Johanna Malmström.Foto: Valentina Lizana Wallner

Bakom dagens lucka i Valles julkalender finner vi en hårdför backtuffing som var lika elegant utanför isen som hon var resolut på densamma. Här får ni möta Johanna Malmström.

En riktig karaktär! Den förra Brynässpelaren Johanna Malmström var en stabil back som alltid kom välfixad och festklädd till matchsamlingar med det långa blonda håret. Hon hade inte bara störst hjärta på isen, utan också vid sidan av rinken.

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna? 
– Finns alldeles för många för att bara välja ett, men min första fyrnationsturnering i Kitchener utanför Toronto 2002 var en häftig upplevelse och självklart när jag fick förtroendet av Niclas Högberg att spela VM i Schweiz 2011.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Mitt fysiska försvarsspel och att jag aldrig gav upp. Jag blev kallad ”pain in the ass” av Peter Elander som var head coach då.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Mina handleder hade nog passat bättre om jag valt armbrytning istället för hockey…

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Meghan Agosta som varit tongivande i Kanadas landslag i många år. Vi spelade collegehockey tillsammans i Mercyhurst Lakers.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Hade det varit för tio år sen så hade 8:an fått ”fin-pjuppor” men såna köper hon galant själv numera så jag ger ett massagebadkar till Mia Larsson i stället där hon kan vila upp sig efter planerandet av vår årliga veteranmatch. Sen måste jag få ge en kram till Frida Nevalainen bara för att jag saknar henne!