den här säsongen. Det blev 39 matcher och 15 poäng (8+7) för 29-åringen från Munkedal i Bohus län. Nu blir det ingen fortsättning i Örebro. I stället har Andersson skrivit på ett tvåårskontrakt med HV71. – Joakim är en väldigt smart spelande center som bidrar både i det offensiva och defensiva spelet. Han har samlat på sig mycket erfarenhet genom åren och är en naturlig ledare, säger Johan Hult, sportchef i klubben. "EN KLUBB MED HÖGA AMBITIONER" Joakim Andersson spelade juniorhockey i Frölunda och gjorde två hela A-lagssäsonger i klubben innan flyttlasset gick till Nordamerika. Där spelade han 205 NHL-matcher och ytterligare 208 AHL-matcher. Nu flyttar han vidare till Småland. – HV71 är en klubb med höga ambitioner och jag ser fram otroligt mycket mot nästa säsong och att komma till Jönköping, säger Andersson.

16 april, 2018

Gick upp med Timrå – nu är han klar för SHL-konkurrenten

Efter fem säsonger i Timrås a-lag väljer nu backen Didrik Strömberg att flytta till nyblivna ligarivalen HV71 de kommande två säsongerna. Didrik Strömberg blir HV71:s andra nyförvärv inför nästa säsong. I förra veckan blev det ju klart att målvakten Jonas Gunnarsson ansluter från Malmö. --  Didrik är en väldigt användbar back som haft en fin utveckling i Timrå och kommer att passa bra in i vår backbesättning, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande. EN AV DE BÄTTRE I LIGAN 24-åringen har Sundsvall som moderförening och hade under den senaste säsongen plus 17 i plus/minus-statistiken i Hockeyallsvenskan vilket gjorde honom till bäst i laget inom den kategorin samt sjunde bäst i hela ligan. I det lyckosamma SHL-kvalet var Strömberg med och assisterade till fyra av målen. -- Det känns otroligt roligt att få chansen i HV71. Jag ser fram emot kommande säsongen och är övertygad om att HV71 är rätt plats för mig och mitt nästa steg i utvecklingen, säger Didrik Strömberg.