Igår 21:06

Ingen tränareffekt för jumbon – åttonde raka förlusten

Bytet från Anders Eldebrink till Roger Hansson/Patrik Ross verkar inte ha hjälpt Rögle. Idag kom andra raka förlusten efter tränarbytet när Örebro kunde vinna på hemmaplan med 2-0 . Den negativa trenden vägrar vända för Rögle. Idag inkasserade de åttonde raka förlusten, den andra efter att förre huvudtränaren Anders Eldebrink lämnade under landslagsuppehållet. Örebro tog ledningen i powerplay i den andra perioden genom Tom Wandell. Tidigt i den tredje kunde sen Daniel Viksten sätta dit 2-0 vilket innebär att Örebro tog sin andra raka seger efter att ha förlorat de fyra sista innan förra veckans landslagsuppehåll. Örebro närmade sig i och med segern lagen ovanför strecket till topp sex. Rögles nya tränarpar, de före detta assisterande tränarna Patrik Ross och Roger Hansson, får fortsätta sin jakt på första Röglesegern som huvudansvariga.

Igår 10:00

SITUATIONSRUMMET: ”Pinsamt av SHL”

Avsnitt tio av Situationsrummet - podcasten om SHL. I det tionde avsnittet av Situationsrummet diskuterar Hockeysverige.se's Måns Karlsson och Viktor Alner från SvenskaFans.com SHL-omstarten efter landslagsuppehållet. Det blir dessutom ett lite större grepp på Frölunda och deras värvning av Joel Mustonen, som ifrågasätts något. Det riktas även ett ljus på klubbarnas sociala ansvar. Vilken roll kan man egentligen kräva att en klubb tar i samhället? Dessutom får SHL mottaga massiv kritik för sin plötsliga regeländring - och målvakterna i SHL får ta emot kritik för sin undermåliga straffscouting. Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!

14 november, 2017

Finländarna höll hov i Örebro – vände på mötet med Skellefteå

Sakari Manninen upplevde en stark landslagsvecka med Finland och var i helgen med och vann Karjala Tournament med landslaget. Formen satt i när SHL startade. I kväll var det han och landsmannen Jere Sallinen som ledde Örebro till en 3–2-seger mot Skellefteå. Sakari Manninen svarade för mål och assist när Finland i helgen tog hem Karjala Tournament efter att bland annat ha tvålat till Tre Kronor i turneringen. När det på tisdagen var dags att starta upp SHL med sitt Örebro var han inte sen att visa att formen finns kvar. Tillsammans med landsmannen Jere Sallinen låg Manninen bakom vändningen och segern med 3–2 mot Skellefteå hemma i Behrn Arena. Han spelade fram Sallinen till både 1–0 och matchvinnande 3–2 och svarade själv för 2–2-kvitteringen däremellan. Detta när Örebro gick från 1–2 till 3–2 i tredje perioden. Skellefteå fick mål och assist från Jesper Olofsson och Bud Holloway. Allt i mittenperioden. Tabellmässigt är Örebro nia, fyra poäng efter sexan Skellefteå.

13 november, 2017

Tidigare SHL-spelaren klubblös – bröt med sitt finska lag

Efter bara 18 matcher i Pelicans lämnar Joel Mustonen. Den tidigare Örebrocentern är nu klubblös. Under ganska uppmärksammade former lämnade Joel Mustonen Örebro efter förra säsongen. Trots att han haft en ganska viktig roll i laget valde klubben att inte erbjuda centern ett nytt kontrakt. 25-åringen hamnade då i finska Pelicans, där han under hösten stått för nio poäng (2+7) på 18 matcher. Nu blir det inga fler matcher för klubben. På sin hemsida skriver Pelicans att parterna gått skilda vägar. Man skriver också att Mustonen missat de tre senaste matcherna på grund av en skada. Nu återstår det att se om det blir någon återkomst till SHL eller inte.

10 november, 2017

SITUATIONSRUMMET: ”Ett sexigt kval”

Avsnitt nio av Situationsrummet - den storsatsande podden om SHL! ​I veckans avsnitt av Situationsrummet diskuterar Måns Karlsson och Viktor Alner Rögles beslut att till sist sparka Anders Eldebrink. Det blir dessutom en diskussion om klubbens val av Chris Abbott som ny sportchef och uppgifterna om det nya kvalsystemet. CHL-skandalen avhandlas förstås också, precis som Frölundas potentiella floppvärvning. BlackBugs snedsteg med supporterresan till matchen mot Färjestad får ta emot mycket kritik i veckans avsnitt. » Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!

2 november, 2017

Målsnålast i SHL – men i kväll kom utdelningen för KHK och Rohdin

Bara 20 mål på 14 matcher och en offensiv med många frågetecken. Då svarade Karlskrona för säsongens målrikaste insats och besegrade Örebro med 6–3. Joachim Rohdin var stor segerorganisatör med tre mål och en assist. Karlskronas offensiv har inte skrämt några motståndare den här säsongen. Inför kvällens möte med Örebro hemma i NKT Arena hade laget bara mäktat med 20 mål på 14 matcher, en snitt på bleka 1,4 mål per match. Men om det var något KHK bevisade i kväll var det att det finns mer att hämta ur lagets anfallsspel. Mot Örebro fick man efterlängtad utdelning och gjorde för första gången den här säsongen fler än fyra mål i en match. TRE POÄNG AV JOACHIM ROHDIN Joachim Rohdin ledde attacken för KHK och noterades för tre mål och en assist. Emil Lundberg, Konstantin Komarek och Henrik Törnqvist kom också med i målprotokollet. För Lundberg och Törnqvist var det första målen för säsongen. Örebro, som inkasserade fjärde raka förlusten, fick sin mål från Jere Sallinen, Gustav Backström och Jonathan Andersson.