• Publicerat 21 mars, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
STOCKHOLM – IGEN. Det blir NHL-spel i Globen i november.Foto: Bildbyrån

Tampa Bay Lightning mot Buffalo Sabres.
Victor Hedman mot Rasmus Dahlin.
Det är en av många anledningar till att bli uppspelt över NHL Global Series 2019. Men varför var de tvungna att förlägga matchen i Stockholm igen?

LÄS ÄVEN: NHL återvänder till Sverige och Globen i höst

NHL fortsätter sin satsning på Global Series-konceptet. Efter höstens möte mellan Edmonton Oilers och New Jersey Devils i Göteborg blir det nu Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres som möts i Globen 8 och 9 november.

Det är fingertoppskänsla att ta över just de här lagen. Inte bara för att den svenska publiken bjuds på en häftig backduell mellan Victor Hedman och Rasmus Dahlin. Tampa Bay Lightning är det bästa och antagligen mest sevärda laget NHL har kunnat visa upp på många år. Både sett till bredd och spets. Det är mycket möjligt, för att inte säga sannolikt att de kommer till Sverige som regerande Stanley Cup-mästare i höst.

Buffalo Sabres är inte i närheten av deras nivå och har på det hela taget en besvikelse till säsong bakom sig. Efter en mycket lovande start har det mesta gått söderut för Dahlins gäng, som kommer att missa slutspel. Men det finns många unga sevärda spelare i Sabres även utöver Dahlin. Inte minst kaptenen Jack Eichel. Det är ett lag med framtiden för sig som dessutom har många svenskar i pipelinen, vilket givetvis inte är fel i den här kontexten.

MALMÖ BORDE HA FÅTT CHANSEN

Ska jag vara gnällig mitt i allt det positiva som den här matchen medför är det för att NHL väljer att återvända till Stockholm efter att ha placerat den senaste matchen i Göteborg. För mig personligen som har 20 minuters promenad till Globen är det bekvämt, men jag tycker att NHL borde ha fortsatt att titta på möjligheterna att arrangera eventet på något annat ställe än i den kungliga hufvudstaden,

Som jag skrev i en krönika efter NHL-premiären i Göteborg i höstas hade jag gärna sett NHL-matcher i Malmö. Nej, det kanske inte är en hockeystad, men de har Sveriges bästa hockeyarena och en närhet till kontinenten som skulle kunna locka publik från Danmark och kanske till och med Tyskland under rätt omständigheter. Om NHL menar allvar med att vilja sprida sin gospel och marknadsföra sig som liga gentemot platser där hockeyn inte har fått lika bra fotfäste tror jag en sådan lösning hade varit gynnsam.

Inget ont om Stockholm som stad, men det beiga Globen-området i november (eller någon annan månad heller för den delen) ger mig inte direkt fjärilar i magen. Som eventområde att betrakta finns det väldigt mycket att förbättra där även om Tele 2 Arenas tillkomst skapat lite bättre känsla runt det gamla slakthusområdet i Johanneshov.

Men låt gå. Folk kommer inte att vallfärda dit för underhållningen kring arenan – utan för det som sker på isen. Och där finns det goda förhoppningar om att det kan bli två riktigt vassa matcher vi får ta del av.

*****

För er som vill höra mer snack om NHL Global Series 2019, men även andra NHL-snackisar kan jag meddela att ett nytt avsnitt av podcasten NHL-timmen finns att tillgå. Ni kan lyssna här nedan eller på iTunes, Acast, Spotify eller andra plattformar om ni så önskar.