18 april, 2018

UPPGIFTER: SHL-forwarden väljer Malmö före Rögle

Enligt vad HD kunde erfara var Carl Persson så gott som klar för en övergång från Karlskrona till Rögle. Men nu kommer tidningen ut med nya uppgifter som säger att han väljer rivalen Malmö i stället.  Silly Season är i full gång och den senaste radens rykten har involverat Karlskronas forward Carl Persson. Enligt HD var forwarden klar för Rögle till nästa säsong. Men nu skriver tidningen att han nobbar Ängelholmsklubben och väljer värsta rivalen Malmö i stället. – De har väl backat av lite, men som jag förstår det är de fortfarande intresserade. Vi har inte haft lika mycket kontakt i slutet, säger Persson till tidningen om Rögles intresse. FÖRVÄNTAS BLI KLART I HELGEN Persson lägger locket på om Rögle han och själv varit i kontakt under de senaste dagarna. Men på frågan om det finns intresse från annat håll, svarar han med att det ska bli klart senare i veckan. Forwarden gjorde 24 poäng (13+11) på 52 matcher i KHK-tröjan den här säsongen.

18 april, 2018

Lämnar Rögle för spel i nykomlingen: ”Perfekt lag för mig”

Rögle och Ludvig Rensfeldt kunde inte komma överens om en fortsättning. Nu står det klart att den tidigare juniorvärldsmästaren flyttar till nykomlingen Timrå. – Det känns väldigt kul och inspirerande att komma upp till Timrå, säger Rensfeldt. Efter fyra säsonger i Rögle flyttar Ludvig Rensfeldt på sig. Centern, som blev juniorvärldsmästare med Juniorkronorna 2012, har tecknat ett tvåårskontrakt med SHL-nykomlingen Timrå. – Ludvig är en spelare med SHL-rutin som kan spela både center och ytter men vår idé är att han ska spela center. Han har ett bra spelsinne och hittar ofta sina medspelare, säger sportchefen Kent Norberg om nyförvärvet. 26-åringen kommer från en säsong där han svarade för tio mål och 24 poäng på 52 matcher. Detta efter att ha gjort 31 poäng (13+18) på 48 matcher säsongen innan dess. – Det var en otroligt häftig resa som Timrå gjorde förra säsongen och det känns som ett perfekt lag för mig att komma till, säger Ludvig Rensfeldt. Den från Gävle bördige Rensfeldt har gjort 158 allsvenska matcher och 168 SHL-matcher under karriären. Innan han kom till Rögle representerade han Malmö Redhawks i allsvenskan under två säsonger.

18 april, 2018

Tidigare jättelöftets nya roll – får jobb av Rögle

Som junior var William Wallén en av landets mest lovande spelare. Efter att ha lagt ned den aktiva karriären tar han nu ett jobb som talangutvecklare i Rögle. – Det är en grymt kul utmaning och en ny erfarenhet för mig själv, säger han. Han kom upp tillsammans med spelare som Magnus Pääjärvi, Patrick Cehlin, Oliver Ekman Larsson och Jacob Josefson i 91-kullen och var given i landslagssammanhang under junioråren. En hjärnblödning i samband med en match i juniorligan OHL kom dock att hämma William Walléns framfart på isen. Efter att ha spelat en del i division 1 och Frankrike lade han av efter förra säsongen, då han spelade för Huddinge i Hockeyettan. Sedan dess har Wallén ägnat sig åt utbildning och resande. Men nu är han på väg att ta steget in i hockeyn igen. KONTAKTADES AV ABBOTT – FÖRRA ÅRET Det är Rögle BK som meddelar att man plockar upp den tidigare jättetalangen och gör honom till instruktör och spelarutvecklare i RögleAkademin. – När jag slutade för ett år sedan blev jag uppringd av Cam Abbott som undrade om jag ville hjälpa honom i Växjös J20. Jag var inte redo då och tackade nej. I vinter har suget kommit…

15 april, 2018

”Spel i Ryssland är min första prioritet”

Röglefansen behöver inte helt ge upp hoppet om fortsatt spel i klubben för Janne Jalasvaara. Men: - Spel i Ryssland är min första prioritet, säger han till HD. Den 34-årige backen Janne Jalasvaara anslöt till Rögle under december månad och var med i lagets förvandling från ett hopplöst jumbolag till att till sist landa på en stabil elfteplats. Han sköt ett mål på 25 matcher. Det är inte omöjligt att veteranen stannar - men till Helsingborgs Dagblad säger han ändå att han blickar mot öst. - Spel i Ryssland är min första prioritet, säger han. Jalasvaara blev en publikfavorit i Rögle men det är i KHL han spelat oavbrutet sedan i januari 2011, då han lämnade Kalpa för spel i Dynamo Moskva. Han har även spelat för HK Sochi och i Kunlun Red Star under sina år i KHL. Det har blivit 269 matcher i ligan.

13 april, 2018

Poängbacken till SHL: ”En spelare som jag försökt landa sen jag satte mig på sportchefsstolen”

Det har under ett längre tag ryktats om att den poängstarke backen Kodie Curran skulle vara på gång till Rögle. Nu bekräftar klubben att 28-åringen är klar för de två kommande säsongerna. Det har varit en dragkamp om kanadensarens signatur. Han har under sin starka säsong i Storhamar ryktas både till Malmö och Frölunda. Men också Rögle, och det är nu de som vunnit hans tjänster under de närmaste två åren. -- Kodie Curran är en spelare som jag försökt landa sen jag satte mig på sportchefsstolen i Rögle. Han är en mogen och talangfull offensiv försvarare som är stark. Jag förväntar mig att han blir en stor del i vår lineup. Och han vet hur man vinner mästerskap, säger sportchefen Chris Abbott till Rögles hemsida. 73 POÄNG Curran stod för smått makalösa 73 poäng (grundserie och slutspel) under sin säsong i Norge som häromdagen kröntes med att han blev mästare med Storhamar. -- Jag har haft en fantastisk säsong här i Storhamar och är tacksam för att få vara en del av deras organisation. Men allt har ett slut, jag har fått möjligheten att gå vidare och jag ser verkligen fram emot att komma till Rögle och den svenska ligan.…

13 april, 2018

Kom in när läget var nattsvart och bidrog till vändningen – nu stannar han

Efter det att Rögle fått en miserabel start av den nyss avslutade säsongen värvade man in målvakten Justin Pogge. Han var en bidragande orsak till att det slutligen vände för klubben. Nu stannar han i Ängelholm ytterligare två säsonger. Den tilltänkte förstemålvakten Ville Kolppanen drabbades av en hjärnskakning redan på försäsongen och för att avlasta SHL-rookien Emil Kruse hämtades Justin Pogge in. Den 31-årige kanadensaren var i allra högsta grad inblandad i att Rögle kunde vända den taskiga starten till att greja nytt SHL-kontrakt. -- Jag vet att alla törstar efter ett slutspel och det hoppas jag få vara med och bidra till att vi når. Det är den här tiden av året som det är roligast att spela hockey, säger Justin Pogge till klubbens hemsida. MÅLVAKTSTRION INTAKT Igår förlängde även Ville Kolppanen sitt kontrakt och dessutom finns Emil Kruse kvar i klubben. Men att ha tre målvakter på a-lagskontrakt ser inte sportchefen Chris Abbott som några problem. -- Nej, det är viktigt att ha bredd och djup även på den positionen. Det viktiga är att se till att alla får den matchning de behöver.