Mia Larsson.Foto: Valentina Lizana Wallner

Mia Larsson är och har alltid varit en liten och snabb spelare på planen. Förra säsongen när jag spelade en stund med henne i Haninge Anchors växte hon ännu mer i mina ögon. Inte på längden – utan som person.

Mia Larsson var inte bara en ledare på isen utan också utanför. Hon har en liten dotter och i vår väntas ännu en familjemedlem. Men högst insatt är hon fortfarande i Haninges dam- och flickverksamhet.

Det skulle inte förvåna mig ett dugg om hon och Ann-Charlotte ”Ankan” Sandberg sitter på läktarn och hejar på barnbarnen om 30 år – utan att ha missat en enda säsong. Större eldsjälar får man leta efter!

Fem snabba frågor till Larsson:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Dagen då vi tog OS-brons i Salt Lake City 2002.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Snabbheten.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Slagskottet.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Gunilla Andersson.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Jag skulle skicka en snögubbe och en julhälsning till Evelina Samuelsson som just nu är på resa i Asien med sin familj ett helt år. Hon och familjen kommer nog sakna lite snö och vinter där borta efter så lång tid i solen.