BB170120ZF006
20 januari, 2017

Se upp, Frölunda – här kommer Växjö

Nionde raka segern. Nu har Växjö fått korn på Frölunda på allvar. Efter 4–1 i bortamötet med Karlskrona är smålänningarna nu bara tre poäng efter serieledarna. – Vi gör 60 bra, fokuserade minuter, säger tränaren Sam Hallam till C More. Det svänger om Växjö Lakers just nu. Efter en lite ojämn första halva på säsongen har 2015 års mästare varit SHL:s formstarkaste lag under 2017, något som även börjar synas i tabellen. Fredagskvällens bortaseger med 4–1 mot Karlskrona i Blekinge tar upp Växjö på 70 poäng. Därmed är man numera bara tre poäng efter serieledande Frölunda. – Vi gör 60 bra, fokuserade minuter. Vi får inte utdelning i första perioden, utan åker på en kontring, men sett till hur vi sätter upp spelet är vi jättenöjda, säger tränaren Sam Hallam om matchen till C More. – I andra får vi betalt för lite av chanserna i första, vi nöter på och jag gillar i stora drag vårt sätt att spela i tredje också. Precis som Hallam är inne på ägde Växjö första perioden, men trots 14–6 i skottfavör till gästerna var det hemmalaget som tog ledningen efter att Jimmy Andersson blivit frispelad och prickat Joacim Erikssons högra kryss. I andra…

collage
19 januari, 2017

C More-profilens lista – rankar SHL:s samtliga målvaktspar: ”Klart mest lysande målvakten hittills”

Målvaktsposten är den viktigaste positionen i ishockey eftersom den sista utposten har möjligt att göra enorm skillnad för sitt lag. Vilket lag i SHL har bäst förutsättningar att stjäla matcher – oavsett vilken målvakt man sätter mellan stolparna? Hockeysverige.se förlängde frågan till C Mores expert, tidigare SHL-målvakten Petter Rönnqvist. Han var hygglig nog att ge oss sin personliga ranking av samtliga 14 målvaktspar i ligan. Här nedan följer Petter Rönnqvists målvaktsranking: 14. Örebro Julius Hudacek och Axel Brage – Hudacek går inte riktigt att känna igen, självklart påverkad av lagets prestation. Klart att det är en tuff sits för Brage att komma in i dom matcher som han har fått stå när inte laget gått speciellt bra. 13. Leksand Atte Engren och Henrik Haukeland – Atte Engren blev inte alls den stora frälsaren som jag och många med mig trodde att hans skulle bli. Han har inte varit den rätta målvakten för Leksand så här långt även om Leksand som lag naturligtvis har haft det väldigt tufft. Speciellt i inledningen av säsongen. Däremot tycker jag att Haukeland gör ett bra jobb i bakgrunden och är ett fullgott alternativ. Det känns som målvaktssidan är lite tunn för Leksand och inte alls som man…

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - Asplšven
18 januari, 2017

Fick lämna SHL-klubben igår – idag blev han klar för schweiziska andraligan

Igår blev det klart att John Henrion fick lämna SHL-klubben Karlskrona. Idag har han gjort klart med EHC Visp som håller till i Schweiziska andraligan där de just nu ligger sjua. Det är på sin hemsida klubben meddelar att Henrion ansluter till laget. I första hand gäller kontraktet säsongen ut, men det finns en option som gäller över 2017/2018 också. Blir allt pappersarbete klart förväntas Henrion debutera mot Olten på söndag.

161208 Karlskronas John Henrion har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Linkšping den 8 december 2016 i Karlskrona.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN / Cop 214
17 januari, 2017

Tidigare allsvenske målkungen får lämna SHL-klubben: ”Har inte riktigt hittat rätt ihop”

2014 kom John Henrion som relativt okänd till Asplöven och vann skytteligan i HockeyAllsvenskan på 33 mål, vilket är den sjätte högsta noteringen en spelare gjort i ligan. Sedan dess har han spelat SHL-hockey med Karlskrona, men utan att få ut i närheten av den nivån. Förra säsongen sköt han sju mål och totalt 19 poäng på 46 matcher och den här säsongen har det bara blivit 3+3 på 29 matcher. Nu lämnar han klubben. - Vi har inte riktigt hittat rätt ihop och vi har inte kunnat ge John den istid han vill ha. Nu har vi dessutom fyllt på med Joseph Jonsson i laget. Vi har hittat en lösning som är bra för alla parter. John har verkligen varit professionell i sin inställning och gett sitt yttersta under sin tid i klubben och det vill jag tacka honom för, säger sportchefen Micke Sundlöv i ett pressmeddelande. Henrion, som fyller 26 på torsdag, har haft väldigt lite speltid i laget de senaste månaderna. Senast han gjorde mål var i oktober och totalt under säsongen har han bara snittat elva minuters istid.

170114 SkellefteŒs Andrew Calof  i nŠrkamp med Karlskronas Niklas Arell  under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och Karlskrona den 14 januari 2017 i SkellefteŒ.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117
14 januari, 2017

Karlskrona var nära en vändning borta mot Skellefteå: ”Det känns surt”

Inför matchen skiljde det fyra poäng till Skellefteås fördel mot Karlskrona i kampen om topp sex. Efter matchen skiljer det nio. Detta efter att Skellefteå kunde hemmabesegra Karlskrona med 3-2. Skellefteå fick en drömstart på matchen då man ledde med 2-0 efter dryga tio minuter genom mål av Pär Lindholm och Marcus Pettersson. Den sistnämndes mål var en liten tavla av Johan Holmqvist som såg ut att ha kontroll på pucken innan den smet in bakom honom. Efter Skellefteås 2-0 kom Karlskrona in i matchen och reduceringen efter 12:47 kom att bli mycket vacker när Henrik Nilsson skottpassade till Alexander Wiklund som bara hade att lägga in den i öppen bur. -- Jävligt bra blick och det är öppet mål, berömde målskytten passningen i intervjun med Cmore i första pausen. -- Det känns som vi slappnar av när vi får 2-0 och låter dem komma in i matchen, kommenterade Skellefteås Pär Lindholm. Efter målet byttes Johan Holmqvist ut och in kom istället Johannes Jönsson- Kvitteringen för Karlskrona kom. Med drygt halva matchen spelad fick Jimmy Anderson Niklas Arells skott på armen och styrde in 2-2 bakom Joni Ortio i Skellefteås mål. Strax därefter hade Karlskrona en jättemöjlighet att ta ledningen…

BB170112BB459
12 januari, 2017

Fjärde raka för LHC efter Olimbs straffavgörande

Linköping fortsätter att rusa uppåt. I kväll satt det hårt åt, men till slut lyckades laget bärga två poäng efter en straffseger mot Karlskrona hemma i Saab Arena. Ken Andre Olimb säkrade 4–3-vinsten genom att överlista Johannes Jönsson i KHK-kassen. Garrett Roe skickade in två mål för LHC i första perioden och gav hemmalaget en smakstart på matchen. KHK, som bara sköt två skott på mål i första perioden, hittade effektivitet i andra perioden där Emil Larsson reducerade och Daniel Gunnarsson kvitterade. Jakob Lilja återgav LHC ledningen sent i den andra perioden, men Alexander Bergström fixade en poäng åt gästerna med sin kvittering 5.36 före slutsignalen. Linköping är fortfarande fyra i tabellen, två poäng efter Brynäs. KHK är sjua.