• Publicerat 9 juni, 2016
  • Skrivet av Peter Sibner
  • 0 Kommentarer

Nu finns den här i arenan, Stanley Cup-bucklan. Jag vet inte exakt var, men den är här och ikväll kan den komma att föräras hemmalagets svartgula pingviner. 

PITTSBURGH (Hockeysverige.se)

Tar det slut i kväll? Eller fixar Sharks en sjätte match som ger vittring på en upphämtning modell värre?

Känns som 50/50, och jag själv är naturligtvis mycket kluven till det hela. Det är bara några timmar sedan jag anlände hit till Pittsburgh efter en strapatsrik resa som började med en mycket angenäm flygtur med superproffsiga Norwegian från Stockholm via Köpenhamn. Därefter följde en nattlig biltur genom mörka skogar i New Jersey, flera nära-ögat-kollisioner med vitsvanshjortar som rusade i vägrenen längs I-78 och sedan några timmars sporadisk stressömn på ett hotell i Allentown, PA. Idag har jag haft fyra bländande vackra men mot slutet rätt så trista timmar bakom ratten och nu törstar jag efter hockey.

För min del får det här gärna gå till sju matcher. När jag återser goda kollegor både från Sverige och Kanada i pressrummet möter jag dock ett sällskap som varit ute på den här resan i snart två månader, och alla är förstås inte lika entusiastiska som jag över det faktum att vi snart kan vara på väg till Kalifornien. En gång till den här veckan, för deras del. För första gången på flera år för min del. Det blir fullt naturligt en del gliringar om att plocka russinen ur kakan när jag släntrar in i pressrummet efter morgonvärmningen så här lagom till det möjliga avgörandet.

Egentligen är jag i första hand här för ett affärsmöte, men när jag ändå fick möjlighet att åka och dessutom fått en ackreditering i handen så kan jag naturligtvis inte bege mig hemåt förrän det här är slut. Det är så underbart kul att vara här just nu, att höra Bjurmans ivriga knattrande, Södergren och Holmgrens tuggande är något jag drömt om i flera veckor.

Jag ämnar återkomma i ärendet efter nattens holmgång med mer detaljerad rapport. Det kan även vara så att jag twittrar en del om nattens begivenheter. Men först det där affärsmötet och sedan lite mat.

Let the games begin!