Thérese Sjölander.Foto: Valentina Lizana Wallner

Vi har kommit fram till den tionde spelaren i Valentina Lizana Wallners julkalender. Den här gången är den en spelare som Valle spelade med i både landslaget och klubblaget Modo, forwarden Thérese Sjölander.

Mitt största minne av Thérese Sjölander var när vi mötte Kanada och låg under med ganska många mål. Äntligen dundrar hon in pucken med sitt perfekta slagskott. Som målgest åker hon förbi Kanadas bås och vänder klubban som ett gevär.

Efter turneringen går vi ut och tar en cola på en bar på andra sidan Atlanten och plötsligt kliver några spelare från Kanadas damlag in i puben. Japp, de sköt tillbaka mot Sjölander – men med fingrarna.

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Mitt bästa hockeyminne är OS-silvret i Turin.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Skottet.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Spelet i egen zon.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Tina Enström.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Till världens bästa roomie Nanna Jansson. Vi delade ofta rum och stod varandra nära. Ett fotoalbum skulle jag ge henne med alla minnen och upplevelser vi delat i Damkronorna.


Foto: Privat