Jenni Asserholt och Frida Nevalainen.Foto: Valentina Lizana Wallner

I morgon startar årets sista månad. Det innebär att Valentina Lizana Wallner inleder sin julkalender på hockeysverige.se. Här får ni träffa de pionjärerna inom svensk damhockey.

I slutet av augusti spelade vi en årlig match med förra landslagspelare. Vi har gett oss själva det fina namnet ”Damkronorna Legends”.

I år var jag inte med på isen av olika skäl, så jag fick chansen att lära känna tjejerna lite extra vid sidan om i stället. Oj, vilka historier det gömmer i dessa legendarer. Jag ville bara höra mer och mer. Så jag började ställa lite frågor till dom som var med och det slutade med att jag fyllde upp platserna till en hel julkalender.

Ända fram till jul kommer ni varje dag att få lära känna en profil som har spelat i Damkronorna. Vissa har jag spelat med och vissa spelade innan jag var född, en härlig mix. Jag är lite ledsen eftersom alla inte fick plats, för det finns så otroligt många sköna profiler. Det innebär att jag får göra en till julkalender nästa år med fler profiler.

Bakom varje lucka gömmer sig en spelare som har fört damhockeyn framåt på något sätt. Häng med, imorgon öppnar vi första luckan på ”Damkronorna Legends Julkalender 2017” här på min blogg.