• Publicerat 1 december, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: hockeyisten.se

Hur mår svensk ishockeyjournalistik? Vad innebär journalistiskt arbete inom svensk ishockey idag? Vad kan sägas om SHL:s och elitklubbarnas egen informationsspridning? Och hur ser framtiden ut för branschen?

Det här var frågor som jag fick besvara när jag medverkade i hockeyhistorikern Tobias Starks podcast Hockeyisten. Det blev ett kul samtal som verkligen tvingade mig att ta ett steg tillbaka och titta på den svenska hockeyjournalistiken ur ett ett bredare perspektiv. När man sitter i den här bubblan dagligen och har små, kortsiktiga mål för sina ögon är det lätt att tappa makroperspektivet.

Så om ni är intresserade av att lyssna på mig prata om hur branschen fungerar rekommenderar jag att ni avvarar en timme för att lyssna på den här podden (länk nedan).

Tobias Stark har varit professionell ishockeyforskare, med fokus på ishockeyns kulturhistoria, sedan 1999. Han är verksam vid Linnéuniversitet i Växjö och driver Sveriges första och enda universitetsurs om ishockeyn som samhällsföreteelse. Den heter Ishockey, kultur och samhälle. Kursen är helt onlinebaserad och går på halvfart varje hösttermin. Läs mer om kursen här.

Bakom kulisserna på svensk ishockeyjournalistik med Uffe Bodin – Hockeyistens podcast #5