Frida Nevalainen.Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Alla behöver en Frida Nevalainen i sitt lag. Jag blir glad när jag tänker på henne. Hon tog väl hand om mig när min resa startade i Damkronorna. Hon var den som delade med sig av sin härliga energi både på och utanför isen.

Fem snabba frågor till Nevalainen:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Nu med lite distans på det så kan man titta tillbaka och säga alla somrar i Landskrona. Tuffa, slitsamma träningstimmar men ovärderlig tid med alla i Damkronorna. Vi växte ihop och skapade i många år en magisk lagsammanhållning och målsättning som tog oss hela vägen till final i OS.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Skridskoåkningen. Jag var en ettrig skridskoåkare.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Jag hördes väldigt mycket på isen. Gapade, skrek och hejade på.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Team Captain Erika (Holst), ”Gunsan” (Gunilla Andersson) och Jenni Hiirikoski.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Jag skulle bjuda ”Pilla” (Pernilla Winberg) på en brakmiddag. Det skulle serveras någonting med fisk. Nu måste hon lära sig att gilla det!