• Publicerat 3 oktober, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
BLAND DE 20 FRÄMSTA. NHL-timmen har rankat NHL.s 20 bästa svenskar inför säsongen 2017/18.Foto: All Over Press & Bildbyrån

10) Mikael Backlund, c, Calgary (NY)
Backlunds starka insats för Flames i fjol tog honom på allvar in i Selke Trophy-snacket som NHL:s bästa defensiva forward. 28-åringen satte personbästa med 23 mål och 53 poäng och utgjorde tillsammans med Matthew Tkachuk och Michael Frolík en av ligans bästa tvåvägskedjor. Backlund går nu in på sista året på sitt kontrakt och kan sätta rejäl press på Flames att pröjsa om han fortsätter på inslaget spår.

9) Hampus Lindholm, b, Anaheim (13)
Ska man tro de underliggande siffrorna är Hampus Lindholm en av NHL:s bästa backar. Han driver spelet framåt och är en mästare på att sätta stopp för motståndarna i det defensiva spelet. Det kommer dock att krävas en bättre offensiv utdelning från den 23-årige skåningen för att blanda sig i kampen om Norris Trophy. Får han bara vara frisk och hel kommer han minst att ligga på 40 poäng per säsong.

8) William Nylander, fw, Toronto (NY)
61 poäng som rookie och därefter en VM-turnering som till och med fick de mest hårdnackade kritikerna att backa. Nylander går en extremt spännande framtid till mötes i sällskap med stjärncentern Auston Matthews. Det är antagligen bara en tidsfråga innan han är en spelare som snuddar vid en poäng per match.

7) Oliver Ekman Larsson, b, Arizona (5)
Fjolåret blev inte vad vi hade hoppats från OEL och det känns ganska naturligt att han därför tappade ett par placeringar på listan. Samtidigt är det förklarligt att han inte var sitt bästa jag. Inte nog med att laget var uselt, han hade en familjesituation som var milt sagt påfrestande. Vi räknar kallt med att Oliver studsar tillbaka rejält i ett uppgraderat Arizona som börjar se riktigt intressant ut.

6) Henrik Zetterberg, c, Detroit (16)
Det är svårt att inte vara full av beundran för den säsong ”Zäta” lyckades sätta samman vid 36 års ålder. Det kändes som att Zetterberg var på väg utför när han i stället vände på steken och levererade poäng på löpande band och var en spelare som stod stark när resten av laget föll ihop likt ett korthus. Det är svårt att begära 68 poäng av kaptenen igen, men värdefullt att veta att det fortfarande finns massor med bra hockey kvar i honom.

–>>NHL-TIMMENS RANKING: PLATS 5–1 HÄR –>>


Foto: All Over Press