20 maj, 2019

Klart: Poängstarke forwarden förstärker SHL-nykomlingen

Gustaf Franzén hade kontrakt med BIK Karlskoga i två säsonger till. Nu står det klart att den poängstarke 22-åringen bryter kontraktet. I stället väntar spel i SHL-nykomlingen Oskarshamn. Daniel Stolts lagbygge inför Oskarshamns första säsong i SHL fortsätter att ta form. Under måndagen kunde sportchefen presentera nästa pusselbit i smålänningarnas lagbygge. Den 22-årige forwarden Gustaf Franzén plockas in från hockeyallsvenska BIK Karlskoga. – Framför allt är han spelskicklig och har väldigt bra spelförståelse. På de flesta nivåer gör han mycket poäng och vi hoppas få ut dom här poängen även i SHL. Det som kittlar är potentialen i honom och vi får förhoppningsvis njuta av honom i två säsonger i SHL, säger Daniel Stolt till Oskarshamns hemsida. VANN INTERNA POÄNGLIGAN Franzén har tidigare spelat SHL-hockey med både Örebro och HV71. Totalt står den ungdoms- och juniorlandslagsmeriterade forwarden noterad för sju poäng (2+5) på 76 SHL-matcher. Förra säsongen producerade 22-åringen 34 poäng (17+17) på 52 hockeyallsvenska matcher med BIK Karlskoga. Franzén vann således den interna poängligan hos värmlänningarna. Kontraktet med Oskarshamn sträcker sig över de kommande två säsongerna.

20 maj, 2019

Uppgifter: Tre Kronor-meriterad målvakt aktuell för SHL-återkomst

Oskarshamn kan vara nära att landa ett meriterat målvaktsnamn inför debutsäsongen i SHL. Enligt uppgifter till Barometern ska smålänningarna vara på jakt efter Tre Kronor-meriterade Fredrik Pettersson Wentzel. Fredrik Pettersson Wentzel spenderade förra säsongen i tyska Düsseldorf, dit han kom från sju säsonger med SHL-spel i Färjestad och HV71. Nu kan den 27-årige upplänningen vara på väg tillbaka till svensk hockey igen. Enligt uppgifter till Barometern ska nykomlingen Oskarshamn vara på jakt efter målvaktens namnteckning. – Han är en av målvakterna vi tittar på. Vi har ett par namn vi jobbar med och kommer snart välja vilken väg vi ska gå där, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt till tidningen. "VARIT MED PÅ HÖG NIVÅ" Förutom ett SM-guld med HV71 från 2017 har "PW" fyra a-landskamper med Tre Kronor på meritlistan. – Det är en målvakt som varit med på hög nivå och det är sådana spelare vi söker inte bara på målvaktssidan utan även när det gäller backar och forwards, säger Stolt. Målvaktens agent Joakim Persson är fåordig gällande ryktet. – Jag kan bara tala generellt för Pettersson-Wentzel och det förekommer diskussioner både nationellt och internationellt, säger Persson till Barometern. LÄS ÄVEN: ”Det var mycket jag hade förväntat mig som inte blev…

20 maj, 2019

Uppgifter: Amerikansk back till SHL-nykomlingen

Oskarshamn ska enligt uppgifter till Mr. Madhawk ha gjort klart med en ny back till den kommande säsongen. Amerikanaren Jake Newton, senast i finska JYP, ska vara klar för spel hos smålänningarna. Oskarshamns sportchef Daniel Stolt bekräftade intresset för Jake Newton redan den 9 maj. – Det är en jätteintressant spelare, jag har tittat rätt mycket på honom. Men det är inget som är klart, sa Stolt till Barometern då. Nu avslöjar Mr. Madhawk att den amerikanske backen är klar för spel i Oskarshamn, då övergången ska ha blivit klar under helgen. Jake Newton har spenderat de senaste två säsongerna i finska ligan, bortsett från 13 matcher med tyska Bayreuth Tigers under hösten 2018. Backen stod för 35 poäng (12+23) på 52 matcher med KooKoo säsongen 2017/18 och den gångna säsongen noterades amerikanaren för nio poäng (7+2) på 22 matcher för JYP.

18 maj, 2019

Oskarshamn plockar in poängstark forward från Finland

Oskarshamns lagbygge inför debuten i SHL börjar ta fart. Under lördagen presenterade smålänningarna den amerikanske centern David Goodwin som sitt senaste nyförvärv. David Goodwin kommer närmast från spel i finska SaiPa, där han under de senaste två säsongerna noterats för totalt 57 poäng på 108 grundseriematcher. – Vi får i David in en smart och hårt jobbande spelare med bra fart, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt till klubbens hemsida. Innan Goodwin skrev på för SaiPa 2017 spelade han fyra år i den amerikanska collegeligan med Penn State. Under sin collegekarriär stod centern för 128 poäng (44+84) på 147 matcher. Goodwin ser fram emot att komma till SHL och Oskarshamn: – Det kommer att bli en bra säsong för IKO och spännande för klubben att ta klivet upp i SHL. Jag ser fram emot att bidra med det jag kan. Jag är en playmaker som gärna skapar målchanser åt laget, säger han. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong.

17 maj, 2019

Lämnade Oskarshamn – nu är centern klar för ny klubb

Anton Johansson lämnade Oskarshamn efter SHL-avancemanget. Nu är den unga centern istället klar för Vita Hästen i HockeyAllsvenskan.  – Anton är en duktig defensiv center som kommer vara bra för oss i boxplay, säger tränaren Tony Zabel. Han började säsongen med SHL-spel i Örebro. Därefter gick Anton Johansson till Oskarshamn där han gjorde mycket nytta, framförallt i defensiven. Efter att klubben sensationellt gick upp till SHL så fick 20-åringen dock lämna. Nu är han däremot klar för en ny klubb. Den juniorlandslagsmeriterade centern har presenterats av Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. – Anton är en duktig defensiv center som kommer vara bra för oss i boxplay, han har också en mycket bra blick för spelet som vi kommer ha stor nytta av. Han har också en bra karaktär samt tränar och tävlar varje dag. Han gjorde det bra under föregående säsong och har fått mycket goda referenser, säger Hästens tränare Tony Zabel till klubbens hemsida. Under årets säsong stod centern för tre poäng i Oskarshamn. Han har tidigare även spelat nio SHL-matcher med Örebro och har spelat U18-VM för Småkronorna.

16 maj, 2019

UPPGIFTER: Bryter kontraktet – för spel med SHL-nykomlingen

Han har egentligen kontrakt med Karlskoga i två år till. Nu berättar Mr.Madhawk att Gustaf Franzén väljer spel för SHL-nykomlingen Oskarshamn istället. Oskarshamn behöver fylla på sin trupp inför SHL-debuten i höst och nu verkar det som att Gustaf Franzén kommer bli en av byggstenarna. Enligt Mr.Madhawk väljer 22-åringen spel i Småland till hösten. SHL-MERITERAD Franzén har redan testat på SHL-spel med Örebro under två säsonger, men fick det aldrig att lyfta riktigt och valde förra säsongen spel i Karlskoga i allsvenskan. Där gick så bra så han förlängde kontraktet redan i höstas med ytterligare två säsonger. Han har också fem SHL-matcher med HV71 tidigare i karriären. Men nu kan det alltså bli spel i SHL redan till hösten för forwarden som gjorde 34 poäng säsongen som var.