24 maj, 2017

Ryktas till SHL – nu får han lämna KHL-laget

Det har under en tid ryktats att han skulle vara på väg till SHL och Luleå. Nu är det i alla fall klart att det inte blir någon fortsättning i Jokerit i KHL för Joey Hishon. I dag meddelade klubben nämligen att man bryter kontraktet med den 25-årige kanadensaren. Under veckan kom det fram uppgifter om att Hishons pappa börjat följa Luleå Hockey på twitter. Att Hishon nu släpps av Jokerit ger ytterligare styrka till de rykten om att han är på väg till Luleå. Hishon kom till Jokerit inför den gångna säsongen. Det var första gången han spelade utanför Nordamerika och säsongen blev nog inte vad Hishon hoppats på. Från att ha varit en offensiv spelare med god poängproduktion blev det bara nio poäng på 49 matcher i KHL.

23 maj, 2017

Luleå kan bryta med ytterligare en spelare

Förra veckan bröt Luleå kontraktet med backen Daine Todd, nyförvärvet från Jokerit som hade en skadefylld säsong i Luleå och inte levde upp till förväntningarna. Nu skriver nsd.se att Luleå även kan komma att göra samma sak med Julius Junttila. Diskussioner om att bryta kontraktet ska enligt tidningen föras. 25-åringen kom till Luleå från finska Kärpät och sköt bara tre mål och tio assist på 35 matcher i SHL.

23 maj, 2017

Vill ta tillbaka publikrekordet med utematch

Luleås damlag vill spela utomhusmatch i Luleå nästa säsong. Klubben har skickat en skrivelse till kommunen för att få till ett samarbete om att lägga en match i en av stadens hamnar. – Jag kan inte säga att det här kommer bli av. Men det är något som vi jobbar för. Det hade varit en dröm. Tänk dig att få arrangera en sån här match i antingen norra eller södra hamn, säger tränaren och sportchefen Fredrik Glader till nsd.se. Gladers förhoppning är att arrantera en egen Winter Classic och ge Luleå en möjlighet att ta tillbaka det publikrekord man tappade till HV71 under säsongen. Man hoppas kunna locka uppåt 10 000 till en sådan match. - Drömmen är att göra det i samband med den is-aktivitet som Luleå har på våren. Det brukar vara ofantligt mycket folk på isen den dagen, om det är bra väder. Om vi dessutom skulle kunna spela en sån här match då så vet vi att det kommer vara mycket folk där. Det skulle vara häftigt om det gick att genomföra, men vi måste inleda en diskussion med kommunen först, säger klubbens vd Stefan Enbom.

19 maj, 2017

Backen och SHL-klubben bryter avtalet i förtid

Han kom till Luleå sommaren 2016 efter två säsonger i KHL med Jokerit. Men trots ett tvåårigt avtal väljer nu klubben och Daine Todd att gå skilda vägar. Det är på sin hemsida Luleå kortfattat meddelar att Daine Todd och klubben går skilda vägar efter endast en säsong. "Daine Todd och Luleå Hockey är överens om att avsluta spelaravtalet så att det inte längre gäller för säsongen 2017/2018. Det betyder att spelaren är fri att gå till annan förening och att Luleå Hockey har en backposition att fylla inför kommande säsong", står det att läsa. Den 30-årige backen stod för 15 poäng under säsongen.

17 maj, 2017

Uppgifter: Kanadensare på Luleås radar – ”Pratar just nu om hans framtid”

Blir det här Luleås nye center? Uppgifter till NSD säger att man diskuterar kanadensaren Joey Hishon. - Inom kort hoppas vi kunna presentera en center som ska in i laget, säger GM 'Skuggan' Nilsson. Luleå är på jakt efter en center. Ett av de namn man uppges kika på är den 25-årige kanadensaren Joey Hishon, som den senaste säsongen huserade i finska Jokerit i KHL. Hishon hade en tung säsong med bara nio poäng, och trots att han har gällande kontrakt även nästa säsong bjuds han nu ut till SHL-klubbar, skriver NSD. Klubbens General Manager Jari Kurri bekräftar för tidningen att Hishons framtid i klubben inte är säker. - Han har ett kontrakt och vi pratar just nu om hans framtid. Vi har inte riktigt slutfört det. Luleås nye GM, Stefan Nilsson, vill förstås inte bekräfta att man tittar på Hishon. Han säger dock att centerjakten kan nå ett slut inom en snar framtid. - Jag har varit positiv under en ganska lång tid här och det är jag fortfarande. Vi har några spår som vi jobbar på och vi hoppas att ha något klart inom kort. Man vet alltid att det kan dra ut på tiden i den här branschen, men…

11 maj, 2017

Spelschemat är släppt – så inleds SHL i höst

På torsdagen släppte SHL-spelschemat för säsongen 17/18. Ligaspelet drar igång 16 september med fem matcher. Där spelas hetaste mötet i Malmö Arena mellan Malmö och Rögle. Nykomlingarna Mora inleder borta mot Frölunda och regerande mästarna HV71 spelar hemma mot Djurgården. Karlskrona, Skellefteå, Växjö och Brynäs blir de fyra lagen som får vänta på att dra igång ligaspelet. De spelar sin första match först tre dagar efter SHL-premiären. I spelschemat finns det ett uppehåll 10-24 februari på grund av OS-hockeyn. 16 september 2017 15:15 HV71 - Djurgården, Kinnarps Arena 15:15 Färjestad - Linköping, Löfbergs Arena 15:15 Malmö - Rögle, Malmö Arena 18:00 Luleå - Örebro, Coop Norrbotten Arena 18:00 Frölunda - Mora, Scandinavium 19 september 2017 19:00 Karlskrona - Skellefteå, ABB Arena Karlskrona 19:00 Växjö - Brynäs, Vida Arena 21 september 2017 19:00 Skellefteå - Färjestad, Skellefteå Kraft Arena 19:00 Brynäs - HV71, Gavlerinken Arena 19:00 Mora - Rögle, Smidjegrav Arena 19:00 Örebro - Luleå, Behrn Arena 19:00 Djurgården - Malmö, Hovet 19:00 Linköping - Växjö, Saab Arena 19:00 Frölunda - Karlskrona, Scandinavium