16 april, 2019

BEKRÄFTAT: Värvar JVM-spelaren – ”Otroligt kul att komma hem till Sverige”

Rickard Hugg gjorde stor succé i OHL under säsongen. Nu vänder han hem till Sverige för spel med Skellefteå. - Vi är otroligt glada över att få in Rickard till laget. En ung kille med oerhört stark karaktär som jobbar hårt och vill utvecklas, säger sportchef Niclas Lundkvist. Rickard Hugg sköt 33 mål och gjorde 73 poäng på 62 matcher för Kitchener Rangers i OHL. Under säsongen utsågs han också till lagkapten, som andre svensk efter Gabriel Landeskog. Han togs också ut i det svenska JVM-laget. Nu vänder den tidigare Leksandsspelaren hem till Sverige för spel med Skellefteå. Kontraktet är skrivet över två år. - Det känns jättekul! Att få komma hem och ansluta till en så professionell organisation som varit så bra under de senaste 10 åren känns fantastiskt. Det ska bli otroligt kul att komma hem till Sverige igen och försöka slå sig in i ett SHL-lag på riktigt, säger han. Hugg har tidigare gjort elva SHL-matcher för Leksand.

12 april, 2019

AIK-stjärnan klar för SHL-spel

Han gjorde 19 mål i HockeyAllsvenskan. Nästa säsong spelar Jesper Frödén i SHL. Han är klar för Skellefteå. 16, 15, 17, 19. Det är Jesper Frödéns målskörd under sina fyra år i AIK. Efter att klubben återigen misslyckats med att gå upp i SHL lämnar han nu HockeyAllsvenskan och tar klivet till Skellefteå. Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna. Jesper Frödén gjorde 38 poäng den gångna säsongen, vilket gjorde det till hans bästa säsong även sett till antalet poäng. Han slutade trea i AIK:s interna poängliga med den noteringen. - Det känns riktigt kul att få in Jesper som verkar vara en bra kille med ett stort driv att vilja utvecklas hela tiden. Han har haft en positiv utvecklingskurva, tagit stora kliv år efter år och har haft en ledande roll i Allsvenskan där vi ser möjlighet och potential att kunna ta nästa steg här i Skellefteå AIK, säger sportchefen Niclas Lundkvist. 24-åringen har 172 poäng på 289 matcher i HockeyAllsvenskan - men det här blir hans första SHL-chans.

11 april, 2019

Veteranen tvingas lämna efter 18 säsonger – får inte nytt kontrakt

Han har blivit en institution i Skellefteå. Men nu är epoken Fredrik Lindgren över. Klubben det är Norran som berättar att 38-åringen inte erbjuds något nytt kontrakt. Fredrik Lindgren har IFK Arvidsjaur som moderförening men kom till Skellefteå 1999 och har sedan dess gjort 18 säsonger för klubben. Han var med på resan från Hockeyallsvenskan till SHL och har dessutom vunnit två guld med klubben. Utöver alla sina säsonger i Skellefteå så har han även representerat Färjestad i SHL samt Mörrum och Leksand i allsvenskan. Hos de sistnämnda blev det bara en halv säsong innan han ifjol avslutade säsongen i Skellefteå igen. -- Vi har haft ett samtal med honom och meddelat att det inte kommer att bli någon fortsättning. Det har varit ett väldigt jobbigt beslut att ta, säger sportchefen Niclas Lundqvist till Norran.

11 april, 2019

Bryter kontraktet med Växjö – klar för rivalen

Det blev bara en säsong i Växjö för Niclas Burström. Idag blev det klart att han bryter sitt treårskontrakt med klubben. Istället återvänder han till Skellefteå. Niclas Burström hade representerat Skellefteå under hela sin SHL-karriär innan han till denna säsongen valde spel i i Växjö. Detta efter en säsong i KHL. Han skrev på för tre år med smålands-klubben, men nu bryts avtalet redan efter en säsong och han flyttar hem. -- Det känns otroligt kul att vara hemma. Jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket och att få spela inför de fantastiska fansen här i Skellefteå, säger han till sin nygamla klubbs hemsida. Säsongen 2015/2016 utsågs Burström till årets back i SHL och han har varit med vid båda Skellefteås guld under deras storhetstid. Nu är han alltså åter i klubben och har kontrakt fram till 2021.

10 april, 2019

Kvintett lämnar Skellefteå – däribland guldbacken

Fem spelare lämnar Skellefteå. Det meddelar klubben på sin hemsida. Det tyngsta namnet är Johan Alm, som tidigare vunnit två SM-guld med klubben. Alm har Skellefteå AIK som moderklubb och har gjort 263 SHL-matcher för klubben. Nu lämnar han alltså. Övriga namn är mer väntade. Felix Dahlroth är ett av dem. Han avslutade säsongen i Piteå i Hockeyettan. Albin Lundin, som kom från Almtuna/Djurgården under säsongen lämnar också. Det gör även Jesper Jensen, som värvades från Brynäs i januari men inte alls fick till det i Skellefteå, samt rutinerade Mathis Olimb. 33-årige Olimb gjorde 24 poäng på 52 SHL-matcher under säsongen.

10 april, 2019

BEKRÄFTAT: Bert tar över Linköping

Efter åtta år i Skellefteå tar Bert Robertsson nu över en annan SHL-klubb. Han är klar som tränare i Linköping. -  Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens, säger han. Bert Robertsson och Skellefteå gick skilda vägar efter åtta framgångsrika år. Men Robertsson behövde inte gå utan coachjobb speciellt länge. Nu tar han, som väntat, över huvudansvaret i Linköping. Den nye general managern Niklas Persson har alltså hittat mannen som ska ta Linköping tillbaka till toppen, efter en miserabel säsong där de missade slutspel. Efter det fiaskot fick coachen Tommy Jonsson sparken. - Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger "Pajen". "EN HUNGRIG FÖRENING" Kontraktet är skrivet över de kommande tre säsongerna. Det här blir första gången Robertsson blir ensamt huvudansvarig i SHL. Förra säsongen var…