Igår 21:12

SKRÄCKTACKLINGEN: Talangen slog huvudet i båsväggen

Med drygt halva tredje perioden spelad mellan Timrå och Växjö delade bortalagets Joel Persson ut en tackling på Jacob Olofsson som hade kunnat sluta mycket illa. Det var i Timrås anfallszon som Joel Persson vid sargen skulle neutralisera Jacob Olofsson med en tackling. Men det bar sig inte bättre än att Olofsson åkte över den plexiglasfria delen av sargen med överkroppen. Han gled längs med sargkanten och slog huvudet i den kant som omgärdar avbytarbåsen. Situationen såg otäck ut, men det verkar ha gått bra med Olofsson i situationen som vid en första anblick inte såg ut att innehålla någon regelvidrighet från Perssons sida. -- Tur att han hade visir annars nog näsan sett lite annorlunda ut, sa C Mores kommentator Niklas Wikegård.

17 september, 2018

Floppade i Luleå – nu är han klar för Växjö

Det blev bara tio poäng på 35 matcher i Luleå. Nu är Julius Junttila klar för mästarna Växjö. - Vi har haft ögonen öppna efter skill på forwardssidan och när läget öppnade sig med Julius så kändes det rätt, säger sportchefen Henrik Evertsson. Flopp i Luleå, 52 poäng på 53 matcher i finska ligan, fem poänglösa matcher och sen sparken från Sibir Novosibirsk i KHL. De senaste åren har gett höga toppar och djupa dalar för Julius Junttila. Nu är finländaren klar för svenska mästarna Växjö. Det meddelar klubben på sin webbplats på måndagsmorgonen. - Jag är väldigt glad över att få komma tillbaka till Sverige och SHL. När Växjö hörde av sig och visade intresse blev jag självklart väldigt smickrad och valet var enkelt. Det ska bli riktigt roligt att komma till Växjö och förstärka laget, säger han. 27-åringen prisades som bäst i både den finska ligan och det finska slutspelet förra säsongen. Han spelade dessutom OS för Finland. - Vi har haft ögonen öppna efter skill på forwardssidan och när läget öppnade sig med Julius så kändes det rätt. - Julius var MVP i SM Liiga förra året och har vunnit ett flertal mästerskap med Kärpät. På det hela…

14 september, 2018

SHL-ENKÄTEN: Här är journalisterna och experternas dom inför säsongen

Under lördagen drar SHL-säsongen i gång. Hockeysverige.se skickade ut sin reporter Ronnie Rönnkvist för att ta tempen på ligan inför första nedsläpp. Han frågade sex experter och journalister om deras förväntningar på den stundande säsongen. Klockan 15.15 på lördagseftermiddagen är det slutligen dags. Då släpps pucken i den första omgången av SHL-säsongen. Linköping möter Timrå, Mora tar emot Örebro och Frölunda ställs mot Djurgården varpå ytterligare tre matcher tar vid 18.00: Luleå-Brynäs, Färjestad-HV71 och Skellefteå-Rögle. Men hur kommer det egentligen att gå? Hockeysverige.se frågade sex experter och journalister om hur de ser på den stundande säsongen. Vem får sitt genombrott? Vilka missar slutspel? Vilka spelar SM-final och vem får lyfta bucklan? Här är deras svar: Sanny Lindström, C More Årets överraskning: – Linus Johansson, om vi nu kan kalla det för en överraskning. En annan som är jätteintressant är Markus Ljungh. Jag tycker att dom var grymma andra halvan i Djurgården förra säsongen och jag tror att dom kommer ta ännu större kliv den här säsongen. Poängligavinnare: – Tråkigt svar, men jag säger Joakim Lindström. Han är alltid där uppe. Det blir han eller Ryan Lasch, men jag tror på Lindström. Utvisningsligan: – (Ilari) Melart brukar ligga med där. Nu är han med…

11 september, 2018

Frågetecken kring stjärnornas status – premiären kan vara i fara

Medan de flesta SHL-lagen ger sig in i elden på lördag ska Växjö vänta till den 20 september innan de mönstrar på mot Timrå borta. Trots gott om tid till premiären finns det frågetecken kring den finska duon, Janne Pesonen och Tuomas Kiiskinens, medverkan. Förra säsongen missade både Janne Pesonen och Tuomas Kiiskinen ett stort antal matcher på grund av skador. Men väl på isen är de stora hot framåt för Växjö Lakers motståndare. Nu, med en dryg vecka kvar till premiären dras de båda med nya skador. Enligt VXO News ska det enligt obekräftade uppgifter i Pesonens fall handla om en infektion i knät som ska ha börjat med ett skavsår. Sam Hallam bekräftar hursomhelst att de rör sig om en infektion. -- Pesonen borde med lite antibiotika vara bra om några dagar. Med bra rehab blir Kiskinen förhoppningsvis bra snart, säger han till sajten. Klart är att Kiiskinen inte kommer vara på is för Växjö under denna vecka.

6 september, 2018

Ny förlust för Växjö – sänktes av förre Frölundaspelaren

Växjö inledde årets CHL-spel med att få stryk av Bern på hemmaplan. Idag åkte de på en ny förlust på bortaplan när schweizarna kunde vinna med 3-2. Detta efter två mål av den förre Frölundaspelaren Jan Mursak. Simon Moser gav Bern ledningen i den första perioden och 2-0 skulle komma i mitten av matchen genom Gaëtan Haas. Men Växjö repade mod och Niclas Burström kunde reducera knapp en minut efter. MURSAK GREP IN Förre Frölundaspelaren Jan Mursak skulle dock göra livet surt för Växjö när han i slutet av den andra perioden gjorde 3-1 i spel fem mot tre. Roman Horák och Linus Fröberg skulle dock ta de regerande svenska mästarna in i matchen rejält igen och helt plötsligt stod det 3-3 på tavlan i den väldiga Post-Finance Arena. Alla gick och väntade på förlängning. Alla utom Jan Mursak vill säga. Med 4:50 kvar av matchen satte han dit 4-3 och efter detta repade sig aldrig Växjö, trots att de fick chansen i powerplay sedan Adam Almquist visats ut för interference med mindre än tre minuter kvar. Växjö är just nu utanför slutspelsplats men har kvar ett möte med Salzburg respektive två mot brittiska Cardiff Devils.  

5 september, 2018

Hallams kritik – när Växjö tappar talangen: ”Fånigt och onödigt”

Dominik Bokk lämnar, åtminstone tillfälligt, Växjö. Han ska i stället spela en rookieturnering med St. Louis. Det upprör Sam Hallam. - Bokk är en kille som ska spela seniorhockey i SHL och där skaffa sig en bra roll, säger tränaren till Smålandsposten. Många spår att Dominik Bokk kan bli säsongens stora genombrottsman i Växjö. Tysken dominerade i SuperElit förra säsongen och gjorde dessutom 1+1p å 15 SHL-matcher. Därefter valde St. Louis honom i förstarundan av årets draft. Efter att ha spelat med Växjö under inledningen av försäsongen lämnar han dock klubben nu. Anledningen? Han ska spela en rookieturnering med St. Louis. Det är trams, menar Sam Hallam. - Fånigt och onödigt att flyga 20 timmar för att spela en försäsongsturnering med juniorer i USA. Bokk är en kille som ska spela seniorhockey i SHL och där skaffa sig en bra roll, säger tränaren till Smålandsposten. Hallam vill heller inte utlova att Bokk kommer tillbaka. Blues kanske vill behålla tonåringen i Nordamerika. -  I den här branschen kan man inte garantera något. Växjö tappar Bokk den närmaste veckan, ungefär. SHL inleds om tio dagar.