• Publicerat 7 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
ÅH ETT SÅNT PARDY! Frölundas nyförvärv Adam Pardy har varit involverad i en av NHL-hockeyns dråpligaste händelser på senare år.Foto: Getty Images & Skärmklipp

Göteborgs-Posten meddelar att Frölunda ersätter Mike Weber med Adam Pardy. Därmed finns det all anledning att damma av ett av de mest underhållande klippen som skådats i NHL i modern tid.

Om ni inte har hört talas om Adam Pardy så kan jag inte förebrå er för det. Det är en begränsad back som fick ihop knappt 350 NHL-matcher som utfyllnadsspelare i diverse lag.

Huruvida han kan fylla en roll i SHL återstår att se, men eftersom Frölunda tyckte att företrädaren Mike Weber kunde göra det så antar jag att allt är möjligt. Själv är jag skeptisk till om hans rörlighet är tillräckligt bra för att klara sig på stor is. Vi får se helt enkelt.

Men det här är ingen scoutingrapport. Det är tänkt som en återgivelse av ett av de roligaste och knasigaste ögonblicken i NHL på senare år. Ett ögonblick som får anses vara Adam Pardys ”claim to fame” i NHL.

Det var under säsongen 2013/14 som Pardy spelade en bortamatch med sin dåvarande klubb Winnipeg Jets mot Chicago Blackhawks i United Center. Scenerna som utspelar sig i klippet här nedan är klassiska. Pardy tacklas genom plexiglaset av Brandon Bollig – och får sin hjälm stulen av en uppenbart VÄLDIGT berusad gentleman. Hans lulliga blick är kanske den största behållningen.

Enjoy!