Cecilia Östberg.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Valentina Lizana Wallners julkalender fortsätter oförtrutet på. Med knappt två veckor kvar till julafton får ni i dag stifta bekantskap med en dalkulla som representerade Leksand under många säsonger, före detta landslagsforwarden Cecilia Östberg.

Cissi Östberg är en härlig tjej proppfull med talang. Hon hade nog kunnat bli bra i de flesta sporter, men nu valde hon hockey och blev en landslagsforward. Med glimten i ögat lyckades hon på något sätt alltid behålla pucken, även om hennes danser på isen kunde kännas lite oroväckande för mig som målvakt ibland.

I dag har Cissi och jag liknande livssituationer med en ettårig son och en dotter som är relativt ny på jorden. Cissi är en av de tuffaste brudarna jag känner, måste jag erkänna.

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Bästa hockeyminnet i Damkronorna är OS i Vancouver 2010. Att spela ett OS i ishockey i hockeystaden Vancouver var mäktigt, stor publik och folkfest överallt.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Min bästa egenskap på plan var nog spelförståelse och teknik.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Sämsta egenskapen var nog det defensiva jobbet.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Det finns såklart massor av bra spelare men bästa spelaren skulle jag säga är Tina Enström. Har aldrig spelar med någon som har ett sånt brett register, både bra defensivt som offensivt och över hela banan.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Oj, det var svårt… Jag skulle nog ge en julklapp till Danni (Rundqvist). En spa-dag tillsammans med mig och lite ompyssling, då vi precis fått barn.