Ylva Martinsen (tidigare Lindberg).Foto: Bildbyrån

Min första roomie med Damkronorna i de finländska skogarna var faktiskt Ylva Lindberg, som numera heter Martinsen i efternamn. Hon var säkert less på att få bo med en junis, men för mig var det väldigt stort.

Ylva Martinsen var en av många i Damkronorna som jag såg upp till. Hon var en stabil back med magiskt öga för spelet. I april tar Ylva över som förbundskaptenen för Damkronorna, vilket jag tror kommer bli hur bra som helst.

Fem snabba frågor till Martinsen:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– OS i Turin 2006.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Spelförståelsen.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Skridskoåkningen.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Kim Martin Hasson.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Jag skulle ge en fin kaffe till Jenny ”Linkan” Lindquist. Hon var då och är fortfarande en av mina bästa vänner. När vi var i väg länge med Damkronorna och tillfälle gavs letade vi alltid upp ett fik och köpte en fin kaffe och snackade om annat än hockey.