16 maj, 2019

Poängkungen lämnar allsvenskan – återförenas med tvillingbrorsan

Västervik får klara sig utan Kellen Jones nästa säsong. Idag blev det nämligen klart att han kommer spela för schweiziska Thurgau i NLB nästa säsong. Där återförenas han med tvillingbrorsan Connor. 14 mål och 16 assist blev det för Kellen Jones i allsvenskan för Västervik. Med det vann han den interna poängligan. Men nu står det klart att han inte blir kvar. NLB-klubben Thurgau meddelar nämligen via sin hemsida att kanadensaren är klar för dem. Där kommer han återförenas med tvillingbrodern Connor Jones som hämtas in från New York Islanders farmarlag Bridgeport.

16 maj, 2019

Lämnade Sverige under säsongen – återvänder inte

Han hade svårt att ta en plats i Växjös backuppsättning och släpptes därför till Graz i Österrike. Nu är det klart att Karl Johansson blir kvar i alplandet. 30 poäng från blålinjen säsongen 17/18 gav Karl Johansson chansen i Växjö. Men han lyckades aldrig slå sig in på allvar där och lånades därför ut till Oskarshamn innan han gick vidare till Graz i Österrike. Nu är det klart att 26-åringen kör vidare där även nästa säsong. Detta meddelar klubben via sin hemsida.  

15 maj, 2019

BEKRÄFTAT: De värvar SHL-stjärnorna

Båda har ryktats till klubben tidigare och nu är det helt klart att Aaron Palushaj och Mattias Tedenby spelar för Davos kommande säsong. Båda har skrivit tvåårskontrakt. Davos bekräftade förvisso redan för någon vecka sedan genom presidenten Gaudenz Domenig att Aaron Palushaj är klar. Men inga detaljer nämndes. Igår blev det klart att Mattias Tedenby lämnar HV71 och idag presenterades han tillsammans med Palushaj av NLA-klubben Davos. Båda har skrivit tvåårskontrakt. Detta berättar klubben på sin hemsida.

14 maj, 2019

Här är coach Söderströms nya klubb: ”Att inte våga har aldrig varit min grej”

För en tid sedan blev det klart att han skulle lämna Storhamar. Nu står det klart att Fredrik Söderström tar över coachjobbet i NLB-klubben Olten. Två finalplatser och ett guld blev Fredrik Söderströms facit i Storhamar. Nu har han skrivit på för schweiziska Olten som spelar i NLB. Kontraktet är skrivet på två år står att läsa på klubbens hemsida. -- Söderström är en mycket ambitiös coach med tydliga visioner. Han vet hur man får ihop sina spelare till ett lag och har bevisat att han är en bra instruktör. Vi ser fram emot att jobba med honom, säger Oltens sportchef Marc Grieder. LÄS MER: Succétränarens bryderier: ”Finns en lockelse att prova på något ute i Europa” Tränaren hintade redan i april i en intervju med hockeysverige.se:s Ronnie Rönnkvist att han var sugen att testa på ute i Europa. -- Jag har fört mer och mindre konkreta samtal med en del klubbar utanför Norge och Sverige. Det ligger i min personliga natur just nu att det finns en lockelse att prova på något ute i Europa, berättade han då. Fredrik Söderström, som i Sverige tränat bland annat Oskarshamn och Nyköping, skriver själv om det hela på sin Facebook. -- Första intrycken är utmärkta, det här äventyret…

13 maj, 2019

Världsmästarbacken avslutade på topp – kontraktslös igen

Han har hunnit fylla 38 år men ännu finns det mer att kräma ut ur karriären på toppnivå berättar Elias Fälth. Efter att ha väntat lång tid på ett kontrakt i höstas så avslutade han säsongen på bästa sätt. Men trots det tror han att väntan på ett nytt kontrakt kan bli lika lång som ifjol. -- Jag spelade bra hela säsongen i Brynäs året innan det, men det var tungrott förra året ändå. Så jag tänker att varför ska det vara någon skillnad i år egentligen? berättar han i en intervju med hockeysverige.se.  Elias Fälth fick vänta länge och väl på ett kontrakt förra säsongen. Först i oktober blev det klart med Tappara för den kontraktslöse backen med både SM- CHL- och VM-guld på meritlistan. -- Tappara hade hört av sig tidigare och ville att jag skulle komma på en sju veckors tryout, de hade en back som var skadad och de visste inte hur länge. Då sa jag att jag kommer om jag får hela året och sen tog det en liten stund. Men sen hörde de av sig och då blev det klart, berättar Elias Fälth för hockeysverige.se. KOM MED I HÖSTENS FEMMA Kunskapen om Liiga är måhända inte…

3 maj, 2019

Lämnade Linköping – nu är backen klar för mästarna

Chad Billins var en av de som lämnade Linköping efter slutspelsmissen. Nu har han gjort klart med de tyska mästarna Mannheim. Det blev totalt tre säsonger i Linköping, uppdelat på två sejourer, innan det i mars stod klart att den amerikanske OS-backen Chad Billins skulle gå vidare i karriären. Idag presenterade de tyska mästarna Mannheim 29-åringen på sin hemsida som klar för dem nästa säsong. Utöver Linköping så har Billins även representerat Luleå i SHL.