dsc_0157
27 april, 2017

Efter första finalmissen på sex år – Skellefteå sparkar tränaren

Efter att ha varit i final sex år i rad missade Skellefteå den här säsongen finalen när klubben förlorade den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda i kvartsfinalen. Där och då började arbetet för att återigen ta sig till final nästkommande säsong. En del i det arbetet är att anställa en ny tränare för i dag bekräftar klubben uppgifterna om att Fredrik Öberg får sparken. -- Vi är en förening med ambitionen att tävla om SM-guldet varje år och när vi har utvärderat säsongen har vi kommit fram till att vi behöver genomföra en rad förändringar. En av dem är på tränarsidan, där vi tagit beslutet avsluta samarbetet med Fredrik Öberg, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren. Efter att ha varit tränare för klubbens J18.-lag fick Öberg chansen att ta över som huvudtränare för Skellefteå inför den här säsongen, något som inte föll väl ut. Det blir däremot ingen ny tränare som kommer in i klubben, i alla fall inte om man får tro vad klubben meddelar i pressmeddelandet. Där skriver man nämligen "tränarkonstellationen kommer under nästa säsong att bestå av Krister Holm, Stefan Klockare och Bert Robertsson, samtidigt som Mikael Lindgren knyts närmare laget".

BB160510LT022
26 april, 2017

Uppgifter: Nyckelbacken lämnar SHL för KHL

Förra säsongen vann han Salming Trophy som SHL:s bästa svenskfödda back. Till nästa säsong talar det mesta för att Niclas Burström spelar KHL-hockey. Det är åtminstone vann norran.se skriver ska vara klart. Han ska redan ha skrivit kontrakt med en klubb i Europas bästa liga. 26-åringen har haft en skadefylld säsong och spelade bara 29 matcher i ligan. Han svarade för två mål och tio assist. Under fjolårets säsong blev det 9+19 på 50 matcher. Men det är först nu han fått en möjlighet att lämna Skellefteå för KHL-spel. Det är den här säsongen som det fyraårskontrakt han skrev innan genombrottet har spelats av. Burström har spelat A-lagshockey i Skellefteå sedan 2009.

4.06688807
25 april, 2017

Kanadensisk back uppges vara nära Skellefteå

Blir det här Skellefteås nya back? En kanadensare ska enligt uppgifter vara nära årets SHL-sexa. Skellefteå ryktas ha en back på kroken. Enligt MrMadhawk är den 24-årige kanadensaren Morgan Ellis nära ett avtal med storklubben. Sajten skriver inget om att Ellis är klar för Skellefteå, men att han är högaktuell för klubben. Backen har tre NHL-matcher med Montréal att skryta med, men har desto fler framträdanden i AHL. Totalt har han spelat 299 matcher i farmarligan. Under säsongen som gick blev det 9+21 på 74 matcher för St. Louis Blues farmarlag Chicago Wolves. Ellis draftades 2010, i den fjärde rundan, av Montréal Canadiens.

Collage ML
23 april, 2017

Gjorde första målet i Globen någonsin – Old School Hockey Mats Lundström

Han hade en lång och framgångsrik karriär. Men det han är mest känd för är att han blev Globens förste målskytt någonsin. I veckans Old School Hockey berättar Mats Lundström om det - men också om sin övriga karriär där han var nära att skriva på för Detroit Red Wings och när han tackade nej till Leif Boork. -- Jag avslutade med att säga ”Jag tror vi skiter i det här Leffe”, berättar han i en intervju med hockeysverige.se. Mats Lundström är unik i svensk hockey. Han var den som gjorde det allra första målet i Stockholm Globe Arena. Året var 1989. Men Lundström hade även en mycket fin karriär som spelare, vilken inleddes i Skellefteå där han är uppväxt. -- Skellefteå är en genuin hockeystad men kanske främst en idrottsstad. På 80-talet hade vi Skellefteå i elitserien i ishockey. CRIF (Clemensnäs/Rönnskär) och Lejonström i Division 1. Sunnanås fotbollsdamer i Allsvenskan. Vi hade även ett basketlag och jag tror även att det var ett volleyboll-lag från Skellefteå som spelade i högsta serien. -- Problemet blev att alla invånare måste gå på alla sporter för att klubbarna skulle få det att gå runt. Det gick givetvis inte. När Mats Lundström var tolv…

170323 SkellefteŒs Mark Katic under kvartsfinal 4 i  ishockeymatchen i SHL slutspelet mellan SkellefteŒ och Fršlunda den 23 mars 2017 i SkellefteŒ.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117
21 april, 2017

Backen stannar ytterligare en säsong: ”Han var då inte i bästa fysiska form”

Han värvades till Skellefteå i slutfasen av den gångna säsongen. Nu står det klart att Mark Katic stannar ytterligare ett år i Skellefteå. Mark Katic hann med totalt elva matcher i Skellefteåtröjan innan de slogs ut av Frölunda i kvartsfinalen. Skellefteås sportchef  Mikael Lindgren meddelar nu via klubbens hemsida att backen blir kvar i föreningen även kommande säsong. – Han var då inte i bästa fysiska form, men visade sina styrkor under slutspelet då han var en av våra bästa backar. Nu kommer han att kliva in med bättre förutsättningar så det känns jättekul att han vill stanna hos oss, berättar sportchefen för hemsidan. 27-åringen hämtades in från KHL-laget Medvescak Zagreb i mitten av februari och stod för sammanlagt tre poäng i Skellefteåtröjan. Nu får alltså kroatkanadensaren chansen att öka på sin poängskörd i SHL.

Namnlös design(1)
14 april, 2017

Finalisterna är korade – rösta fram vinnaren av Fansens Pris

Under de senaste dagarna har vi presenterat de tre finalisterna till Fansens Pris: Brynäs Johan Alcén, Skellefteås Joakim Lindström och Luleås Janne Sandström. Nu är det dags för er att rösta fram vinnaren! Hockeysverige.se, SvenskaFans och eliteprospects.com har gemensamt tagit fram Fansens Pris för att premiera den SHL-spelare som gör mest för sporten och ligan SHL genom sitt sätt att vara och uppträda. Under mars månad anordnades en omröstning för att ta fram tre finalkandidater till priset. Finalisterna: Johan Alcén, fw, Brynäs "Han är en grym förebild på isen och de viktigaste av allt tycker jag Johan är duktig på att förmedla sitt budskap ut till samhället. Genom sociala medier förmedlar han ett budskap som jag tror påverkar flera personers tankesätt på ett positivt sätt." Kristian Nervik Nilsen, projektledare för "En bra start" som Brynäs är involverat i. Presentation av Alcen: http://www.hockeysverige.se/2017/04/12/brynas-slitvarg-nominerad-till-fansens-pris-duktig-pa-att-formedla-sitt-budskap-ut-till-samhallet/ Joakim Lindström, fw, Skellefteå "Det som gör Jocke så populär bland fansen är nog främst att han leder genom exempel. Han kanske inte är den som pratar mest eller skämtar med laget eller media, men han visar en professionalism både på och utanför isen som många tar efter och den vinnaraura han sprider om sig smittar av sig…