Valle tillsammans med Danijela Rundqvist.Foto: Privat

I dagens upplaga av Valantina Lizana Wallners julkalender finner vi en före detta spelare som är minst lika känd utanför isen som på densamma. Det handlar om Danijela Rundqvist, som vann Mästarnas mästare i SVT härom året.

Mästarnas mästare själv. Danijela Rundqvist är ingenting annat än en tävlingsmänniska. Hon tävlar inte bara på isen utan i allt hon gör. Det är därför hon också blivit så framgångsrik på alla möjliga sätt. I dag jobbar hon bland annat runt Djurgårdens damlag, men jag hade inte blivit chockad om en comeback kommer så småningom.

Hon kan uppfattas som ganska hård, men under magrutorna så döljer det faktiskt en mjukis som här i dagarna har blivit mamma till lilla Ella. SUPERDUPERMEGAGRATTIS!

Fem frågor till Rundqvist:

Vilket är ditt bästa hockeyminne från Damkronorna?
– Det finns väldigt många men ska jag välja ut ett så är det lägret innan OS i Vancouver när vi var i Kelowna och tränade otroligt hårt i en fantastisk miljö, vi bodde fint och gjorde massa roliga saker efter alla hårta träningspass. Vi åt middagar på terassen i solen, vi åkte vattenskidor på sjön, vi bubblade på takterassen och vi gick ut och dansade på Flashbacks.

Vilken var din bästa egenskap på plan?
– Att jag älskar att tävla och gör allt för att vinna.

Vilken var din sämsta egenskap på plan?
– Att jag kanske körde lite hårt ibland så jag fick för många utvisningar, haha.

Vilken spelare är den bästa som du någonsin har spelat med?
– Kim Martín skulle jag säga är den bästa som jag spelat med. Hon var världens bästa målvakt i många år och en stor del att Damkronorna tillsammans med support från SOK tagit OS och VM medaljer genom åren.

Om du skulle ge en gammal lagkamrat i Damkronorna en julklapp, vad skulle det vara och varför?
– Jag skulle ge Isabelle Jordansson en världskarta. Hon visste inte vilka grannländer vi i Sverige har och hon trodde att Kina låg vid Island. Älskar henne ändå!