19 januari, 2018

Viktiga kuggar kan missa Rögles streckmatch

Taylor Matson och Edwin Hedberg kan båda komma att missa Rögles viktiga bortamatch mot Örebro på lördag, det uppger Helsingborgs Dagblad.  Matson klev av redan igår mot Mora med en överkroppsskada och enligt tränaren Cam Abbott kommer han inte komma till spel mot Örebro. – Vi väntar på besked kring omfattningen. Han lämnade isen med en överkroppsskada och det enda jag vet nu är egentligen att han inte spelar mot Örebro, säger Abbott till HD.se. Matson har gjort 11 poäng på 38 matcher med Rögle den här säsongen men gör kanske mest nytta med sin frenetiska skridskoåkning och intensiva spelstil. Rögle kan också få klara sig utan Edwin Hedberg som, precis som Matson, är vass på rören. Hedberg klev av träningen på fredagen och enligt Abbott och tidningen är hans medverkan i matchen mot Örebro också osäker. – Vi får se om han är med, jag vet inte ännu, säger Abbott. Hedberg har gjort 17 poäng den här säsongen. Rögle tog sig igår över kvalstrecket efter 3-0-segern hemma mot Mora.

18 januari, 2018

Effekten uteblev – Rögle över strecket efter Bibics mål: ”Hon har sågat mig”

Mötet mellan Rögle och Mora i Ängelholm var av yttersta vikt för bägge lagen. Rögle har legat under kvalstrecket i stort sett hela säsongen, men skulle vid seger gå om sin motståndare. Mora å sin sida kickade tränaren i söndags. Hur det gick? Rögle vann med 3-0 efter bland annat ett mål av Alen Bibic. I söndags sparkade Mora duon Mattias Karlin och Mikael Johansson. Istället tog Johan Rosén och Daniel Hermansson över befälet, men den senare tvingades vara kvar på hemmaplan idag då han väntar tillökning i familjen. -- Självklart har det pirrat lite i kroppen under dagen, sa Rosén till C More i en av periodpauserna apropå att det var hans första match som ansvarig för Mora. RÖGLE DET BÄTTRE LAGET Men det var Rögle som skulle gå vinnande ur den här striden. I den första perioden gjorde Juhamatti Aaltonen 1-0. Innan dess hade han missat ett friläge, för att sedan serveras pucken av Daniel Widing vid den vänstra stolpen. -- Du vill kliva fram i de här matcherna och visa att du kan hantera det, sa målskytten. Rögle var det bättre laget sett över hela matchen och i ledning kunde de på ett enkelt vis stänga ner Mora. 2-0…

18 januari, 2018

SITUATIONSRUMMET: ”Förvånad, förbryllad och frustrerad”

Här kommer veckans avsnitt av Situationsrummet - en Podcast om SHL. Det är dags för ett nytt avsnitt av Situationsrummet! Denna vecka gästas vi av ingen mindre än SM-guld och CHL-vinnaren Petter Carnbro. Det blir snack om OS-truppen. Vilka ska ta de två sista platserna? Lias Anderssons osäkra framtid diskuteras, precis som HV:s förväntade målvaktsvärvning. Och framför allt: Vad sysslar egentligen Mora med? Vi går förstås igenom veckans omgång, och snackar lite extra om Djurgården utan Andreas Engqvist. Vi hade stora tekniska problem med veckans avsnitt vilket gjorde att ljudet blev lidande. Förhoppningsvis går det ändå att lyssna på. Klicka här för att lyssna Programmet finns även på:  iTunes Acast Följ Situationsrummet på Twitter! Gilla Situationsrummet på Facebook!

15 januari, 2018

Tränarna som fått sparken: Så har det gått sen

Det har sparkats åtta tränare hittills den här säsongen. Nu senast var det Mattias Karlin i Mora och Jonas Johnson i Vita Hästen som blev offer. Hur lyckosamma har klubbarna blivit av sparkningarna? Hockeysverige.se ger här en sammanställning.  Det har inte varit lätt att vara tränare i ett svensk hockeylag i år. Sedan säsongen 2017/18 drog i gång har åtta stycken tränare fått lämna sin post. Och hur har det gått för lagen sedan dess? Här är de olika fallen (Namn, ålder, klubb): SHL: Roger Melin, 61, Brynäs: DÅ: Melin sparkades den 13 oktober från Brynäs efter en katastrofal inledning på säsongen. Fjolårsfinalisten hade endast samlat in sju poäng på åtta matcher och låg näst sist i SHL-tabellen. Poängsnitt: 0,88 NU: Brynäs har ryckt upp sig ordentligt sedan dess. Gävleklubben ligger på en niondeplats i tabellen med 55 poäng på 35 matcher i Tommy Sjödins ledning. Poängsnitt: 1,77  Roger Melin lyckades inte som tränare i Brynäs den här säsongen. Foto: Bildbyrån Anders Eldebrink, 60, Rögle: DÅ: Det talades flera gånger om att Eldebrinks avsked var på gång. Men till slut så fick han i början av november lämna uppdraget som Rögles huvudtränare efter att laget legat toksist i SHL. Poängsnitt:…

14 januari, 2018

Tidigare förbundsordföranden död: ”En sorgens dag”

2002 till 2004 var han ordförande för svenska ishockeyförbundet. Nu är Kjell Nilsson död. Det meddelar Rögle på sin hemsida. Nilsson var också verksam i just Rögle där han var ordförande åren 2005 till 2009, det vill säga just efter att han varit ordförande i det svenska ishockeyförbundet. Han spelade även för Rögle på 60-talet. Igår kväll meddelade klubben att Kjell Nilsson avlidit, 74 år ung efter en tids sjukdom. - Det är en sorgens dag. Våra tankar går främst till Kjells närmaste anhöriga, hustru och barn, som förlorat en livskamrat och fader. Kjell har gjort oerhört mycket för Rögle BK och svensk ishockey och kommer för alltid att minnas som en god ambassadör för oss i Rögle BK, säger Rögles ordförande Håkan Eriksson. Nilsson hade också en karriär som coach, bland annat i AIK, Vita Hästen och Almtuna.

13 januari, 2018

Luleå slog Rögle när bröderna Abbott var tillbaka

Bröderna Chris och Cam Abbott fick inte den återkomst de kanske hade önskat i Luleå.  Duons lag, Rögle, förlorade efter att Robin Kovacs avgjort i förlängningen.  Chris och Cam Abbott återfanns i Luleå mellan åren 2009-2015. I dag var de tillbaka. Med Rögle. Den ene som sportchef och den andre som tränare. Det blev nog inte riktigt den återkomst som tvillingarna hade hoppats på. Johan Harju gjorde matchens första mål. Sedan kvitterade Kevin Gagné som innebar att det tvingades spela tre mot tre efter 60 minuter. Där klev Robin Kovacs avgjorde förlängningen med hans åttonde mål för säsongen. Slutresultatet: 2-1 till Luleå.