• Publicerat 20 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

I dag är en speciell dag.
En dag vi har planerat och slitit för under en längre tid.
I dag ser vår nya systersajt EP Rinkside dagens ljus.

I dagarna firar jag tio år som anställd i samma företag. Det var hösten 2008 som jag tog steget, lämnade Nerikes Allehanda, flyttade från Örebro och tog anställning som skribent för hockeysverige.se.

Vid tidpunkten kändes det som att ge sig ut på tunn och bräcklig is. Ett äventyr som präglades av skräckblandad förtjusning där man kastades mellan hopp och förtvivlan om vart annat. Men hockey var och är min passion och eftersom det skulle ge mig möjligheten att jobba heltid med sporten var det en risk som jag med glädje var villig att ta.

Tio år senare får man anse att det har betalat sig. Hockeysverige.se har vuxit undan för undan tack vare hårt arbete från redaktionsmedlemmarna, alla som står bakom sajten och inte minst ni besökare som bara tycks bli fler och fler. Det är jag oerhört tacksam för.

Den här hösten har jag tagit ett halvt steg tillbaka från sajten för att jobba med lite andra saker. Efter tio år i samma cykel kände jag att en liten nystart var på sin plats. Därför var det perfekt tajming när min chef Peter Sibner presenterade sin vision för mig: EP Rinkside.

VI TAR ELITE PROSPECTS TILL NÄSTA NIVÅ

Om hockeysverige.se har haft en positiv tillväxt under de senaste åren är det ingenting jämfört med systersajten Elite Prospects. Rekordnoteringarna för statistikdatabasen har ramlat in lika frekvent som pucken för Elias Pettersson under säsongsinledningen. Och det är framför allt i Nordamerika vi tagit ett allt större grepp. Det var något Peter ville att vi skulle utnyttja i ännu större grad. Idén var därför att samla ihop en drös riktigt vassa frilansskribenter från hela världen för att skapa en sajt på engelska med talangrelaterat material. Right up my alley!

De senaste månaderna har projektet sakta men säkert gått från skiss till verklighet. Och i dag – efter ett föredömligt arbete från våra tekniska hjältar Marcus Hedlund och Eric Frånlund – har skapelsen sett dagens ljus. På eprinkside.com kommer vi dagligen att publicera intervjuer, krönikor och rankingar med fokus på spelare som är på väg in i eller just har tagit sig till NHL. Och är man Premium-medlem hos EP kommer man att få tillgång till bonusmaterial

Bland skribenterna märks namn som Dimitri Filipovic, mannen bakom den enastående podden PDOcast, samt Aaron Vickers, Patrick Williams, Julie Robenhymer, Hampus Duvefelt och killarna som driver den grymma NCAA-sajten College Hockey News. Själv bidrar jag med en text om Djurgårdens talangfulle forward Albin Grewe här under första dagen och har för avsikt att fortsätta på inslaget spår.

Förhoppningen är att vi på sikt ska kunna få in ännu fler skribenter och texter. Så är du en skicklig hockeyskribent som klarar av att hantera det engelska språket på ett bra sätt kan det vara dig vi söker för att utveckla sajten ännu mer.

Gå in på eprinkside.com, ta ett testvarv och låt oss veta vad du tycker!

Trevlig läsning!

@UffeBodin
uffe.bodin@hockeysverige.se