170112 Linkšpings Emil SylvegŒrd under ishockeymatchen i SHL mellan Linkšping och Karlskrona den 12 januari 2017 i Linkšping. 
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRN / Cop 111
Igår 13:40

Stängs av tre matcher efter fula tacklingen

Tacklingen i sig gav bara 2+10 minuter för Emil Sylvegård när han med full fart slängde in Joe Piskula i sargen i Linköpings match mot Leksand igår. Sylvegård fick ändå lämna isen efter ett slagsmål direkt därefter, men tacklingen anmäldes vidare till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd. På fredagen föll domen mot Sylvegård. Han kommer få vila de tre kommande matcherna och får dessutom 8 000 kronor i böter.

170119 Fight mellan Leksands Jesper Ollas och Linkšpings Emil SylvegŒrd  i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linkšping den 19 januari 2017 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN  / kod DR / COP 173
Igår 08:10

Anmäls till Disciplinnämnden

Emil Sylvegård har anmälts till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd efter den tackling han delade ut i ryggen på Joe Piskula i Linköpings förlustmatch mot Leksand igår kväll. Enligt referensgruppens anmälan kom tacklingen på Piskula utan att Sylvegård överhuvudtaget valde att bromsa in. Sylvegård fick 2+10 minuter för tacklingen i ryggen och tilldelades även matchstraff sedan han slagits med Jesper Ollas efter situationen där Ollas själv klarade sig med 2+2. Sylvegård fick totalt 37 utvisningsminuter.

170119 Leksands Johan Olofsson jublar efter att ha gjort 3-1 tillsammans med Martin Karlsson  i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linkšping den 19 januari 2017 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN  / kod DR / COP 173
19 januari, 2017

Leksand tog tunga poäng i bottenstriden: ”Väldigt nöjd med vår insats idag”

Leksand kämpar för att jaga ikapp Örebro på andra sidan kvalstrecket och efter kvällens resultat närmade man sig med en poäng efter att ha hemmabesegrat Linköping med 5-1 i Tegera Arena. Först presenterade Leksand nyförvärvet Mattias Ritola. Sen plockade Leksand hem de tre poängen mot Linköping. Johan Porsberger nätade i den första perioden efter att Leksand utnyttjat ett slarvigt uppspel från Linköpings sida. Den andra perioden bjöd på tre mål. Först hittade Markus Lauridsen krysset bakom Marcus Högberg i Linköpings mål. Detta efter att Lauridsen åkt med pucken ända från egen zon. Strax därefter rök Linköpings Emil Sylvegård ihop med Leksands lagkapten Jesper Ollas som ville markera efter att Sylvegård tacklat Joe Piskula stenhårt in i sargen. Piskula klarade sig bra och de två slagskämparna visades ut, Sylvegård för matchen. Fyra mot fyra-spelet verkade gynna Linköping som kunde reducera genom Eddie Larsson. -- Det är inte ofta jag gör mål på slagskott, kommenterade han det i periodvilan mellan andra och tredje perioden. Men det var Leksands kväll det här. Först stod Johan Olofsson för ett konstnummer när han satte 3-1 och en bit in i den tredje perioden kunde Ben Youds först sätta dit 4-1 innan Sondre Olden avslutade med att…

collage
19 januari, 2017

C More-profilens lista – rankar SHL:s samtliga målvaktspar: ”Klart mest lysande målvakten hittills”

Målvaktsposten är den viktigaste positionen i ishockey eftersom den sista utposten har möjligt att göra enorm skillnad för sitt lag. Vilket lag i SHL har bäst förutsättningar att stjäla matcher – oavsett vilken målvakt man sätter mellan stolparna? Hockeysverige.se förlängde frågan till C Mores expert, tidigare SHL-målvakten Petter Rönnqvist. Han var hygglig nog att ge oss sin personliga ranking av samtliga 14 målvaktspar i ligan. Här nedan följer Petter Rönnqvists målvaktsranking: 14. Örebro Julius Hudacek och Axel Brage – Hudacek går inte riktigt att känna igen, självklart påverkad av lagets prestation. Klart att det är en tuff sits för Brage att komma in i dom matcher som han har fått stå när inte laget gått speciellt bra. 13. Leksand Atte Engren och Henrik Haukeland – Atte Engren blev inte alls den stora frälsaren som jag och många med mig trodde att hans skulle bli. Han har inte varit den rätta målvakten för Leksand så här långt även om Leksand som lag naturligtvis har haft det väldigt tufft. Speciellt i inledningen av säsongen. Däremot tycker jag att Haukeland gör ett bra jobb i bakgrunden och är ett fullgott alternativ. Det känns som målvaktssidan är lite tunn för Leksand och inte alls som man…

Skärmavbild 2017-01-18 kl
19 januari, 2017

LISTA: De är SHL:s fem största besvikelser

Två tredjedelar av SHL-säsong är spelad och det är bara att konstatera att långt ifrån alla haussade nyförvärv har levererat för respektive lag. I det senaste avsnittet av PowerPlay listar Uffe Bodin de fem största besvikelserna i ligan så här … ...

BB150311JL006
18 januari, 2017

OS-guldmedaljör till division tre-laget: ”Rör sig inte om något pr-jippo”

Division tre-laget Nybro Flames har lånat in Jennifer Wakefield till morgondagens match mot IK Guts från Norrköping. Wakefield, som bland annat har ett OS-guld på meritlistan för Kanada, spelar till vardags för Linköping i SDHL där hon denna säsong gjort 38 poäng på 21 matcher. Det är inte första gången Wakefield spelar med herrar. Säsongen 2014/2015 varvade hon spel i SDHL med spel för just IK Guts i division tre. 13 poäng på 15 matcher blev det då och förra säsongen gjorde hon sex matcher för Borås i division två. Nybros nuvarande tränare Jens Brändström var assisterande i Linköping förra säsongen och har ett finger med i spelat att Wakefield nu ansluter till morgondagens match. -- Jens har en stor roll i att jag kommer att spela imorgon. Jag ser honom som en mentor inom hockey och han har såg till så att jag höll mig stark och självsäker förra säsongen i Linköping, berättar Wakefield till Nybro Flames hemsida. Till tidningen Barometern kommenterar Nybrotränaren det hela. -- Det här rör sig inte om något pr-jippo eller att hon är tjej utan för att vi tror att Jennifer kan bidra till laget.