roe1
19 april, 2017

Linköpings poängspruta avbryter sitt kontrakt: ”Har valt att fortsätta sin karriär utanför Sverige”

En av Linköping HC:s poängstarkaste spelare väljer att lämna klubben till nästa säsong. Garrett Roe har fortfarande ett år kvar på sitt kontrakt, men har valt att utnyttja en uppsägningsklausul. Detta innebär att han lämnar LHC för att spela med en klubb utomlands. – Garrett har gjort ett väldigt bra jobb för oss under de senaste två åren. Nu har han valt att fortsätta sin karriär i klubb utanför Sverige och vi önskar Garrett lycka till i sin fortsatta karriär, säger General Manager Fredrik Emvall till klubbens hemsida. Roe har under sina två säsonger i LHC spelat 90 grundseriematcher. På dessa gjorde han 78 poäng (30+48). Den gångna säsongen var det endast Broc Little som gjorde fler poäng i LHC. Vilken klubb som Roe är klar för är ännu inte känt, men enligt uppgifter till Corren har han skrivit på för en schweizisk klubb.

collage
19 april, 2017

Systern bakom LHC:s senaste värvning: ”Lobbat för det här ganska länge nu”

I går blev Jimmy Andersson klar för spel i Linköping HC de två kommande säsongerna. Värvningen kan till viss del förklaras med att hans storasyster legat på om en flytt till Östergötland. – Hon har lobbat för det här ganska länge, säger han till Corren. Efter fyra säsonger i Karlskrona flyttar Jimmy Andersson på sig. 27-åringen skrev i går ett tvåårskontrakt med Linköping och återvänder därmed till Östergötland, där han spelade i Hockeyettan med Vita Hästen mellan 2009 och 2013. En stark anledning till att Linköping blir hans nya klubbadress är hans storasyster, Emilia Ramboldt, till vardags back i klubbens damlag och tillika lagkapten för Damkronorna. – Hon har lobbat för det här ganska länge nu, säger Andersson till Corren. Faktum är dock att han även har en stor del av sin släkt i Norrköping sedan tiden i Vita Hästen och ville komma närmare den av familjeskäl. Bortsett från det ser han fram emot en större hockeymässig utmaning i att spela för ett lag som förväntas tillhöra toppen. – Fantastiskt skönt att det äntligen är klart. Vi har hållit på ett tag och. . . ja, det var precis det här som jag ville. I Karlskrona var målet att gå…

BB141004ZX003
18 april, 2017

LHC värvar – Karlskronas slitvarg ansluter

Efter fyra säsonger i Karlskrona lämnar Jimmy Andersson nu KHK. Den hårt jobbande forwarden har i stället skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping, skriver LHC på sin hemsida. - Jimmy är en karaktärsspelare med en väldigt hög arbetsmoral. Vi ser honom som ett bra tillskott till vår nuvarande trupp och vi hoppas att Jimmy ska fortsätta utvecklas som spelare hos oss i LHC, säger GM Fredrik Emvall i ett uttalande. Andersson var en stark poängplockare i HockeyAllsvenskan, och har på sina två säsonger i SHL totalt samlat ihop 29 poäng. Det blev 4+13 den gångna säsongen. - Det känns väldigt bra att komma hit. Det är en stor och bra förening och det här är något som jag och min familj har velat. Det känns väldigt bra att det äntligen är klart. Jag ser det som en stor möjlighet att växa som spelare i en miljö och omgivning där jag kan göra det, säger han själv. Linköping har tidigare värvat Fredrik Karlström och Tony Mårtensson på forwardssidan.

gettyimages-615153702
17 april, 2017

Uppgifter: Ännu en återvändare klar för Linköping

Tony Mårtensson är redan presenterad och enligt Mr. Madhawk kommer även backstjärnan Chad Billins att återvända till Linköping. Nu skriver Corren att även en tredje återvändare är klar för LHC, nämligen Nick Sörensen. Det händer saker i Linköping efter den tunga kvartsfinalförlusten mot Brynäs. Efter att klubben under förra veckan presenterat Tony Mårtensson, 36, som klar har Mr. Madhawk rapporterat att backen Chad Billins återvänder efter en säsong i AHL och Sportbladet skrivit att mångårige NHL-målvakten Jonas Gustavsson kommer att vakta lagets kasse nästa säsong. Till hösten kommer även en annan spelare med ett förflutet i LHC att återvända. Det handlar om forwarden Nick Sörensen, som efter en rörig säsong i Nordamerika ska vara klar för en återkomst till klubben, uppger Corren. Sörensen, 22, lyckades slå sig in i Anaheim Ducks laguppställning i början av säsongen, men fick bara spela fem matcher innan han skickades ned till farmarlaget San Diego Gulls för att sedan inte få fler chanser i NHL. Högerforwarden hade en assist under sin NHL-sejour och stod sedan för tio mål och 22 poäng på 48 AHL-matcher. Den tidigare juniorstjärnan spelade för LHC under förra säsongen och gjorde då 23 poäng (10+13) på 37 matcher och fick bland…

DSC_0240
13 april, 2017

Ny tränare klar för LHC: ”Helt rätt person att driva vår process framåt”

Efter att ha missat final för första gången på tre år blir det inför nästa säsong förändringar på tränarbänken för Linköping. Jonas Fristedt lämnar efter bara en säsong och Madeleine Östling kommer in och tar över som huvudtränare. Det meddelar klubben på sin hemsida idag. Östling kommer närmast från fyra år i Brynäs där hon varit huvudtränare de senaste två säsongerna. -- Madeleine har en gedigen erfarenhet både från sina år som spelare men framförallt under sina år som tränare i Brynäs. Vi tycker att hon är helt rätt person att driva vår process framåt och vi är glada över att ha henne som huvudtränare den kommande säsongen, säger Kim Martin, sportchef för LHC Dam, i en kommentar på hemsidan. -- Det känns som en spännande utmaning, Jag kommer till en trygg klubb som har både bredd- och elitverksamhet inom flick- och damhockeyn. Jag känner mig ärad att få det här uppdraget, säger Madeleine Östling. Kontraktet är skrivet på ett år.