20 april, 2018

Han lämnar Pantern – klar för ledarroll i SHL-klubben

Det har sedan tidigare stått klart att Andreas Eriksson lämnar sin roll som målvaktstränare i Malmö. Nu har klubben gjort klart med Henning Sohlberg från IK Pantern som ersättare. Det är på sin hemsida Malmö meddelar nyheten att Henning Sohlberg blir ny målvaktstränare och videocoach i Redhawks a-lag. En roll han hade även under den nyss avslutade säsongen, fast då i juniorlaget och i IK Pantern. -- Jag är stolt och glad över att få den här möjligheten, att få chansen i SHL känns väldigt inspirerande. Tillsammans med den övriga ledarstaben hoppas jag kunna utvecklas ytterligare, samtidigt som jag känner mig trygg och förberedd inför säsongsstarten. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med en fullsatt Malmö Arena i ryggen, säger Henning Sohlberg till hemsidan. KOM FRÅN HV DAM Henning Sohlberg kom till Malmö inför förra säsongen från HV71:s damlag. Dessförinnan verkade han i HC Dalen i Hockeyettan. -- Vi tror mycket på honom och det är en styrka att vi kan lyfta såväl spelare som tränare från våra juniorled. Han har dessutom redan varit med en del runt vårt A-lag och han passar väldigt väl in med vår övriga tränarstab och tillsammans med våra målvakter, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

19 april, 2018

De uppges få lämna Malmö – nu kan han återvända till förra klubben: ”Mycket pekar på det”

De presterade inte riktigt som förväntat under säsongen som var och nu uppger Mr.Madhawk att forwardsduon Daniel Zaar och Robin Alvarez fått besked om att de kan se sig om efter andra klubbar - trots kontrakt. Efter att sportchefen Patrik Sylvegård haft individuella samtal med spelartruppen har det kommit uppgifter om att Robin Alvarez och Daniel Zaar nu tvingas lämna trots kontrakt. Detta uppger Mr.Madhawk. -- Förmodligen blir det Ängelholm för honom igen. Mycket pekar på det. Dock finns ingenting klart, säger en källa till bloggen angående Zaars framtid. FÖRKNIPPAS MED RÖGLE Daniel Zaar förknippas ju annars starkt med Rögle då det var där han gjorde sin juniortid och även seniordebuterade innan han lämnade för Luleå 2014. Efter två år i Nordamerika kom han i höstas hem till Sverige, men valde då spel i Malmö. Dock är  ingenting bekräftat huruvida duon lämnar eller ej och Patrik Sylvegård vill inte berätta något. Inte heller Zaars agent Johan Finnström. -- Det är någonting mellan de som var på mötet i så fall, säger han.

18 april, 2018

UPPGIFTER: SHL-forwarden väljer Malmö före Rögle

Enligt vad HD kunde erfara var Carl Persson så gott som klar för en övergång från Karlskrona till Rögle. Men nu kommer tidningen ut med nya uppgifter som säger att han väljer rivalen Malmö i stället.  Silly Season är i full gång och den senaste radens rykten har involverat Karlskronas forward Carl Persson. Enligt HD var forwarden klar för Rögle till nästa säsong. Men nu skriver tidningen att han nobbar Ängelholmsklubben och väljer värsta rivalen Malmö i stället. – De har väl backat av lite, men som jag förstår det är de fortfarande intresserade. Vi har inte haft lika mycket kontakt i slutet, säger Persson till tidningen om Rögles intresse. FÖRVÄNTAS BLI KLART I HELGEN Persson lägger locket på om Rögle han och själv varit i kontakt under de senaste dagarna. Men på frågan om det finns intresse från annat håll, svarar han med att det ska bli klart senare i veckan. Forwarden gjorde 24 poäng (13+11) på 52 matcher i KHK-tröjan den här säsongen.

18 april, 2018

Gör brodern sällskap – i moderklubben: ”En dröm jag hoppas kunna förverkliga”

Nu är det klart. Emil Sylvegård lämnar Linköping och återvänder till moderklubben Malmö för att spela med sin bror Marcus.  – När det nu blev aktuellt att komma hem var det ett enkelt val att ta, säger den tuffe forwarden.  Emil Sylvegård var en omtalad man under SM-slutspelet. Linköpingsforwarden var en tung pjäs att möta där ute på isen och han var inte rädd för att smälla på sina motståndare. Men efter två säsonger i LHC-tröjan var det dags för Malmösonen att röra på sig. Och nu bekräftar Malmö via hemsidan att det blir en återkomst till moderklubben för forwarden. Han gör sin bror, Marcus Sylvegård, sällskap. – Jag har varit ifrån klubben under sju säsonger och lärt mig väldigt mycket under den tiden. Samtidigt har jag följt varenda match Redhawks spelat under alla år, det är klubben i mitt hjärta. När det nu blev aktuellt att komma hem var det ett enkelt val att. Ledarstaben gör spelare bättre och här finns något att bygga vidare på. Drömmen om att vinna ett SM-guld med min moderklubb är stor och det är en dröm jag hoppas kunna förverkliga, säger Emil Sylvegård till hemsidan. BRODERN SKRIVER OCKSÅ KONTRAKT Han har spelat i Oskarshamn,…

14 april, 2018

Har SHL-kontrakt – men framtiden är oklar: ”Vet inte alls hur Malmö har tänkt”

Efter genombrottet i Hockeyallsvenskan förra säsongen för Pantern skrev Tex Williamsson på ett SHL-avtal med Malmö Redhawks. Men eftersom Oscar Alsenfelt till slut stannade kvar i klubben innebar det att Williamsson lånades ut till Leksand. 27-åringen har kontrakt med Malmö även över nästa säsong. Men han vet inte hur det blir med spel där eller ej. -- Om jag tänker allsvenskan så finns det jättebra målvakter och inte jättemånga platser kvar, berättar han för hockeysverige.se. Det har gått elva dagar sedan Leksands säsong tog slut och målvakten Tex Williamsson anlände tillsammans med sin sambo till lägenheten i Malmö för bara någon dag sedan efter den säsongslånga utlåningen från Malmö till Leksand. -- Vi har precis packat upp de sista grejerna vi hade med oss upp. Vi lämnade ett två-gradigt Leksand för ett 18 plus-Malmö. Man tror att man är i ett annat land, säger han och skrattar när vår, väder och vind kommer på tal. SAKNADES LITE FÖR ATT UTMANA Tex Williamsson berättar att det kom en tomhetskänsla direkt när direktkvalet mot Mora var över. -- Man spelar varannan dag och sen helt plötsligt är det slut. Och inte nog med det, det blev torsk också. Det är en tung känsla,…

14 april, 2018

Fortsätter fynda i allsvenskan – han uppges vara klar för semifinallaget

Han gjorde sin poängbästa säsong någonsin i allsvenskan. Nu uppges IK Panterns Martin jJnolhs få betalt för det genom ett SHL-kontrakt med Malmö. -- Janolhs är en bra spelare, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Mr.Madhawk. Malmö rensade rejält i sin trupp igår och tog farväl av åtta spelare samtidigt som de värvade in Emil Molin från Modo. Nu kan nästa allsvenska förvärv vara på ingång. Nämligen Martin Janolhs från grannklubben Pantern. -- Han står under kontrakt med Pantern, säger Patrik Sylvegård när Mr.Madhawk konfronterar honom med uppgifterna. DEMENTERAR ALLT Det har också ryktats om Leksands back Anton Öhman, Karlskronas Carl Persson och en återkomst i Malmö av Skellefteås Henrik Hetta. Men även i de fallen lägger Sylvegård locket på. Martin Janolhs kommer från sin poängbästa säsong i seniorkarriären med sina 18 mål och 12 assist för Pantern i Hockeyallsvenskan. 26-åringen från Hedemora har tidigare representerat Leksand, Karlskrona och Almtuna på nivån innan han 2016 kom till Pantern. Han har kontrakt med den klubben en säsong till.