• Publicerat 3 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
BLAND DE 20 FRÄMSTA. NHL-timmen har rankat NHL.s 20 bästa svenskar inför säsongen 2017/18.Foto: All Over Press & Bildbyrån

15) Viktor Arvidsson, fw, Nashville (NY)
Fjolårets kanske mest explosiva genombrott i hela NHL. Arvidsson vräkte in 31 mål och 61 poäng. Farten, kraften, kreativiteten och kemin med Forsberg och Johansen talar för att det kan bli ännu mer av den varan i vinter.

14) John Klingberg, b, Dallas (11)
Starten på fjolåret var svajigt, men Klingberg lyckades stabilisera sitt spel och avslutade säsongen med 49 poäng – innan han blev världsmästare med Tre Kronor. Nu blir det intressant att se hur han som spelare påverkas av att bli coachad av defensivspecialisten Ken Hitchcock.

13) Jakob Silfverberg, fw, Anaheim (19)
23 mål och 49 poäng innebar personbästa, men framför allt var det förre brynäshjältens tvåvägsspel som imponerade. Silfverberg fick en del Selke Trophy-röster som ligans främsta defensiva forward. Kan han bara få upp effektiviteten i skyttet ett snäpp eller två blir han en 30-målsskytt i NHL.

12) Mattias Ekholm, b, Nashville (17)
Har vuxit med förtroendet i Nashville och under stundom sett ut som en dominant back. Imponerade stort i Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh, där han verkligen tog klivet ut i rampljuset. Räds inte någon motståndare och har visat att han tillsammans med P.K. Subban klarar av att hålla toppmotståndare i schack. Ger Victor Hedman-vibbar emellanåt.

11) Rickard Rakell, fw, Anaheim (NY)
Var bästa svenska målskytt med 33 fullträffar förra säsongen, trots att han missade elva grundseriematcher. Rakells effektivitet är ohållbar – mål på nästan var femte skott – så det kanske inte blir så många mål igen, men han har visat att han är en pålitlig tvåvägsforward med goda förutsättningar att producera en hel del poäng i NHL.

–>>NHL-TIMMENS RANKING: PLATS 10–6 HÄR –>>


Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports