19 juni, 2018

SHL-veteranen ser ut att lägga av: ”Mycket talar för att jag har gjort mitt”

Ingen har spelat i fler SHL-klubbar än han. Nu ser Jonas Almtorp ut att lägga av. - Det känns lite som att det är dags, säger Almtorp till UNT. Modo, Brynäs, Luleå, Södertälje, Djurgården, Linköping. Det är de sex SHL-klubbar Jonas Almtorp hann representera i sin karriär. 34-åringen kommer av allt att döma sluta spela ishockey. Efter en tung och skadefylld säsong i AIK säger han att det mesta talar för att karriären är över. - Mycket talar för att jag har gjort mitt, så är det. Jag har precis byggt hus i Knivsta, har barn i skola, gjorde ingen bra säsong i fjol och har haft mycket skador sista åren. Det känns lite som att det är dags, säger Almtorp till UNT. "KONSTIGT MEN OCKSÅ UTMANANDE" Det blev 514 matcher i SHL och 173 i allsvenskan. Dessutom hann Almtorp göra en sväng i Österrike under sin långa karriär. Han säger att det inte känns tufft att sluta efter en så tung säsong som han hade. - Nej, det gör det inte. Det är som det är och oavsett hur det slutar så är det konstigt. Hockey har varit mitt liv sedan jag var väldigt, väldigt ung och nu ska man byta livsstil.…

8 juni, 2018

Lade av – nu kan han bli tränare i klubben

Tidigt i våras avslutade Jan Sandström sin långa karriär. Nu rapporterar nsd.se att han kan bli kvar i Luleå Hockey - som juniortränare. Efter 952 SHL-matcher för AIK och Luleå tog backen Jan Sandströms karriär slut i och med uttåget ur åttondelsfinalen i årets slutspel mot Brynäs. Nu avslöjar nsd.se att hans nya roll kan bli som juniortränare i klubbens J18-lag. Han har i alla fall tillfrågats. -- Efter alla hans SHL-matcher hade det varit korkat att inte ta till vara på hans kunskaper och erfarenheter, precis som vi gjorde med Emma Eliasson, säger Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå Hockey till tidningen. Om Sandström tackar ja så blir han assisterande tränare bakom Fredrik Öberg. Även han har en lång spelarkarriär på toppnivå bakom sig med spel för bland annat Malmö, Västerås och Skellefteå.

5 juni, 2018

OS-spelare till Luleå: ”Hjälpa en sådan här stortalang vidare i karriären känns jättebra”

Hon utsågs till bäste forward i Liiga och var i februari med och tog OS-brons. Nu är Petra Nieminen klar för Luleå i SDHL. Trots att hon bara är 19 år har Petra Nieminen redan hunnit med två VM och ett OS. Dessutom utsågs hon till årets forward i Liiga säsongen som var när hon gjorde 28 poäng på 21 matcher för Team Kuortane. BESKRIVS SOM EN STOR TALANG Nu är hon alltså klar för Luleå. -- Att få vara med och hjälpa en sådan här stortalang vidare i karriären känns jättebra. Förhoppningsvis fortsätter hennes utveckling i samma riktning som tidigare så att hon antingen kan fortsätta spela med oss i SDHL eller möjliggöra spel och utbildning på något nordamerikanskt college, säger tränaren Fredrik Glader till klubbens hemsida. Även Petra Nieminen kommer till tals på hemsidan. -- Det känns jättebra att jag kommer spela för Luleå Hockey/MSSK den kommande säsongen. Jag har hört att ligan här skall vara än tuffare än hemma i Finland och jag kommer både få träna och spela med många fantastiska spelare. Så det kommer förhoppningsvis göra mycket för min utveckling, säger hon.

4 juni, 2018

Backtalangen lämnar Luleå – klar för allsvenskt spel

Luleå släpper en av sina egenfostrade killar. Nästa säsong spelar backen Kim Johansson för Västervik. - Han är VIK-spelare. Inget lån, bekräftar Västerviks sportchef Emil Georgsson i för hockeysverige.se.  Redan förra säsongen var Kim Johansson i Västervik. Då spelade han 18 matcher som utlånad. Nu återvänder den 20-årige backen till den småländska klubben. Han har ett år kvar på kontraktet med Luleå men det året kommer han spendera i HockeyAllsvenskan. -  Det känns bra att vi hittat en lösning för Kim där han kommer kunna få mycket istid i en hockeyallsvensk miljö. Det kommer vara ett bra steg för honom till att bli en framtida ordinarie spelare i SHL, säger Luleås vice GM Ulf Engman till klubbens hemsida. INGET LÅN Johansson har spelat 15 SHL-matcher i karriären. Sex av dem var den gångna säsongen. - Vi är glada över att Kim väljer att komma tillbaka till oss denna säsong. Kim har alla möjligheter att bli en riktigt bra back på sikt och genom att ta steget ner från SHL till Allsvenskan så kan han få chans att få dom spelminuter han behöver för sin utveckling, säger sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande och fortsätter. - Kims första matcher hos oss ifjol lovade…

4 juni, 2018

Efter målsuccén – han förlänger med Luleå

Han fick något av ett genombrott säsongen som var när han piskade in hela 23 mål under sitt rookieår i SHL. Nu står det klart att Emil Larsson stannar i Luleå fram till 2020. Sedan tidigare stod Emil Larsson noterad för tio SHL-matcher med Brynäs. När han anslöt till Luleå från Almtuna förra säsongen gjorde han det med en 20-målssäsong i allsvenskan bakom sig. KOM FYRA I DEN TOTALA SKYTTELIGAN Succén i SHL lät inte vänta på sig och han gjorde 23 mål under säsongen i Luleå, något som placerade 24-åringen fyra i hela SHL:s skytteliga. -- Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kunnat förlänga ytterligare en säsong med Emil Larsson. Han gjorde en riktigt bra debutsäsong i SHL och vi är övertygade om att det finns ytterligare utveckling i honom, om inte annat så för att han inför den förra säsongen kom skadad till oss och att han nu kunnat sommarträna för fullt och kan förbereda sig till hundra procent för den kommande säsongen, säger vice GM Ulf Engman till Luleås hemsida. Emil Larsson hade kontrakt över nästa år också men förlänger det alltså med ett år extra redan nu.

3 juni, 2018

Kan bli en joker i draften: ”En sjuk upplevelse”

Att han skulle vara en av deltagarna på NHL Combine var knappast något Luleås yngling Nils Lundkvist hade föreställt sig i höstas innan serien drog igång. Men under veckoslutet befann han sig i Buffalo tillsammans med de andra topptippade draftvalen. SHL-debuten kom på hemmaplan mot Malmö den 26 oktober och Nils Lundkvist var inför säsongen inte påtänkt för a-lagsspel i Luleå. Efter två matcher fick han vänta ända till 19 december innan det var dags för nästa framträdande, men sedan dess var han bofast i Luleås uppställning säsongen ut. KLÄTTRAT PÅ RANKINGARNA Under tiden har han dessutom klättrat på diverse draftrankingar och nu spås han gå sent i den första rundan eller tidigt i den andra. -- Det var ju inte ens något man tänkte på inför säsongen. Nu har har det bara varit en sjuk upplevelse att vara här på combine. Det har varit ganska fullt schema, säger Lundkvist till Hockeynews. Lundkvist berättar att han träffat nästan alla NHL-klubbar i Buffalo och han nämns som en outsider i draften som kan väljas egentligen närsomhelst. 5 poäng blev det under hans 28 framträdanden i Luleås tröja under vintern.