ALFREDSSONS STARKA ORD. Valentina Lizana Wallner minns Daniel Alfredssons stärkande ord under OS i Sotji.Foto: Bildbyrån

Hej!
I går sommarpratade jag i Radio Ö-vik, delade med mig av resan från lilla Skogås utanför Stockholm till mina OS via stopp i AIK och Modo.

Ett av minnena jag delar med mig av är från OS i Sotji 2014. Vi hade förlorat bronsmatchen mot Schweiz och det kändes som allt var förgäves – jag kunde inte sluta gråta. Jag var knäckt i flera timmar efteråt och det kändes ungefär som om någon närstående hade gått bort. I matsalen i OS-byn satt jag fortfarande och grät när Daniel Alfredsson kom fram och lade handen på min axel:
– Ni ska vara väldigt stolta över er själva, vi är stolta över er, sade han och pekade på resten av Tre Kronor.
– En dag kommer du att se tillbaka på den här resan och le. Jag vet hur tungt det är att förlora sådana här matcher, men ni kom längre än någon kunnat ana, så upp med huvudet.

Jag blev helt varm i kroppen och blir det än i dag när jag tänker tillbaka på det. Vilken människa! Han gjorde faktiskt så att jag kunde gå vidare med mitt liv. Jag önskar han visste hur mycket det betydde för mig att höra de orden. Tack, Daniel!

Här kan ni lyssna på hela mitt semesterprat: