Isabelle Jordansson.Foto: Bildbyrån/Björn Tilly

Hon är fortfarande den som har rekordet för flest antal gjorda poäng under en och samma match i damernas högsta liga i Sverige. Men hon var inte bara en poängdrottning utöver det vanliga utan också en av mina bästa vänner.

Jag pratar om Isabelle ”Bella” Jordansson. Hon är lagkamraten som kunde få ett helt omklädningsrum att skratta åt en ”korkad” kommentar, men sedan visade det sig att hon egentligen var bland dom smartaste av oss alla. Vi är fortfarande väldigt goda vänner och det beror nog mycket på att vi var med om så himla mycket unikt tillsammans. Men också hur livet är nu, när båda har fullt upp med två livliga små barn vardera.

Fem snabba frågor till Jordansson:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– OS 2010 i Vancouver.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Spelsinnet.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Långsam på skridskorna.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Maria Rooth.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Jag skulle ge Valle en spadag där hon kan få massage och koppla av. Att föda två barn under loppet av 14 månader är starkt jobbat och då är man värd lite massage.