19 april, 2018

Han är klar för SHL-nykomlingen: ”Stor utvecklingspotential”

Timrå har idag gjort klart med sitt tredje nyförvärv sedan SHL-återkomsten. Det handlar om forwarden Henrik Törnqvist som närmast hämtas från Linköping. Sedan tidigare har sportchefen Kent Norberg gjort klart med anfallarna Mattias Guter från Karlskrona och Ludvig Rensfeldt från Rögle. När tredje nyförvärvet idag presenterades handlar det återigen om en forward. Nämligen Henrik Törnqvist från Linköping. -- Henrik är en spelare med stor utvecklingspotential. Han är fortfarande ung och har trots det redan gjort över 200 matcher i SHL. Det kommer att bli riktigt spännande att se och följa hans utveckling i Timrå IK, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida om sitt nyförvärv. INLEDDE SÄSONGEN I KARLSKRONA Henrik Törnqvist har varit i Linköping under hela sin junior - och seniorkarriär förutom 38 matcher för Karlskrona under den nyss avslutade säsongen innan han bytte tillbaka till LHC i januari. Totalt blev det sex mål och två assist i SHL under 2017/2018 för den 21-årige forwarden.

18 april, 2018

Uppgifter: SM-finalisten aktuell för Linköping

Linköping jagar spets på centersidan. En spelare som ska finnas på klubbens radar är Andy Miele, som just nu spelar SM-final med Växjö efter en brokig säsong som startade i Malmö. Mathis Olimb och Tony Mårtensson får lämna klubben samtidigt som Niklas Persson har slutat. Det gör att Linköping nu har tre centrar under kontrakt i Filip Karlsson, som har hämtats in från Rögle, samt Derek Roy och Fredrik Karlström som är kvar från den gångna säsongen. Klubben är därmed på jakt efter förstärkningar inför nästa säsong och kan ha funnit en intressant spelare i SM-finalisten Växjö. Enligt Corren handlar det om Andy Miele, amerikanen som kom till Sverige efter en framgångsrik AHL-karriär den här säsongen. Enligt tidningen är intresset "ömsesidigt" och "en kontakt är tagen". 15 NHL-MATCHER PÅ MERITLISTAN 30-åringen startade säsongen i Malmö Redhawks, men levde inte upp till klubbens förväntningar. Efter tio mål och 27 poäng på 39 matcher skickades han till Växjö där han avslutade grundserien med fem assist på sju matcher. Under Växjös väg till SM-final har han noterats för åtta poäng (1+7) på tio matcher. Under karriären har den tidigare collegestjärnan gjort 368 poäng på 420 AHL-matcher i NHL har det blivit 15 framträdanden…

17 april, 2018

Uppgifter: LHC fick nobben av guldtränaren – på väg att få nej av ytterligare kandidat?

Linköpings tränarjakt efter Dan Tangnes avhopp går vidare. Nu skriver Corren att klubben blivit nobbad av Skellefteås tidigare guldtränare Hans Wallson. Efter Linköpings kvartsfinalförlust mot Djurgården valde tränaren Dan Tangnes självmant att lämna posten som tränare för klubben. Sedan dess har jakten på en ersättare pågått, en jakt som enligt lokaltidningen Corren går lite trögt. En av huvudkandidaterna till den vakanta tjänsten var tidigare Skellefteåtränaren Hans Wallson. Han ska ha besökt Linköping, men sedan valt att tacka nej till att träna klubben, skriver Corren. NEKAR TILL ATT HAN SKULLE VARA AKTUELL I stället ska man ha siktat in sig på Björklövens huvudtränare Joakim Fagervall. Men när han själv blir tillfrågad nekar han till att det skulle vara aktuellt med en flytt till Östergötland. – Nej, jag tränar Björklöven, säger han i en kort kommentar till Corren. Ett annat namn som nämnts i sammanhanget är Frölundas tidigare assisterande tränare Pär Johansson. Han har lämnat Göteborgsklubben, men har än så länge ingen ny klubbadress klar.

17 april, 2018

Laddade för U18-VM – då fick han debutera i Tre Kronor: ”Försökte bara njuta”

Det är inte många 18-åringar som får chansen i Tre Kronor, men Adam Ginning är en av dem. När han laddade inför stundande U18-VM i Ryssland fick han ett högst oväntat samtal. – Garpenlöv ringde och sa att jag skulle vara med, säger han till hockeysverige.se. UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE) Den 1 april av alla datum fick en 18-åring från Linköping ett meddelande på telefonen som han lätt skulle ha kunnat tolkas som att någon försökte driva med honom. I Adam Ginnings telefonsvarare lät en röst meddela att han skulle inställa sig för tjänstgöring hos Tre Kronor några dagar. – Det var (Johan) Garpenlöv, säger backen med ett stort leende när hockeysverige.se träffar honom för en intervju inför avresan till U18-VM i Ryssland. Ginning, som vid det här laget hade börjat fokusera på just JVM-turneringen, satt mitt i ett lagmöte när telefonen började vibrera. Eftersom han inte kände igen numret tryckte han bort samtalet. Överraskningen lät inte vänta på sig. – Garpenlöv sa att jag skulle vara med och att jag skulle ringa upp honom. Han berättade att jag skulle vara med Tre Kronor i Norrköping och Oskarshamn. Ett par dagar senare stod han på isen med Tre Kronor och gjorde senare samma vecka landslagsdebut mot…

16 april, 2018

UPPGIFTER: Linköping har erbjudit Broc Little ett kontrakt

En av SHL:s bästa spelare på 2010-talet kan vara på väg tillbaka. MrMadhawk uppger att LHC jobbar på att få in Broc Little. 46, 47, 35, 53, 36. Det är Broc Littles imponerande poängskörd i SHL, för AIK respektive Linköping. Han har dessutom en säsong med 66 poäng i HockeyAllsvenskan för Västerås på sin meritlista. Efter förra säsongen lämnade Little svensk hockey för spel i Davos där det blev 36 poäng på 48 matcher. Så sent som i november förlängde han dessutom sitt kontrakt med klubben, över nästa säsong. VILL BRYTA KONTRAKTET Trots det kan han vara på väg tillbaka till Linköping igen. MrMadhawk uppger att Davos jobbar för att bryta kontraktet med Little för att i stället hitta en annan importspelare att förstärka laget med. - Det är mer än jag vet just nu, kommenterar Littles agent Johan Finnström. I stället uppvaktas Little hårt av Linköping, som till och med ska ha erbjudit den amerikanske poängmakaren ett kontrakt. Det vore minst sagt ett tungt namn att få in för Linköping, som hoppas kunna ta ett steg framåt efter några år med kvartsfinaluttåg bakom sig.

16 april, 2018

Landslagsbacken stannar i Linköping: ”Ta tillbaka guldet”

Emilia Ramboldt har blivit svensk mästare tre gånger med klubben och bar ett "C" på tröjan i februari månads OS-turnering. Nu stannar 29-åringen i Linköping en säsong till. Emilia Ramboldt kom till Linköping 2013 efter några år med collegespel för Minnesota State University i USA. Hon har sedan dess vunnit två guld med Linköping och siktar på ett tredje. -- Det känns bra att jag har bestämt mig för nästa säsong. Jag ser fram emot att fortsätta satsningen inför nästa år och ta tillbaka guldet till Linköping, säger hon till klubbens hemsida. VANN MED SEGELTORP Förutom sina två guld med LHC vann Gillbo-produkten även 2010 med Segeltorp och de två senaste säsongerna har backen varit lagkapten för Damkronorna. -- Emilia är en väldigt viktig spelare för oss. Hon är en ledare både på och utanför isen som alltid gör ett stort jobb för lagets bästa, säger sportchefen Kim Martin-Hasson.