16 maj, 2017

Ny klubbdirektör presenterad av Karlskrona: ”Riktigt taggad”

I slutet av april gick kontraktet för den dåvarande klubbdirektören Rolf Lindberg ut. Sedan tidigare var det känt att det inte skulle bli någon förlängning av kontraktet. Karlskrona fick istället ge sig ut på jakt efter en ny klubbchef. -- Vi vill rekrytera någon med stort fokus på tillväxt- och marknadsfrågor. Rolf står till vårt förfogande tills någon ny är på plats. Vi har hjälp av en partner för rekrytering, sa KHK:s ordförande Tobias Larsson till BLT för drygt en och en halvmånad sedan. Under gårdagen skickades det ut ett pressmeddelande om att KHK skulle presentera organisationsförändring i dag. På en presskonferens meddelades det att Charlotte Gustavsson är den som tar över som ny klubbdirektör i Karlskrona. -- Det känns jättekul. Styrelsen och jag har ju haft kontakt en tid men när det väl smällde till så gick det fort. Nu är jag här och jag är så taggad, säger Charlotte Gustavsson själv till klubbens hemsida. Charlotte Gustavsson var tidigare vd för Modo. En position hon lämnade efter säsongen 2015/2016 då hon kände att hon gjort sitt i klubben. Efter ett år uppehåll är hon nu alltså tillbaka i en ledande position inom ishockeyn.  

15 maj, 2017

Dumpades av Rögle – ser ut att bli kvar i SHL

Efter en misslyckad säsong valde Rögle att rensa i truppen. En av spelarna som tvingades lämna klubben var lagkaptenen Christopher Liljewall, som hittills spelat hela sin karriär i Rögle. Nu ser det ut som att han kommer få möta sin moderklubb nästa säsong. Enligt MrMadhawk är han nämligen nära ett kontrakt i Karlskrona. Även om det inte blir Karlskrona verkar Liljewall ändå bli kvar i SHL. -- Vi hoppas kunna nå en lösning under denna veckan, och vissa spår är hetare än andra. Låt mig säga så här. Han spelar inte i Rögle, och han spelar inte i Malmö. Du har tolv andra SHL-klubbar att välja på. Att hitta ett jobb åt ”Stoffe” gör vi. Det handlar om någonting som fungerar bra socialt och som är en bra hockeyutmaning för honom, säger agenten Jacob Hedin till MrMadhawk. Efter mer än 400 a-lagsmatcher i Rögletröjan ser det nu alltså ut som att Christopher Liljewall kommer stå som motståndare mot de grövita nästa säsong.

12 maj, 2017

NHL-stjärnans pappa ny sportchef i SHL-klubben: ”Vi kommer ha en del att göra”

Det har ryktats om det ett tag. Idag offentliggjorde Karlskrona att Patric Larsson tar över sportchefsrollen i klubben. Ända sedan Michael Sundlöv lämnade sportchefsposten i Karlskrona HK har det spekulerats i vem som skulle ta över. Nu är den nye sportchefen på plats och det blir NHL-stjärnan- och VM-spelaren Oliver Ekman Larssons pappa, Patric Larsson, som tar över. -- Jag är en krigare som gillar att jobba och ha kontakt med människor. En väldigt social person skulle jag vilja säga, presenterar den nye sportchefen sig själv i en intervju med klubbens TV-kanal. Patric Larsson, 47,  har en egen spelarkarriär bakom sig, bland annat i Karlskrona, men har de senaste åren ägnat sig åt ledarskapet och bland annat varit sportchef i Tingsryd. Han berättar att han siktar på att vara igång med arbetet på måndag i Karlskrona. -- Det är några smådetaljer som måste lösas.Sen ska jag sätta mig ner med spelare och ledare. Likadant med juniorverksamheten, så jag tror vi kommer ha en del att göra faktiskt. Kontraktet är skrivet på fyra år.  

11 maj, 2017

Spelschemat är släppt – så inleds SHL i höst

På torsdagen släppte SHL-spelschemat för säsongen 17/18. Ligaspelet drar igång 16 september med fem matcher. Där spelas hetaste mötet i Malmö Arena mellan Malmö och Rögle. Nykomlingarna Mora inleder borta mot Frölunda och regerande mästarna HV71 spelar hemma mot Djurgården. Karlskrona, Skellefteå, Växjö och Brynäs blir de fyra lagen som får vänta på att dra igång ligaspelet. De spelar sin första match först tre dagar efter SHL-premiären. I spelschemat finns det ett uppehåll 10-24 februari på grund av OS-hockeyn. 16 september 2017 15:15 HV71 - Djurgården, Kinnarps Arena 15:15 Färjestad - Linköping, Löfbergs Arena 15:15 Malmö - Rögle, Malmö Arena 18:00 Luleå - Örebro, Coop Norrbotten Arena 18:00 Frölunda - Mora, Scandinavium 19 september 2017 19:00 Karlskrona - Skellefteå, ABB Arena Karlskrona 19:00 Växjö - Brynäs, Vida Arena 21 september 2017 19:00 Skellefteå - Färjestad, Skellefteå Kraft Arena 19:00 Brynäs - HV71, Gavlerinken Arena 19:00 Mora - Rögle, Smidjegrav Arena 19:00 Örebro - Luleå, Behrn Arena 19:00 Djurgården - Malmö, Hovet 19:00 Linköping - Växjö, Saab Arena 19:00 Frölunda - Karlskrona, Scandinavium

10 maj, 2017

Uppgifter: NHL-stjärnans pappa blir SHL-sportchef

Har KHK hittat sin sportchef, till sist? Uppgifter gör gällande att Patrik Larsson kommer ta över det lediga jobbet. Michael Sundlöv lämnade sportchefsjobbet i Karlskrona HK för att i stället ta jobbet i hockeyallsvenska Modo. Sedan dess har SHL-klubben varit ute efter en ny person att anställa på posten. Nu kan man ha hittat sitt namn. Sydöstran skriver att Patrik Larsson är det enda återstående alternativet, sedan Roger Jönsson och Torsten Yngvesson försvunnit ur racet. Larsson har tidigare haft jobbet i allsvenska Tingsryd, och har en historia av att spela i gamla Karlskrona IK. Där spelade han under sju säsonger på 80- och 90-talet. Larsson är en del av en mäktig idrottsfamilj, och är bland annat pappa till Oliver Ekman Larsson och Tingsrydsbacken Kevin Ekman Larsson. Hans svärfar Kenneth hade också en lång ishockeykarriär, mestadels i Tingsryd. Patrik Larsson kan offentliggöras som Karlskronas nya sportchef redan i veckan.  

26 april, 2017

Karlskrona värvar dubbelt

Karlskrona presenterade två nya spelare på onsdagseftermiddagen. Det handlar om målvakten Henrik Lundberg och centern Konstantin Komarek. Lundberg, 26, får därmed nöjet att ersätta veteranen Johan Holmqvist i klubben. Han kommer närmast från spel i Västerås, där han var den givna ettan i det skrälldegraderade allsvenska laget. Han hade 91,2 i räddningsprocent under den hockeyallsvenska säsongen och har tidigare tillhört Örebro under tre SHL-säsonger där han varit lagets reservmålvakt. 24-årige Komarek gjorde comeback i svensk hockey den gångna säsongen. Den tidigare Luleåjunioren värvades till Malmö efter fyra säsonger i österrikiska Salzburg och sköt sex mål och tio assist på 36 matcher under en delvis skadefylld säsong. Karlskrona har tidigare under våren gjort klart med Bobbo Petersson (Örebro), Carl Persson (Karlskoga), Henrik Törnqvist (Linköping) och Cory Murphy (Växjö).