20 januari, 2018

Karlskrona fick äntligen vinna: ”Ett heroiskt arbetande”

Karlskrona bröt en sex matchers lång förlusttrend när Mora besegrades med 2-1. Nu har man bara en poäng upp till dalalaget som ligger på en 13:e plats.  - Det är fortfarande mycket poäng på spel, vi kommer att fajtas - det kan jag lova er, säger Ove Molin, tränare i KHK, till C More.  Det var ett bottenmöte som stod på menyn i NKT Arena i Karlskrona denna lördagskväll. Närmare bestämt jumbon KHK mot nästjumbon Mora. Båda lagen gick in med tunga sviter släpandes efter sig. Karlskrona hade inför mötet förlorat sex raka matcher, samtidigt som Mora inte hade vunnit på bortais sedan 10 december. Det var Konstantin Komarek som öppnade målskyttet i matchen med 14.28 in i den första perioden. Den ledningen blev inte långvarig, utan Moras Emil Bejmo fixade kvitteringen knappa minuten därefter. 2-1 till Karlskrona kom i slutet på den andra perioden efter att Joel Kellman satt pucken på en straff. "VI KOMMER ATT FAJTAS - DET KAN JAG LOVA ER" Kellmans mål skulle också visa sig bli det fastställande slutresultatet. Moras dystra förlustsvit på bortais fortsätter därmed vara intakt. Karlskrona å sin sida bryter sin sex matchers långa förlustrad. - Det är ett heroiskt arbetande Karlskrona. Det här betyder…

18 januari, 2018

Fortsatt mörker när Djuse släckte lyset för jumbon: ”Det är väl ganska mycket tur”

Motgångarna fortsätter för Karlskrona som inte har tagit en trepoängare sedan den 21 december. Skellefteå har också visat en svajig form på senare tid men kunde idag vinna med 4-2. Mycket tack vare Emil Djuse som gjorde tre poäng. Det började dock bra för Karlskrona. Efter sex minuter styrde Carl Persson in pucken i powerplay. Men målet blev startskottet för Skellefteå som genom mål av OS-uttagne Joakim Lindström och Emil Djuse, assisterad av Lindström, kunde gå till pausvila med en 2-1-ledning. -- Bra skymning, jag får lite yta och går in och tar skottet, berättade Joakim Lindström om sitt mål där Jonathan Pudas skymde förtjänstfullt. I den andra perioden gick Skellefteå fram till 4-1 genom mål av Oscar Möller och Jesper Olofsson. Backen Emil Djuse låg bakom bägge målen. och gjorde tre poäng totalt i matchen. -- Det är väl ganska mycket tur, sa backen ödmjukt. Karlskrona reducerade i slutet av perioden genom Joachim Rohdin, men närmare än så kom de inte. Skellefteå kom till match med fyra förluster på de fem senaste matcherna. En dyster trend de alltså förbättrade en smula ikväll.

18 januari, 2018

SITUATIONSRUMMET: ”Förvånad, förbryllad och frustrerad”

Här kommer veckans avsnitt av Situationsrummet - en Podcast om SHL. Det är dags för ett nytt avsnitt av Situationsrummet! Denna vecka gästas vi av ingen mindre än SM-guld och CHL-vinnaren Petter Carnbro. Det blir snack om OS-truppen. Vilka ska ta de två sista platserna? Lias Anderssons osäkra framtid diskuteras, precis som HV:s förväntade målvaktsvärvning. Och framför allt: Vad sysslar egentligen Mora med? Vi går förstås igenom veckans omgång, och snackar lite extra om Djurgården utan Andreas Engqvist. Vi hade stora tekniska problem med veckans avsnitt vilket gjorde att ljudet blev lidande. Förhoppningsvis går det ändå att lyssna på. Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!

16 januari, 2018

Storväxt back klar för Karlskrona:”En spelartyp vi behöver”

Karlskrona gjorde under tisdagen klart med kanadensiske Akim Aliu som väntas vara på plats redan på onsdag. – Akim är en stor rörlig och skridskoskicklig back med bra skott. Det är en spelare med attityd och pondus, säger sportchef Patric Larsson. Under förmiddagen kom MrMadhawk med uppgifter om att Akim Aliu skulle vara klar för Karlskorna. Vid lunchtid presenterades han också av klubben. Han har tidigare representerat AIK i SHL, men då som forward. Han har sedan dess skolats om och i Karlskrona är han värvad som back. – En spelartyp som vi behöver ha in i laget och som kan användas i många spelformer. Jag hoppas att han kan vara spelklar inom en vecka beroende migrationsverkets ledtid. Aliu landar i Karlskrona redan ikväll och gör sin första träning med laget under onsdagen, säger Patric Larsson till klubbens webbsida. Akim Aliu har både kanadensiskt och ett ukrainskt medborgarskap och han kommer senast från HC Banska Bystrica i den slovakiska ligan.

16 januari, 2018

Karlskrona värvar – tidigare AIK-forward uppges vara klar

Ekonomiskt tyngda Karlskrona ligger sist i SHL. Då väljer man att förstärka laget genom att värva en tidigare AIK-forward, enligt MrMadhawk.se. Värvningen av Per Ledin väckte stor uppmärksamhet då det enligt rykten inte uppskattades av resterande spelartrupp. Anledningen var att Karlskrona har ekonomiska problem och bland annat inte kunnat betala pensionsutbetalningar till alla spelare. Men nu väljer man att värva ännu en en gång. Den 28-årige kanadensiska före detta AIK-forwarden Akim Aliu ska enligt uppgifter vara klar för klubben. Men det är inte som forward Aliu är tänkt, utan back, skriver MrMadhawk. Aliu väntas bli spelklar så fort alla papper är i sin ordning.

15 januari, 2018

Kommer till jobbet varje dag – nu får han förlängt: ”En laglojal spelare”

Karlskrona förlänger med en av sina stomspelare. Backen Henrik Nilsson är klar för två nya år. - Henke är en laglojal spelare som kommer till jobbet varje dag och gör det han ska, säger sportchefen Patrik Larsson. KHK har en såväl sportslig som ekonomisk krisstämpel över sig just nu. Men man börjar så sakteliga börja på nästa säsongs lag. Nu förlänger man kontraktet med Henrik Nilsson, backen som varit med sedan klubben tillhörde HockeyAllsvenskan. - Henke är en laglojal spelare som kommer till jobbet varje dag och gör det han ska. Jag tycker att han har tagit stora kliv i sin utveckling, inte minst när det gäller hans offensiva kvaliteter. Där tror jag dessutom att det finns mer att plocka ut. Det känns härligt att ha Henke kvar i laget, säger sportchefen Patrik Larsson i ett pressmeddelande. Nilsson själv säger att hans förhoppning hela tiden varit att få stanna i Karlskrona. - Det känns jättekul och har varit ett mål under hela säsongen att kunna förlänga med klubben. Jag trivs jättebra och känner att jag hela tiden utvecklas så jag har inget behov av att flytta. KHK och Karlskrona har ju blivit ”hemma” för mig nu. Jag trivs i stan och…