Foto: Skärmklipp/Eurosport

Hejsan alla glada!
Valle vid tangenterna.
I tisdags sände vi på Eurosport den första Champions Hockey League-kvartsfinalen mellan Davos och Skellefteå nere i Schweiz. Den som slutade 1-1. En riktigt häftigt upplevelse att få komma ned till den charmiga lilla alpbyn med den fantastiskt mysiga miljön och se hur populär hockeyn faktiskt är där. Valiant Arena påstås vara Europas högst belägna arena. Man fick mjölksyra bara av att gå i trapporna där, så ni kan nog föreställa er att det kan vara ganska jobbigt att spela hockey där då.

I samband med vårt besök i Schweiz passade min kollega Isabel Boltenstern på att träffa Dick Axelsson. Han är inne på sin andra säsong i den schweiziska ligan NLA och trivs så pass bra att han inte har några planer på att komma hem till SHL när kontraktet går ut i vår, även om man nog mellan raderna allt kan ana att han lider av lite hemlängtan.

Dick Axelsson kan ni för övrigt se i Eurosport på tisdag. Då sänder vi returmötet i CHL mellan hans Davos och Skellefteå från Västerbotten. I studion får jag sällskap av Daniel Rudslätt och Gusten Dahlin medan Robin Fomin och Jimmie Ölvestad kommenterar matchen.

Vi ses då!

SE SÄNDNINGARNA FRÅN CHL – BESTÄLL EUROSPORT PLAYER!