170223 Karlskronas Mattias Guter deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan FŠrjestad och Karlskrona den 23 februari 2017 i Karlstad.
Foto: Daniel Stiller / BildbyrŒn / kod DS / 59110
23 februari, 2017

Karlskrona på väg att tappa slutspelsplatsen

Det vill sig inte för Karlskrona just nu. Trots en storspelande målvakt fick man ge sig mot Färjestad i Karlstad. Siffrorna skrevs till 2-0 för hemmalaget. Hemmalaget fick slita hårt för poängen. Hela 40 skott avlossade de mot Johannes Jönsson i Karlskronakassen, men bara ett letade sig in bakom burväktaren. Färjestad tog ledningen redan efter 28 sekunder genom Magnus Nygren. Sen förblev matchen mållös ända fram till 27 sekunder återstod då Rasmus Asplund kunde avgöra tillställningen definitivt med ett mål i tom målbur efter att Karlskrona plockat ut sin målvakt i jakten på kvittering. Färjestads målvakt Lars Haugen höll sin sjätte nolla för säsongen. Karlskrona har bara plockat sex poäng på de 16 senaste matcherna och inte ens tränarbytet (Pelle Hånberg ut, Ove Molin in) verkar hjälpa. Nu är det endast en poäng som skiljer Blekingelaget från Djurgården strax under slutspelsstrecket och Djurgården har ett formsvagt Örebro på hemmaplan i nästa omgång.

Ishockey, Sverige, TrŠning
23 februari, 2017

UPPGIFTER: Landslagsstjärnan på väg att lämna krislaget – trots kontrakt

De hade en formidabel inledning av säsongen och låg länge med i toppen av SHL. På senare tid har formkurvan dalat, tränaren sparkats och sportchefen ryktats vara på väg bort. Nu kommer nästa smäll för Karlskrona. Landslagsspelaren Alexander Bergström kan vara på väg bort. Alexander Bergström har denna säsong fått sitt stora genombrott. Med sina 36 poäng leder han Karlskronas interna poängliga och han har dessutom funnits med vid samtliga tre turneringar i Euro Hockey Tour denna säsong. Men nu avslöjar Mr. Madhawk att han fått uppgifter om att stjärnan kan var förlorad för Karlskrona nästa säsong. Bergström, som har en out-klausul i sitt kontrakt för spel i KHL eller Schweiz, ska enligt en uppgiftslämnare vara klar för spel i Schweiz. -- Han har avtal med Karlskrona nästa säsong. Det är där landet ligger just nu, säger 31-åringens agent Johan Finnström till Mr.Madhawk. -- Det stämmer att han har en out i avtalet. Vi får se vad som händer, men ingenting är klart med någon klubb, fortsätter han. Karlskrona befinner sig just nu i fritt fall i SHL-tabellen och har bara tagit sex poäng på 15 senaste omgångarna.

BB170124BB931
22 februari, 2017

UPPGIFTER: Malmö värvar bekant spelare från rivalen

De uppges redan ha gjort klart med AHL-forwarden Max Görtz inför nästa säsong. Nu rapporterar Mr. Madhawk att Malmö Redhawks har värvat ytterligare en tung pjäs inför kommande säsong. Det ska handla om Karlskronas backbjässe Niklas Arell. Arell har kontrakt med KHK över nästa säsong, men sitter på en utklausul som han ska ha utnyttjat, enligt Mr. Madhawk. – Jag vill inte tänka på intresse från andra klubbar. Jag kör på denna säsongen med Karlskrona och det är det som gäller nu, säger backen själv. Niklas Arell är en spelare som har ett förflutet i Malmö. Först som junior och för två år sedan utlånad till klubben under sin tid i Färjestad. 26-åringen har totalt spelat 36 allsvenska matcher i klubbens färger. Den här säsongen har han satt personbästa i SHL med elva poäng (3+8) på 40 matcher.

BB170221BB225
21 februari, 2017

”Tar poängen och åker hem blixtsnabbt”

Peter Anderssons manskap är inte helt borta ur kvartsfinalstriden. I kväll tog man tre poäng i bortamötet med Karlskrona. - Vi tar dem och åker hem blixtsnabbt, säger tränaren Peter Andersson. Malmö ger sig inte i kvartsfinalkampen. När de värsta konkurrenterna, Brynäs och Färjestad, vann tog Malmö de tre poängen de behövde för att inte sågas av helt i jakten på en topp sex-plats. Man tog tre poäng i bortamötet med Karlskrona, sedan man varit starka under matchens andra halva och gått från 1-1 till 3-1. Nicklas Jadeland gav laget ledningen redan i den första akten efter en rejäl målvaktstavla av Johan Holmqvist i KHK:s kasse. Målet var Jadelands första poäng för säsongen. Filip Cruseman stod för kvitteringen för hemmalaget. I slutet av den andra perioden kom det matchavgörande målet när Frederik Storm överlistade 'Honken'. I tredje perioden fick Ilari Filppula utdelning och avslutade matchens målskyttet. Därmed har Malmö fortsatt åtta poäng upp till det sjätteplacerade laget - som numera är Skellefteå. Peter Andersson var av förklarliga skäl nöjd efter matchen. - Vi stänger ned dem bra i sista perioden, så jag är jättenöjd. Det kan se ut så här i bland. Det viktigaste är att vi tog tre poäng. Vi…

161210 Karlskronas Kristoffer Sšder deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och LuleŒ den 10 december 2016 i Karlskrona.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRN / Cop 214
20 februari, 2017

SHL-klubben förlänger med kulturbärare: ”En otroligt lojal spelare som gör sitt och lite till varje dag”

Karlskrona ser om lagbygget inför kommande säsong. Idag förlängde man kontraktet med en kulturbärare som varit i klubben ända sen tiden i division ett. Kristoffer Söder, 25, har Skövde som moderklubb och det var också därifrån han kom till Karlskrona 2010. Då låg klubben i division ett och centern har alltså varit med på hela resan. -- Kristoffer Söder är en kulturbärare i KHK och har vuxit in i kostymen med den roll han har i KHK idag. En otroligt lojal spelare som gör sitt och lite till varje dag, kommenterar Karlskronas sportchef Michael Sundlöv på klubbens hemsida. Söder är inte den ende att förlänga kontraktet. Även backen Victor Aronsson har kritat på för en fortsättning. -- Victor Aronsson har nu varit hos oss i två år. Första säsongen blev förstörd av skador men denna säsong har han tagit kliv och det känns bra att vi får tillsammans fortsätta den resan ett år till, säger Sundlöv. Aronsson, 24, kom till Karlskrona från Almtuna 2015. Båda spelarna har skrivit på för ett år.

161201 Skott av Malmš Redhawk-spelare under ishockeymatchen i SHL mellan Linkšping och Malmš Redhawks den 1 december 2016 i Linkšping. 
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRN / Cop 102
20 februari, 2017

Vilken klubb skjuter hårdast i SHL – och vilka spelare i DITT lag har bäst löd i bössan?

Under säsongen har SHL i samarbete med byggföretaget Beijer genomfört en mätning på vilka spelare som skjuter hårdast i SHL.  Häromdagen kunde ni här på sajten läsa om vem som skjuter hårdast i SHL. Luleås back Brendan Mikkelson tog hem det hela med ett skott som mätte 165 km/h. -- Det är häftigt att vara bäst, jag är glad! Sedan vet jag ju att det krävs lite mer än att skjuta hårt för att lyckas i proffslivet. Men redan som barn försökte jag ofta skjuta så hårt det bara gick på träningarna, säger den kanadensiske backen till SHL:s hemsida. Nu har SHL släppt samtliga lags listor på vilka som skjuter hårdast. Man har också presenterat vilket lag som har högst snitthastighet. Mikkelsons Luleå vann den ligan med en snitthastighet på 148,8 km/h. 1. Luleå, 148,8 km/h 1. Brendan Mikkelson, 165 km/h 2. Jan Sandström, 159 km/h 3. Linus Nässén, 156 km/h 2. Linköping, 146,8 km/h 1. Garret Roe, 163 km/h 2. Kristian Näkyvä, 162/km/h 3. Anssi Salmela, 149 km/h 3. Frölunda, 146,7 km/h 1. Sebastian Stålberg, 151 km/h 2. Kristoffer Gunnarsson, 149 km/h 3. Kristian Vesalainen, 148 km/h 4. Örebro, 146,4 km/h 1. Daniel Viksten, 154 km/h 2. Martin Johansson, 153 km/h 3. Johan Wiklander, 149…