17 april, 2019

Forwarden om SHL-ryktena: ”Folk kan snacka och tro vad de vill”

Marcus Bergman var Västerås fjärde bästa poängplockare under årets säsong. Detta har gjort att ryktena om en flytt till SHL har tagit fart. Nu väljer han att kommentera uppgifterna.   – Det är alltid rykten så här års. Jag har kontrakt med VIK i nuläget så sköter agenten resten, säger 26-åringen till VLT. Västerås har tappat sina bästa spelare till SHL efter sin fina säsong. Samuel Ersson, Alexander Lindelöf och Lukas Zetterberg är alla klara för Brynäs och Mikael Frycklund lämnar klubben för Linköping. Samtidigt så ryktas Kalle Östman gå till Djurgården och Marcus Bergman uppges vara klar för HV71. Just Bergman var dock med på klubbens första samling inför nästa säsong i början av veckan. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med Västerås och har än så länge inga planer på att lämna. – Det är alltid rykten så här års. Jag har kontrakt med VIK i nuläget så sköter agenten resten. Men jag är beredd att spela här och har mitt kontrakt kvar. Folk kan snacka och tro vad de vill. Men det är så det ligger till, säger 26-åringen till Vestmanlands Läns Tidning. "JAG LÄSTE OCKSÅ DE UPPGIFTERNA" Det var sajten vikfancentral.se, som har bra koll på just Västerås, som…

17 april, 2019

Klart: Stjärnbacken tillbaka i SHL – skriver treårskontrakt

Efter ett år på flykt är Eric Martinsson tillbaka i Sverige. Han är klar för HV71. - Eric är en modern back som håller hög klass både i offensiven och i defensiven. En puckskicklig spelare med bra fart på skridskorna, säger sportchef Johan Hult. Han utvecklades till att bli en av SHL:s bästa backar under åren i Växjö. Han spelade sig till ett NHL-kontrakt med Minnesota men lämnade Nordamerika snabbt och fortsatte karriären i Schweiz. Men nu är Eric Martinsson tillbaka i Sverige. Den här gången kommer han dock spela för Växjös Smålandsrival HV71. - V71 är en anrik klubb som alltid strävar efter att ligga i toppen och har en bra publik som är rolig att spela inför. Jag hoppas kunna spela bra i båda ändarna av isen och bidra med ett bra allroundspel, säger Eric Martinsson till klubbens hemsida. 26-åringen har tidigare vunnit två SM-guld i karriären. Nu jagar den landslagsmeriterade backen ett tredje. Han har skrivit på ett treårskontrakt med HV. - En back med mycket hög klass, säger sportchefen Johan Hult.

15 april, 2019

Timråspelarens hälsning till fansen: ”Hoppas vi ses”

Sedan tidigare är det klart att Johannes Kinnvall lämnar Timrå, som åkte ur SHL, för att spela med HV71 nästa säsong. Men i samband med flytten riktar han en hälsning till Timråfansen. – Jag skulle vilja tacka alla Timråfans, framför allt tack till Västra stå som stått på vår sida i vått och torrt. Jag hoppas vi ses igen någon gång, säger Kinnvall till Hockeypuls. Den 21-årige backen var en av Timrås bärande spelare under säsongen och han noterades för 22 poäng på 55 matcher under grundserien. Men när Timrå degraderades till hockeyallsvenskan stod det klart att Kinnvall blir kvar i SHL, då han skrev på ett kontrakt med HV71. Men avskedet med Timrå blev inte det han hade hoppats på. – Det var inget som jag eller någon annan i laget ville och det var sjukt jobbigt. Men nu måste jag se framåt och då blir det HV71. För mig känns det som ett steg i rätt riktigt, säger han till Hockeypuls. Nu berättar backen att han vill spela i NHL i framtiden. – Först och främst vill jag spela så högt upp som möjligt och då hoppas man ju på att kanske ta sig till NHL någon gång. Brynäs finns…

15 april, 2019

Vann backarnas skytteliga – nu är Kinnvall klar för ny klubb

Johannes Kinnvall fick ett monumentalt genombrott i SHL och sköt tolv mål. Nu är backen klar för HV71. - Han har gjort det otroligt bra hela året och spelar med ett fint självförtroende,, säger sportchef Johan Hult. Johannes Kinnvalls utveckling under de två åren han spelat i Timrå har varit närmast sensationell. Den gångna säsongen vann han tillsammans med Kodie Curran backarnas skytteliga i SHL, med tolv år. Tanken var att Kinnvall skulle stanna i Timrå men så blir det förstås inte eftersom de åkte ur SHL. I stället kommer backen spela för HV71 de kommande två säsongerna. Det bekräftar klubben på sin hemsida. - Det känns fantastiskt roligt och känns som ett steg i rätt riktning för mig. Jag hoppas kunna bidra till HV71:s framgång och utveckla mitt eget spel ytterligare, säger IK Sätra-produkten i ett uttalande. HV71 blir Johannes Kinvalls tredje SHL-klubb. Han har även spelat SHL-hockey för Brynäs och förstås Timrå. - En tvåvägsback som fortfarande är ung och utvecklingsbar. Det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan i vinter, säger Johan Hult, HV71:s sportchef.

15 april, 2019

Bröt med HV71 – det här uppges bli Thuressons nya klubb

Andreas Thuressos återkomst till svensk hockey blev ingen hit. Nu ser han ut att ha hittat en ny klubb, i Tyskland. Det blev 10+9 på 43 matcher i HV-tröjan för Andreas Thuresson, som sedan bröt sitt tvåårskontrakt med klubben. Ny klubbadress blir i stället tyska Düsseldorf. Det uppger tyska Eishockeynews. Laget slutade den gångna säsongen sexa i tyska DEL och åkte sedan ut i kvartsfinalen. Det var ändå en klar uppryckning jämfört med de två åren dessförinnan, då de slutade elva i ligan. Den 31-årige svensken har tidigare testat på spel i AHL, KHL och NLA. Det här blir dock första svängen i Tyskland för Andreas Thuressons del.    

12 april, 2019

Rögles målkung till HV71: ”En teknisk och modern högerfattad forward”

Han gjorde 16 mål i SHL den gångna säsongen. Nu är Linus Sandin klar för HV71. - Jag hoppas vara en spelare som kommer att bidra i alla spelformer och ser verkligen fram emot att komma till Jönköping och köra igång, säger han. HV71 har gjort sig av med ett gäng spelare till kommande säsong. Nu har de också presenterat sitt första nyförvärv. Linus Sandin är klar för klubben, bekräftar de på sin hemsida. Sandin spelar just nu med Tre Kronor efter en stark säsong då han gjorde 16 mål för Rögle, vilket han var bäst i laget med. - Linus är en spelare som vi följt de två senaste åren. Han är en teknisk och modern högerfattad forward med både offensiva och defensiva kvaliteter, säger Johan Hult, sportchef i HV71. Kontraktet med Jönköpingsklubben är skrivet över de kommande två säsongerna. - Fantastiskt roligt och en härlig utmaning att komma till en klubb som alltid går för SM-guld. Jag hoppas vara en spelare som kommer att bidra i alla spelformer och ser verkligen fram emot att komma till Jönköping och köra igång, säger han.