SNART BLIR DET EN TILL. I juni föddes Jaime, i juli får han ett syskon. Till vänster min lagkamrat Mia Larsson.Foto: Joel Brangel

Jag som trodde att hockey var meningen med livet. Den där känslan att kliva på isen skulle ju vara oslagbar. Hockey var ju allt jag var bra på… Men det som jag trodde var min högsta dröm för några år sedan, att spela OS för Sverige, var bara min näst högsta dröm.

Mina framgångar som ishockeyspelare skulle jag inte vilja vara utan och jag är väldigt stolt över vad jag åstadkom på planen när jag elitsatsade. Men att vara mamma slår allt som jag har varit med om med hästlängder.

Jag trodde aldrig det skulle vara så här svårt och jobbigt att vara mamma. Men trots att jag snart är inne på åttonde månaden med sömnbrist är det här det största jag någonsin varit med om, det bästa som har hänt mig och det har garanterat gjort mig till en bättre, starkare och klokare människa.

Jag trodde först att det var influensan, som många av mina vänner drabbades av denna höst/vinter. Min kära mamma sa att jag hade något virus, för jag var helt glansig i ögonen och spydde upp vad jag än åt. Eller var det vinterkräksjukan, trots allt? Nä, jag måste ha gått in i väggen – för jag orkade inte ens resa mig från sängen.

Jag förberedde dom fantastiska tjejerna i Haninge Anchors på att jag hade drabbats av utmattning och var tvungen att ta en paus från hockeyn ett tag. Jag hade precis börjat jobba på Hockey Gear, en hockeybutik i Solna. Där fick jag ny energi av nya utmaningar och grymma arbetskamrater. Men någonting var fortfarande ”fel”. Maten var svår att behålla i magen och jag var konstant trött.

Men nej, jag är inte sjuk. JAG ÄR GRAVID! I juli blir vi nämligen fulltaliga, då blir vi fyra individer i familjen Lizana Wallner.

Förut var det mest en puck som jag fokuserade på. Jag gjorde allt för att stoppa den. Nu ser jag världen genom min sons ögon och ja, det är obeskrivligt. Nu när jag har en egen familj så är och kommer den alltid att vara prio ett.

Jag säger inte att det inte var värt att satsa helhjärtat på ishockeyn. För det var det. Förutom medaljer och utmärkelser vann jag massor av vänner, fick resa jorden runt, blev många härliga minnen rikare, fick äran att spela för mitt fosterland och i framtiden kommer jag stolt visa upp min OS-tröja som är upphissad i Stortorpshallen – där allt en gång började – för mina barn när dom är äldre och säga som det är:
”Den där tröjan var min dröm att få bära, tills ni kom till världen – nu är ni två min dröm och meningen med mitt liv.”


Alla var inte lika glada över tillökningen. Foto: Privat