18 april, 2019

UPPGIFTER: KHL-målvakten kan bli stjärnans ersättare i SHL-klubben

Örebro ser ut att tappa samtliga sina tre målvakter från säsongen. Nu kommer uppgifter från svenskafans.com som låter berätta att klubben har KHL-målvakten Dominik Furch på kroken. Det är redan klart att Eero Kilpeläinen och Stefan Stéen lämnar Örebro. Gällande Jhonas Enroths framtid är det mer osäkert, men enligt Hockeynews ska han ha nobbat ett kontraktsförslag från klubben. Nu skriver svenskafans.com att de har uppgifter som berättar att Örebro ska vara sugna på den tjeckiske KHL-målvakten Dominik Furch. Furch, som är tjeckisk landslagsmålvakt, har den senaste säsongen representerat Severstal i KHL.

16 april, 2019

Ryktades vara nära Brynäs – uppges hamna i SHL-konkurrent

Sportbladet uppgav häromveckan att Joonas Rask var nära Brynäs. Enligt MrMadhawk är det dock Örebro som värvat finländaren. Brynäs sportdirektdör Andreas Dackell menar att Joonas Rask inte varit aktuell för klubben och att han aldrig fått något erbjudande, säger han till Hockeypuls. Vem är då denne Joonas Rask? Det är en finsk spetsspelare som gjorde 20 mål och totalt 38 poäng i den finska ligan. Han gjorde sedan fem poäng på åtta slutspelsmatcher innan HIFK åkte ur. 29-åringen kommer från sin bästa säsong i karriären. Nu ska han alltså försöka bidra med mål och poäng i Örebro.

15 april, 2019

Landslagsmannen om degraderingen: ”Hemskt – inte så här det skulle sluta”

Han har haft en stark säsong och tagits ut i Tre Kronor vid ett par tillfällen. Men för Mora IK blev det en mardröm. I en lång intervju med hockeysverige.se berättar Mathias Bromé om det, NHL-intresset och flytten till Örebro. FULLERSTA (HOCKEYSVERIGE.SE) Det har gått ett par veckor sedan Mora spelade ur sig ur SHL. Detta efter att ha blivit bortpetade av tuffaste rivalen, Leksand. Många spelare aviserar också att dom ämnar fortsätta sina karriärer i ett annat lag. En av dessa är Moras kanske bästa spelare i kvalet, Mathias Bromé. Ny klubbadress blir från och med i höst Örebro, men det har även skickats signaler från andra sidan Atlanten att det finns ett visst intresse för 24-åringen med Huddinge som moderklubb. - Vad jag har hört finns det intresse därifrån. Vad intresset är, det är som det är. Jag försöker bara leva i nuet, men om chansen skulle komma så får jag ta det då, berättar Mathias Bromé då hockeysverige.se träffar honom dagen innan Tre Kronors samling på Arlanda och frågar honom om NHL-ryktet kring hans namn. [caption id="attachment_274809" align="alignright" width="334"] Per Kenttä i Asplöven. Foto: Bildbyrån[/caption] Det blev tre säsonger i Mora för Bromé. Dit kom han från…

11 april, 2019

Åkte ur SHL – landslagsmannen stannar i ligan

Mathias Bromé åkte i fredags ur SHL med Mora. Nu står det klart att han fortsätter i SHL. Han har skrivit på ett två-årskontrakt med Örebro. Mathias Bromé har under sina två säsonger i SHL etablerat sig i ligan och har han blivit landslagsman. I förra veckan åkte hans klubb Mora ur SHL och nu står det klart att 24-åringen lämnar. Han kommer istället fortsätta karriären i Örebro. -- Det känns väldigt bra att Mathias väljer att komma till oss. En spännande spelare med stor vinnarskalle och som är jobbig för motståndarna att möta. Mathias är i en bra ålder och håller en hög SHL-nivå. Han kommer att fylla en viktig roll i vårt lag och jag ser fram emot att följa hans fortsatta utveckling i Örebrotröjan, säger Örebros sportchef Niklas Johansson. Kontraktet är skrivet till 2021.

10 april, 2019

Lämnade Leksand – nu är tränaren klar för SHL-konkurrent

I går meddelade Leksand att Christer Olsson inte fortsätter som tränare för SHL-nykomlingen. I dag presenterades 48-åringen som assisterande tränare i Örebro HK.  Christer Olsson klev under vintern in som assisterande tränare i Leksands bås och förde tillsammans med Jens Nielsen och Roger Melin laget till SHL. När dalaklubben igår gick ut med att sju spelare lämnar, meddelade de också att Olsson gjort sitt. I dag kom beskedet från Örebro att Olsson gör Niklas Eriksson och Jörgen Jönsson sällskap i Örebros bås i vinter. – Det känns väldigt skönt att vi kan ha klart tränarstaben så pass tidigt. I Christer får vi in en tränare som kompletterar Niklas och Jörgen på ett bra sätt. Christer är en bra person, driven och engagerad, vilket smittar av sig i gruppen. Christers roll blir att coacha samt utveckla våra backar och han kommer även ansvara för försvarsspelet tillsammans med övriga tränare, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida. Olsson inledde den gångna säsongen som J20-tränare i Leksand. Han har också coachat i Västerås samt i Klagenfurter och Innsbruck i Österrike. Kontraktet med Örebro är skrivit över två år.

8 april, 2019

Örebro värvar ytterligare en spelare från AIK ”Kommer fylla en viktig roll”

Tidigare i dag meddelade Örebro att man värvat AIK-forwarden Max Lindholm. Nu meddelar klubben att man plockar in ytterligare en spelare från AIK, nämligen centern Daniel Muzito Bagenda. Den 22-årige centern kom till AIK inför säsongen efter att ha spelat i OHL, AHL och ECHL i Nordamerika under tre säsonger. Han fick en framträdande roll i AIK:s lag och stod för 27 poäng på 52 matcher i grundserien. Men efter att AIK misslyckats i kvalet har klubben sett hur många av lagets spelare lämnat med utgående kontrakt. I dag meddelade Örebro att man skrivit kontrakt med forwarden Max Lindholm. Och nu tar man alltså in ytterligare en AIK-spelare. Örebros kontrakt med Daniel Muzito Bagenda, som har Bålsta HC som moderklubb och ett förflutet i Modos J18 och J20-lag, är skrivet på två år. – Det känns jättekul att Daniel väljer att komma till oss. En ung spelare som är lite osvensk i sin spelstil. Daniel är en kraftfull spelare som man vet vad man får av varje kväll. Trots sin unga ålder har Daniel samlat på sig erfarenhet med spel i Nordamerika och med sin oömma spelstil kommer han fylla en viktig roll i laget. Det ska bli spännande att följa…