Klara Myrén.Foto: Valentina Lizana Wallner

Vi har kommit till den nionde luckan i julkalendern. Bakom den gömmer sig en dalkulla som jag hade ynnesten att få tillbringa en hel del landslagstid med, forwarden Klara Myrén. Hon spelade i Leksand innan hon flyttade till USA och gjorde fyra säsonger på University of Vermont där hon var kapten sista året, 2014/15 innan hon slutade.

Fem snabba frågor till Klara Myrén:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Svårt att välja ett… Jag har några favoriter:
* OS såklart. Att få spela OS i hockeyns hemland Kanada (Vancouver 2010) var så mäktigt. * Lägret 2009 i Kelowna var ett par veckors långt träningsläger där vi fick leva som riktiga hockeyproffs och uppleva fantastisk natur.
* VM i Vermont 2011, att få spela i min universitetstad Vermont var jättekul. Jag fick ett sådant oerhört stort stöd från staden, lagkamrater och skola och samtidigt fick jag visa upp den fina staten Vermont för mina svenska lagkamrater, familj och vänner.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Jag har alltid varit en hyfsad stor spelare på isen och alltid väldigt lugn och sansad med bra speluppfattning.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Kanske att jag var för lugn ibland, haha.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Cecilia Östberg, den kemin vi hade har jag aldrig haft med någon annan.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Jag jade bjudit Tina, Danijela och Cecilia på julmiddag i form av King Crab Dinner för att drömma oss tillbaka till bästa hockeylägret i Kelowna.


Cissi Östberg och Klara Myrén. Foto: Privat