19 januari, 2018

Hjälpte HV till seger – med säsongens första mål

36 gånger hade Erik Andersson lämnat isen mållös under säsongen. Men i match 37 kom målet. Ett mål som hjälpte HV till en förlängningsseger mot Malmö. Att det skulle bli jämnt, underhållande och målrikt var nog de flesta förberedda på när två av SHL:s mest underhållande lag möttes. Till sist vann HV71 med 5-4 mot Malmö, sedan Kevin Stenlund avgjort i förlängning. Men Stenlund får ursäkta. Två andra spelare är nog värda mer uppmärksamhet. Dels Bill Sweatt, som gjorde sina två första mål sedan han kommit tillbaka från sin långa skadefrånvaro. Han gjorde både 2-2 och 3-2. Och dels Erik Andersson, som såg ut att bli matchvinnare via sitt 4-3-mål. Andersson hade bara gjort sex mål på 164 SHL-matcher. Och inget på de 36 centern spelat den här säsongen. KARRIÄRENS FÖRSTA MÅL I SHL Men målet blev inte matchvinnande. Med bara en dryg minut kvar smällde Malmös stjärnback Nils Andersson in sitt sjunde mål för säsongen och såg till att ställningen var 4-4  efter ordinarie tid. I förlängningen av gjorde sedan Kevin Stenlund, som tidigare nämnts. HV71:s första mål gjordes av SHL:s kanske bästa back just nu, Lawrence Pilut. Malmös tre inledande mål gjordes av Frederik Storm, Rhett Rakhshani och…

19 januari, 2018

Backens säsong över:” Känt det på mig”

I början av november ådrog sig Erik Andersson en hjärnskakning. Nu meddelar Malmö Redhakws att säsongen är över. – Det känns väldigt tungt och frustrerande, säger Erik Andersson. Det var i CHL-matchen mot Trinec som Erik Andersson drabbades av en hjärnskakning. Och efter att ha träffat specialister har man beslutat att det inte blir något mer spel den här säsongen för 35-åringen. – Jag har väl känt det på mig då jag fortfarande knappt har kunnat cykla lätt utan att få symptom. När sedan läkarnas besked kom var det ganska väntat, säger Erik Andersson till klubbens webbsida.  

18 januari, 2018

SITUATIONSRUMMET: ”Förvånad, förbryllad och frustrerad”

Här kommer veckans avsnitt av Situationsrummet - en Podcast om SHL. Det är dags för ett nytt avsnitt av Situationsrummet! Denna vecka gästas vi av ingen mindre än SM-guld och CHL-vinnaren Petter Carnbro. Det blir snack om OS-truppen. Vilka ska ta de två sista platserna? Lias Anderssons osäkra framtid diskuteras, precis som HV:s förväntade målvaktsvärvning. Och framför allt: Vad sysslar egentligen Mora med? Vi går förstås igenom veckans omgång, och snackar lite extra om Djurgården utan Andreas Engqvist. Vi hade stora tekniska problem med veckans avsnitt vilket gjorde att ljudet blev lidande. Förhoppningsvis går det ändå att lyssna på. Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!

16 januari, 2018

Uppgifter: Lämnar Malmö för SHL-konkurrent

Det kan inte komma som en chock för någon. HV-fostrade Jonas Gunnarsson flyttar hem till nästa säsong. Det uppger MrMadhawk. Jonas Gunnarsson är fostrad i HV71 men fick sitt stora genombrott i Malmö säsongen 15/16. Ett genombrott som ledde till NHL-kontrakt med Nashville. Det blev dock bara ett år i Nordamerika och spel i AHL för målvakten. Den här säsongen kom Gunnarsson hem till Sverige igen men hamnade lite i kläm eftersom Malmö redan fyllt sin målvaktssida. Det blev en utlåning till HV innan han återvände till Malmö igen. Och till nästa säsong ska han alltså återvända till HV71, men på riktigt. Den här säsongen blev det bara fyra matcher för mästarna. BILDAR MÅLVAKTSPAR MED TALANGEN? Det är MrMadhawk som uppger att Gunnarsson sajnar med sin "hemmaklubb", även om Eksjö är hans moderklubb. Malmö har redan Cristopher Nilstorp och Tex Williamsson som tänkt målvaktspar till nästa säsong. HV har, om de här uppgifterna stämmer, Gunnarsson och talangen Adam Åhman under kontrakt. Åhman som nyligen gjorde sin debut i SHL och fick mycket beröm för sin insats i HV-målet.  

13 januari, 2018

Serieledarna förnedrade sin förra kvartsfinalmotståndare: ”Vi gör det svårt för dem”

Med Elias Pettersson tillbaka från JVM börjar Växjö se ut som ett än mer komplett lag. Och trots Robert Roséns sena återbud så dominerade serieledarna i Malmö Arena och vann med 4-0. Reprisen från fjolårets kvartsfinalserie hade på förhand blivit en snackis. Det är två topptippade lag som skapat derbykaraktär på senare år. Och från Småland hade hundratalet supportrar, anordnat av Lakers Lakejer, anslutit till Malmö Arena. Dessa Växjö-fans fick även se en Elias Pettersson, som i sin andra match sedan JVM, bli matchad som center. Och som han inledde. Via en läcker passning från Tuomas Kiiskinen så gjorde supertalangen 1-0 till Växjö hyfsat sent i den första perioden. ÖVERKÖRNING I DEN ANDRA PERIODEN Malmö fortsatte att vara ganska bleka i matchen, medan gästerna var på tårna. Janne Pesonen, som var tillbaka på ytterkanten, satte 2-0. Och sedan gjorde både Linus Fröberg och förre Malmö-backen Noah Welch mål innan perioden skulle komma till ända. Och 4-0 slutade även matchen. - Vi går ut och gör en bra match och gör det svår för dem. Så klart kul att få göra poäng igen, säger målskytten och JVM-silvermedaljören Elias Pettersson till C More.

12 januari, 2018

Vikarierande lagkapten förlänger kontraktet

Fredrik Händemark har förlängt sitt kontrakt med Malmö Redhawks. Det nya kontraktet gäller ett år. –  Det ska bli riktigt roligt att få fortsätta vara en del av det här laget och den resa som vi startat här i Malmö, säger.han. I snart två månader har han varit vikarierande lagkapten i Malmö. Och nu har han valt att förlänga kontraktet ytterligare än säsong. Centern som hittills under säsongen gjort 15 poäng på 34 matcher var nöjd med sitt nya kontrakt. – Jag är väldigt glad över att förlänga mitt kontrakt med klubben. Det ska bli riktigt roligt att få fortsätta vara en del av det här laget och den resa som vi startat här i Malmö. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen och vara ett vinnande lag över tid, säger Fredrik Händemark till klubbens sajt. Nöjd Sylvegård Även sportchefen Patrik Sylvegård gladdes. –Fredrik är en toppspelare i vårt lag och i SHL. Han har tagit stora kliv sedan han kom till oss och jag tror att han kan bli ännu bättre. Han har dessutom gjort ett jättebra jobb som lagkapten den senaste tiden och är en spelare som vi vill bygga laget runt. En väldigt viktig spelare för oss…