16 september, 2017

Lasch fixade segern i premiären: ”Jag fick gåshud”

Frölunda var illa ute i SHL-premiären mot nykomlingen Mora. Men Ryan Lasch gjorde som han brukar göra. Amerikanen klev fram och avgjorde mötet med sitt mål till 3-2 på övertid. Innan nedsläpp fick matchhjälten ta emot hyllningar från publiken.  – Det var en bra känsla att vara tillbaka och jag fick gåshud inför nedsläpp, säger han till hockeysverige.se. GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE) Under lördagskvällen var det dags för SHL-premiär i Göteborg när Frölunda tog emot Mora. 11026 personer hade letat sig till Scandinavium och fick se ett hemmalag som började klart bäst och skapade massor med chanser. Men Mora kom starkt tillbaka i andra perioden och gjorde det bra stora delar av matchen. Nykomlingen tog också matchen till övertid. Jacob Lagacé kvitterade till 2-2 med blott elva sekunder kvar av tredje perioden. – Vi spelar bra i första perioden, kontrollerat men utan att glänsa. Jag tycker vi saknar det sista lilla att smälla dit någon av chanserna vi har, vi är lite stressade, säger Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen. – Det syns att vi inte har spelat på ett tag och nyttjar den tid i anfallszon vi får. Inte riktigt den touchen vi brukar ha. Men det här skulle som så många…

14 september, 2017

SKOGLUND: Så slutar SHL 2017/2018 – vart hamnar DITT lag?

En ny säsong står för dörren och det ska bli fantastiskt roligt och spännande att följa SHL ända fram till april när guldmedaljerna ska delas ut. Men hur i hela friden kommer det sluta? Det ska sägas att SHL på förhand känns ofantligt svårtippat i år. Det känns som att tre lag är rätt givna i botten, varav ett har jokerpotential. Fem andra lag gör upp om platserna till åttondelsfinalen, varav vissa är mer givna där än andra. Sex lag får slåss om guldet, varav ett är given seriesegrare och stark guldkandidat. Även om just det laget har ett orosmoln över sig. Låter det krångligt? Häng med så guidar jag er. Innan ni får ta del av listan passar jag på att göra lite reklam för Hockeystaden Podd. En podcast jag för ett år sedan var med och startade tillsammans med Alexander Palombo och Mathias Andersson. I år roddas podden, som främst avhandlar den lokala hockeyn i Jönköping, av Mathias och nytillskottet Anton Rimstedt, jag kommer försöka hoppa in så mycket jag hinner. Alexander Palombo har på grund av geografiska skäl tackat för sig. Trots den  lokala prägeln på podden kanske säsongens premiäravsnitt, som ni hittar här, kan intressera den…

14 september, 2017

De här är billigast och dyrast i SHL för supportrarna

Att supporta ett idrottslag kan vara smärtsamt - både för själ och plånbok - nu har en studie plockats fram som visar vilken av SHL-klubbarna det är dyrast att heja fram. Det är sparportalen Cuponation som har gjort en undersökning kring kostnaden för att vara en supporter till SHL-lagen under säsongen 2017/2018. Detta har gjorts genom att jämföra kostnaden för säsongskortet på ståplats under grundserien, samt för en matchtröja och halsduk för respektive klubb. De ordinarie priserna utan medlems- och supporterrabatter har undersökts. REGERANDE SERIESEGRAREN DYRAST - NYKOMLINGEN BILLIGAST Undersökningen visar bland annat att Växjö och Brynäs har det dyraste säsongskortet för ståplats. Där får fansen lägga ut 3200 kronor. Växjö är även dyrast totalt med en kostnad på 4050 kronor för säsongskort, matchtröja och halsduk. Malmö har det billigaste säsongskortet under grundserien med ett pris på 1650 kronor och totalt sett är det mest humant för plånboken att supporta nykomlingen Mora: Dalaklubbens fans behöver endast lägga ut 2698 kronor för säsongskort, matchtröja och halsduk. För att ta del av hela undersökningen som Cuponation gjort med tillhörande grafik klickar ni här.

Kevin Clark
13 september, 2017

Brynäs vände 0-2 till storseger mot Mora

Brynäs svarade för en läcker vändning i genrepet inför SHL-premiären när man i Bollnäs slog Mora med 6-2, efter att ha legat under med 0-2 en bit in på andra perioden. Brynäs och Mora genrepade mot varandra i Bollnäs på onsdagskvällen och det såg ett tag ut som att Mora skulle gå segrande ur striden. Nyförvärven Jacob Legacé och Steve Seigo sköt fram laget till en 2-0-ledning som man hade en bit in på andra perioden. Men innan perioden var över hade Kevin Clark gjort två mål och Ryan Gunderson ett och vänt tillställningen till 3-2. I tredje perioden lyckades faktiskt annat än nordamerikaner göra målen som ledde fram till 6-2 för Brynäs när Johan Alcén, Mikael Johansson och Jacob Blomqvist såg till att fastställa slutresultatet.

7 september, 2017

PREMIÄREXTRA: Situationsrummet – ”Floppvarning i norr”

Det har blivit dags för premiäravsnittet för den nya SHL-podden Situationsrummet. Vem blir årets komet? Hur klarar sig nykomlingarna Mora? Vilka tränare riskerar att få sparken? Vilka vinner SM-guld? Och framför allt: Hur kommer haveriet med de bortdömda målen hanteras? I premiäravsnittet av SHL-podden Situationsrummet snackar Hockeysveriges Måns Karlsson och SvenskaFans Viktor Alner upp den stundande säsongen och tar ett rejält grepp kring de hetaste snackisarna inför det som väntar runt hörnet. Klicka här eller här för att lyssna! Podden finns också på iTunes.  

6 september, 2017

Mora nollade Skellefteå

Målen avlöste inte direkt varandra när Mora mötte Skellefteå i Strömsund. Mora vann matchen med 1-0 till slut och matchen avgjordes först i förlängningen. Det blev bara ett mål när Mora och Skellefteå möttes i Strömsund. Målet kom först 2.26 in på förlängningen när Michael Haga fick gjort matchens sista mål. Christian Engstrand vaktade Mora-målet med den äran och stoppade 32 skott för att hålla sin nolla intakt matchen igenom. Mora spelar ny match redan imorgon igen. Då är det Luleå som står för motståndet.