161012 Moras mŒlvakt Mattias Pettersson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Mora den 12 oktober 2016 i Stockholm. 
Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135718
22 april, 2017

Målvakten stannar hos nykomlingen: ”Mitt förstaval har hela tiden varit Mora”

Nykomlingen Mora fortsätter att bygga på sin trupp inför comebacken i SHL. Idag lades första pusselbiten till målvaktssidan när det offentliggjordes att  Mattias Pettersson skrivit på för två år. Mattias Pettersson kom till Mora inför säsongen från Lindlöven i Hockeyettan och vaktade kassen i 21 matcher under sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan och samlade ihop en räddningsprocent på 92,8. -- Mitt förstaval har hela tiden varit Mora. Jag trivs kanon i staden och är stolt över att få representera Mora i SHL. Jag vill fortsätta utvecklas samt kunna ta nästa steg och etablera mig i SHL, säger 26-åringen till klubbens hemsida.    

Persson
21 april, 2017

Moras första nyförvärv är klart: ”jäkligt roligt att komma hem igen”

Efter uppflyttningen till SHL har Mora hittills legat lågt med nyförvärv inför kommande säsong men nu är det klart att klubben plockar hem John Persson från Färjestad. -- Vi är jätteglada att John väljer att komma "hem" och spela för den klubben som han gjorde många år i som ungdoms- och juniorspelare. Mora IK kommer få en spelare som är otroligt motiverad och är fast besluten på att göra allt som krävs för att vinna matcher åt oss, säger klubbens sportansvarige Anders Sundby till Moras hemsida. John Persson har Mora som moderklubb och spenderade större delen av sin ungdoms- och juniorkarriär i klubben. Efter åtta år med spel i andra klubbar väljer han nu att komma hem igen. -- Det känns skönt att ha det klart. Jag följde hela matchserien mot Leksand och när det blev klart att Mora gick upp i SHL kändes det direkt som ett möjligt och bra alternativ för mig. Jag vill bidra med en ledande roll, visa vad man går för och givetvis också producera en del poäng. Som sagt ska det bli jäkligt roligt att komma hem igen, säger John Persson om sitt beslut att välja Mora.

BB160109ZF055
19 april, 2017

Hjälpte Mora upp till SHL – nu är han klar för konkurrenten: ”Är en kreativ back”

Rögle BK rustar upp sin backsida inför den kommande säsongen. Klubben väljer att plocka in den poängstarka backen Kevin Gagné från Mora IK. – Kevin är en skridskostark och kreativ back som var en bidragande orsak till att Mora tog steget upp i SHL. Vi är mycket glada över att Kevin har valt att spela för oss kommande säsong, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till hemsidan. Under sin säsong med Mora IK, som slutade med avancemang till SHL, gjorde den 25-årige kanadensaren 25 poäng på sina 51 spelade grundseriematcher. Under kvalspelet drog han ihop sex passningspoäng på nio spelade matcher. – Han har imponerat stort på oss. Kevin kommer att bli en stor tillgång för oss, säger Anders Carlsson. Gagné har skrivit på ett ettårskontrakt.

BB170328DR022
15 april, 2017

Kvalhjälten stannar i Mora: ”Fanns inget jag önskade mer”

Mora har fått klart med en viktig pusselbit till nästa säsongs lagbygge. På lördagen meddelade klubben att kvalhjälten Matt Bailey har förlängt sitt kontrakt och stannar i Dalarna även stundande SHL-säsong. - Jag kommer tillbaka och känner mig exalterad över det. Det fanns inget jag önskade mig mer än att hjälpa det här laget upp och komma tillbaka nästa säsong för spel i SHL, säger kanadensaren till klubbens hemsida. Moras sportansvarige, Anders Sundby, är av förklarliga skäl mycket nöjd över att man lyckas behålla en spelare som rapporterats vara intressant för SHL-konkurrenter. - Vi är oerhört glada att kunna presentera att en av slutspelets giganter även nästa år kommer att dra på sig våran fina tröja. Matt kom in sent i laget men det kändes direkt som han gjort flera år i klubben och att han kände det som en ära att få tillhöra laget. - Matt är en hårt arbetande spelare som alltid ger allt och är fruktansvärt jobbig att möta för motståndarna, sen har han också förmågan att göra poäng, säger Sundby. Bailey anslöt till Mora från Calgarys farmarlag Stockton Heat i februari. På sju matcher i Hockeyallsvenskan svarade 26-åringen för sex poäng och det följde han sedan upp med…

BB160404BB162
14 april, 2017

Mora vill ta hem guldmålvakten: ”Har pratat med honom”

Mora IK vill behålla den gångna säsongens målvaktspar Christian Engstrand och Mattias Pettersson, men är även intresserade av att plocka hem ett välbekant ansikte: tidigare Frölundakeepern Lars Johansson. – Det är klart att han finns där, säger Moras sportsligt ansvarige Anders Sundby till Dalarnas Tidningar. Festyran börjar lägga sig i Mora. Två veckor efter att det blev klart att klubben spelar i SHL till hösten har arbetet med att bygga ett lag inför återkomsten till högstaligan. Hittills står det klart att tränarduon Jeremy Colliton och Tomas Mitell lämnar klubben och att Mattias Karlin, senast i Västervik, tar över som ny coach. På spelarsidan har Mora aviserat att man vill behålla de båda målvakterna man använde under säsongen, Christian Engstrand och Mattias Pettersson. Andra SHL-klubbar, däribland Rögle, har visat intresse för Engstrand, men enligt Moras nya sportchef Anders Sundby är det inte troligt att han använder sin out-klausul och lämnar klubben. – Som jag förstår så funderar han inte på att använda den. Men man ska förstås aldrig säga aldrig. Han är en av flera spelare vi jobbar mycket med på att få helt klart, säger Sundby till Dalarnas Tidningar. Men det stannar inte med Engstrand och Pettersson om de förlänger kontrakten.…

BB151230CO064
14 april, 2017

Nykomlingen går miste om ytterligare en tränare: ”För långt att resa”

Det är inte bara Jeremy Colliton som lämnar Mora IK. Nu står det klart att kanadensarens assisterande tränare Tomas Mitell också går vidare. För Dalarnas Tidningar berättar Mitell att hans familjesituation omöjliggör en fortsättning i den nyblivna SHL-klubben. – Det är för långt med tre timmar enkel resa. Det går inte ihop. Det får bli så här. Det känns tråkigt, säger Mitell som erkänner att det inte är utan starka känslor han väljer att kliva av jobbet. – Jag och Jeremy, vi har lite dåligt samvete båda två. Vi älskar det här laget. Jag träffade (klubbdirektören) Peter Hermodsson och sa att det inte fanns något att klaga förutom att det är tre timmar från Västerås. 36-årige Mitell kom till Mora inför den här säsongen efter att ha varit assisterande tränare i Västerås under två säsonger efter att ha avslutat den aktiva karriären 2014. Någon ny sejour i Västerås lär det dock inte bli efter att klubben degraderats till Hockeyettan i går. – Nej, det är SHL och Hockeyallsvenskan som gäller, säger Tomas Mitell. Sedan tidigare står det klart att Mattias Karlin, senast i Västervik, blir ny huvudtränare i Mora.