16 november, 2017

Klättrade över kvalstrecket trots tredje raka förlusten

Karlskrona är för tillfället inne i en förlusttrend och ikväll inkasserades tredje raka av det slaget. Men man fick med sig en poäng vilket innebar att man klättrade över kvalstrecket. Mora kunde vinna matchen med 4-3 efter förlängning. De båda lagen lyckades med konststycket att göra vartannat mål matchen igenom. Först kunde Matt Bailey ge hemmalaget Mora ledningen med 1-0 efter endast 52 sekunder spelade av matchen. Därefter kvitterade Mattias Guter innan Senastian Hartmann kunde återta ledningen till hemmalaget. Henrik Törnqvist och Jacob Nilsson gjorde den andra periodens båda mål innan Mattias Guter med sitt andra mål kunde se till att säkra en poäng för sitt Karlskrona. I förlängningen avgjorde sen Moras Steven Seigo. Karlskrona klättrade över strecket och Mora är nu bara tre poäng från Frölunda närmast ovanför på slutspelsplats.

16 november, 2017

SITUATIONSRUMMET: ”Pinsamt av SHL”

Avsnitt tio av Situationsrummet - podcasten om SHL. I det tionde avsnittet av Situationsrummet diskuterar Hockeysverige.se's Måns Karlsson och Viktor Alner från SvenskaFans.com SHL-omstarten efter landslagsuppehållet. Det blir dessutom ett lite större grepp på Frölunda och deras värvning av Joel Mustonen, som ifrågasätts något. Det riktas även ett ljus på klubbarnas sociala ansvar. Vilken roll kan man egentligen kräva att en klubb tar i samhället? Dessutom får SHL mottaga massiv kritik för sin plötsliga regeländring - och målvakterna i SHL får ta emot kritik för sin undermåliga straffscouting. Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!

14 november, 2017

Viktor Fasth utbytt – då vände serieledarna 1–4 till vinst

1–4 i baken halvvägs in i matchen. Då bytte Växjö ut stjärnmålvakten Viktor Fasth. Med Viktor Andrén mellan stolparna svarade smålänningarna för en imponerande vändning som gav seger 6–4 i borta mötet med Karlskrona. – Vi tror alltid att vi ska vinna, säger tvåmålsskytten Linus Fröberg till C More. Växjö visar klassen i SHL. Trots ett utsatt läge i tisdagskvällens bortamöte med Karlskrona lyckades serieledarna lämna Blekinge med tre poäng efter en stark vändning. Halvvägs in matchen låg man nämligen under med 1–4 och valde att byta ut Viktor Fasth till förmån för Viktor Andrén. Det blev en väckarklocka för gästerna. Innan andra perioden var över hade Linus Fröberg och Joel Persson stått för varsin reducering och i tredje perioden fullbordades vändningen via mål av, återigen, Fröberg och Andrew Calof. "DE BLIR LITE RÄDDA ATT DE SKA TORSKA" Kanadensaren Brendan Shinnimin avslutade med att göra 6–4 i tom kasse. – Vi tror alltid att vi ska vinna. Klart det är tufft när de gör 4–1, men när vi sedan lyckas göra två snabba går vi lite på rus och då blir de lite rädda att de ska torska. Det var skönt att vi kunde vända, säger Linus Fröberg till C…

10 november, 2017

SITUATIONSRUMMET: ”Ett sexigt kval”

Avsnitt nio av Situationsrummet - den storsatsande podden om SHL! ​I veckans avsnitt av Situationsrummet diskuterar Måns Karlsson och Viktor Alner Rögles beslut att till sist sparka Anders Eldebrink. Det blir dessutom en diskussion om klubbens val av Chris Abbott som ny sportchef och uppgifterna om det nya kvalsystemet. CHL-skandalen avhandlas förstås också, precis som Frölundas potentiella floppvärvning. BlackBugs snedsteg med supporterresan till matchen mot Färjestad får ta emot mycket kritik i veckans avsnitt. » Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!

6 november, 2017

Ordföranden: ”Det har blivit så konstigt”

När Karlskronas supporterförening Blackbugs arrangerar resa gör man det med hjälp av NordicBet. För att åka med på resan uppmanas man att lägga ett spel på sajten. Nu har kritik väckts mot Blackbugs. – Om någon inte vill spela så löser vi det, säger ordföranden Philip Löfgren, till Hockeysverige.se. På sociala medier har reaktionerna varit stora mot Blackbugs och valet att samarbeta med spelbolaget NordicBet. Supporterföreningens ordförande Philip Löfgren kan inte förstå den kritik som riktats mot Blackbugs. – Det har blivit så konstigt. De flesta som har tagit del av det här har inte läst texten som finns på hemsidan. Där skriver vi att de som inte vill eller får spela på grund av ålder ska höra av sig till oss, säger Philip Löfgren. Philip Löfgren menar att Karlskrona inte är den första klubben som arrangerar händelser med hjälp med spelbolaget. – Leksands supporterförening gjorde en liknande sak förra säsongen. "VILL INTE BIDRA TILL SPELBEROENDE" Med hjälp av spelbolaget har man fått ned kostnaden på resan till Karlstad där match mot Färjestad väntar lördag och söndag. – Vi fick nys om att de är intresserade av att sponsra den här typen av resor och i gengäld skulle man då…

6 november, 2017

Supporterklubbens val väcker reaktioner

Karlskrona spelar dubbelmöte mot Färjestad i Karlstad den 13 och 14 januari. Då har supporterförening Blackbugs valt att arrangera en resa med övernattning. Till hjälp har man tagit spelbolaget NordicBet, ett val som nu väcker reaktioner. Många reaktioner har väckts på sociala medier där man är kritiska mot det sätt Karlskronas supporterförening Blackbugs valt att arrangera resan. För att få ner kostnaden på resan har supporterföreningen valt att ta hjälp av NordicBet, som också är huvudsponsor till SHL. För att ta del av erbjudandet måste ett vad om 100 kronor läggas på sidan. "Till denna weekendresa har vi också lyckats lösa en storsponsor i NordicBet som kommer att sponsra bussen, vilket vi är enormt glada över. I gengäld ska samtliga resenärer registrera sig på NordicBets sida och lägga ett spel för minst 100 :- (självklart så respekterar vi de som inte vill spela, hör av er i så fall så löser vi detta)", skriver supperporterklubben på sin webbsida.